Media sosial

Media Sosial ing Pamrentahan: Keuntungan, Tantangan, lan Cara Gunakake

Media sosial ing pamaréntahan minangka game changer.

Sawise kabeh, ora akeh perkara sing ngowahi cara masyarakat sesambungan karo pamrentah luwih saka media sosial.

Ing sosial, wong bisa melu dialog langsung karo politisi, pejabat sipil, lan malah kabeh instansi pemerintah. Iku uga menehi kesempatan kanggo melu maneh.

Ing Hootsuite, kita wis kerja bareng karo pemerintah lokal, negara bagian, lan federal ing saindenging jagad. Kita ngerti syarat unik kanggo komunikasi sosial ing kabeh tingkat pemerintahan.

Kita uga ngerti sepira pentinge pamrentah ora mung adaptasi karo jagad sing maju kanthi cepet, nanging uga entuk manfaat saka komunikasi anyar.

Pramila kita pengin ngilangi keuntungan nggunakake media sosial ing pamrentahan - saka mbangun kesadaran kanggo komunikasi krisis. Kita uga bakal ndeleng sawetara tantangan sing diadhepi pamrentah ing media sosial lan menehi solusi babagan cara nyuda risiko.

bonus: download Laporan taunan Hootsuite babagan tren media sosial pemerintah. Temokake kepiye lembaga pamrentah utama nggunakake media sosial, limang wilayah sing disaranake paling gedhe, lan liya-liyane.

Manfaat utama media sosial ing pamrentah

Media sosial ora mung cara sing apik kanggo nuduhake meme lan ngetutake tren. Iki uga bisa dadi cara sing kuat kanggo lembaga pemerintah kanggo sesambungan karo masyarakat.

Ing ngisor iki ana enem keuntungan nggunakake media sosial ing pamrentah.

Komunikasi krisis

Penyebaran COVID-19 durung nate kedadeyan ing meh kabeh aspek kanggo sektor publik, kalebu komunikasi. Profesional informasi umum, kaya sampeyan, dijaluk menehi nganyari rutin ing wektu sing ora mesthi kanggo masarakat sing kuwatir.

Kepiye manawa sampeyan nggunakake media sosial kanthi efektif sajrone wektu kasebut?

Kanthi akeh wong ing pinggir lan terpaku ing layar, pesen sing salah bisa nambah kahanan. Masyarakat nggoleki pamrentah ora mung kanggo arah, nanging uga nyetel nada babagan cara ngatasi. Utamane penting kanggo sektor publik ngirim pesen kanthi jelas, tenang, lan profesional. Iki tegese ora nggunakake tanda seru utawa tweets ing kabeh huruf kapital. Sijine pejabat ing ngarep lan tengah sing bisa ngirim pesen penting kanthi cara sing dikontrol lan njamin - kaya sing ditindakake dening Institut Kesehatan Nasional.

Kutha Newark, New Jersey nggunakake Facebook Live kanggo menehi informasi marang warga nalika krisis kasebut. Nonton salah sawijining update video saben dina Walikota Ras Baraka ing ngisor iki lan priksa pandhuan kita nggunakake Facebook Live kanggo tips babagan cara miwiti siaran sampeyan dhewe.

Update Khusus Coronavirus (COVID-19) - 4 April 2020

Update Khusus Coronavirus (COVID-19) - 4 April 2020

Dikirim dening City of Newark, NJ - Balai Kota ana, 4 April 2020

Kanggo luwih akeh babagan nggunakake media sosial kanggo komunikasi krisis, kita duwe artikel praktis kanthi akeh tips sing bisa ditindakake lan sawetara alat sing migunani.

Keterlibatan warga

Penonton sing melu yaiku pamirsa sing seneng.

Lan yen sampeyan tetep melu masarakat, sampeyan bakal bisa menehi informasi babagan kabijakan lan masalah sing paling penting kanggo dheweke.

Iki nindakake tugas pindho:

  • Sampeyan mbangun kapercayan. Media sosial menehi kesempatan kanggo dadi luwih transparan. Lan nalika sampeyan mbukak dhewe, masyarakat bakal luwih dipercaya sampeyan (liyane ing ngisor iki).
  • Sampeyan humanize merek sampeyan. Kerep banget wong lali yen ana wong sing ana ing mburi lembaga lan kantor pemerintah. Media sosial menehi kesempatan kanggo nuduhake pamirsa yen sampeyan uga manungsa.

Contone, njupuk video iki saka akun Instagram National Park Service. Sanajan dawane mung 30 detik, video kasebut minangka hit engagement sing entuk luwih saka 25,000 views.

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening National Park Service (@nationalparkservice)

Banjur ana aplikasi Nextdoor, sing digunakake pamrentah lokal kanggo ngatur balai kutha, ngajari warga babagan masalah keamanan, lan melu kelompok komunitas. Priksa pandhuan lengkap babagan nggunakake aplikasi tetanggan Nextdoor kanggo tips liyane babagan cara nggunakake aplikasi kasebut kanggo nyambungake karo konstituen.

Mbangun kapercayan umum

Miturut survey sing ditindakake dening Open the Government, luwih saka setengah pamilih pengin ndeleng luwih akeh keaslian lan transparansi ing pamrentahane.

Lan kenapa ora? Kaya bisnis, kemampuan kanggo tetep asli lan jujur ​​karo pamirsa iku penting kanggo mbangun hubungan sing apik karo dheweke. Media sosial nyedhiyakake dalan sing sampurna kanggo tetep transparan lan jelas karo konstituen sampeyan.

Salah sawijining conto sing apik yaiku Alexandria Ocasio-Cortez sing nggunakake Instagram kanggo menehi pandherekipun tampilan konco-the-curtain babagan cara Kongres.

Kisah Instagram Alexandria Ocasio-Cortez

Lan asil sing luar biasa. Ora mung keterlibatan media sosial dheweke mundhak ing saben kiriman, nanging nggawe dheweke katon luwih asli kanggo wong ing saindenging jagad.

Setel rekor langsung

Pengawal Nasional nyekel wong amarga mlaku asu nalika pandemi COVID-19? Virus nyebar liwat WhatsApp?

Ora lan ora.

Krisis + media sosial = papan sing apik kanggo misinformasi lan disinformasi. Gunakake ngrungokake media sosial kanggo ngenali sing ora akurat lan nanggapi kanthi tepat. Ora perlu kanggo ngatasi kabeh-sawetara isi bisa uga konyol kanggo njamin respon. Nanging yen sampeyan ndeleng manawa ana akeh wong sing seneng utawa nyebarake kebohongan, gunakake platform resmi kanggo nyetel rekaman kasebut kanthi bener.

Tes olahpesen

Media sosial minangka cara sing apik kanggo nyoba pesen sampeyan karo masarakat.

Ora masalah yen sampeyan minangka calon sing golek slogan sing apik utawa lembaga pemerintah sing golek cara kanggo nyambungake karo pamirsa. Nggunakake media sosial apik amarga:

  • totoan kurang
  • Cara sing apik kanggo menehi umpan balik cepet
  • Sampeyan ora mung bisa nyoba olahpesen, nanging sampeyan uga bisa nggunakake media sosial kanggo nggawe pesen sing efektif.
  • Sampeyan bakal bisa ndeleng apa sing dadi tren karo pamirsa lan apa sing nggumunake. Sampeyan banjur bisa nggunakake informasi iki kanggo nyambung langsung karo wong-wong mau.

Coba deleng conto prasaja: Slogan kampanye.

Sampeyan miwiti kanthi takon sawetara pitakonan prasaja kaya, "Apa sing dadi preduli para konstituenku? Kepiye kampanyeku bakal mbantu ngrampungake masalahe?" Banjur sampeyan nyaring jawaban menyang sawetara slogan.

Sawise sampeyan duwe sawetara frase sing sampeyan pikir kuwat, sampeyan bisa nggawe postingan media sosial sing ngemot saben slogan minangka frasa utawa hashtag. Tindakake siji nganti telung sasi. Ing pungkasan, deleng slogan endi sing entuk keterlibatan lan boom paling akeh, sampeyan duwe slogan kampanye sing kuat sing cocog karo wong.

Iku conto prasaja - nanging sing bener ana: Kanthi media sosial, sampeyan bisa nyoba macem-macem jinis olahpesen kanggo ndeleng apa sing paling cocog karo konstituen sampeyan.

Kanggo luwih akeh, priksa manawa maca artikel babagan uji A / B ing media sosial.

Saiki sampeyan ngerti keuntungan nggabungake media sosial lan pamrentah, ayo goleki sawetara cara sing paling apik sing bisa digunakake kanggo keuntungan sampeyan.

Ngirit dhuwit

Penjangkauan umum tradisional larang.

Nyatane, agensi federal ing Amerika Serikat mbuwang kira-kira $1.5 milyar saben taun kanggo hubungan masyarakat lan pariwara. Lan iki mung sithik yen dibandhingake karo pira-pira lembaga pemerintah kanggo mangsuli pitakon lan ngirim layanan liwat pusat panggilan.

Contone, administrasi Keamanan Sosial AS mbuwang kira-kira $275 yuta saben taun ing pusat panggilan kanggo njawab pitakonan lan ngrampungake masalah.

Media sosial bisa nyuda biaya kasebut kanthi dramatis.

Tinimbang mbuwang pariwara, entitas pemerintah saiki bisa nggunakake platform sosial sing luwih irit biaya kanggo nambah kesadaran babagan masalah sing kudu dingerteni masarakat. Sawise kabeh, iki minangka platform pamirsa wis nganggo.

7 tips media sosial kanggo lembaga pemerintah

Ana rong jinis akun media sosial sing metu: Soapboxes lan pesta nedha bengi.

Akun media sosial kothak sabun fokus ing piyambak. Dheweke nggunakake sosial kanggo nyebarake pesen lan masalah tanpa melu pamirsa.

Pesta nedha bengi, ing sisih liya, ngundang pamirsa lan nggawe dialog karo dheweke. Dheweke nyengkuyung diskusi lan keterlibatan antarane tuan rumah (sampeyan) lan para tamu (penonton).

Ing pungkasan dina, sampeyan pengin dadi pesta nedha bengi. Kene limang tips carane sampeyan bisa nindakake persis sing.

1. Rungokake obrolan sing cocog

Babagan pisanan sing kudu sampeyan fokusake minangka manajer media sosial yaiku ngrungokake pamirsa.

Kenging punapa? Prasaja: Para pamirsa bakal ngandhani apa sing pengin dirungokake.

Sadurunge sampeyan nulis tweet utawa kiriman Facebook kasebut, sampeyan kudu ngerti pamirsa lan konstituen luwih apik tinimbang ngerti awake dhewe.

Akeh pemasar media sosial-pribadi utawa umum-nggawe kesalahan nggawe postingan sadurunge ngerti apa sing dikarepake para pamirsa saka dheweke. Iki nyebabake keterlibatan sing kurang lan akun media sosial sing ora efektif banget.

Mulane sampeyan kudu nyilem menyang pamirsa. Temokake apa sing dikarepake. Dig menyang titik pain sing. Mbantu ngrampungake masalahe.

Kajaba iku, media sosial bisa dadi kesempatan sing apik kanggo lembaga pemerintah kanggo mangsuli pitakon apa wae sing bisa ditindakake masarakat.

Chicago Transit Authority nindakake proyek sing apik banget. Yen ana wektu tundha, konstruksi, utawa owah-owahan rute menyang jalur sepur utawa bis, sampeyan bisa yakin manawa akun media sosial CTA bakal siyap ngobrol lan mangsuli pitakon babagan iki.

Ora mung kuwi, nanging uga duwe tim sing maca lan nanggapi saben tweet.

Dheweke ngerti persis apa sing dikarepake para pamirsa saka dheweke: Ora ana informasi omong kosong babagan telat lan gangguan transit. Dheweke banjur bisa nindakake lan ndeleng keterlibatan gedhe. Dadi nglampahi sawetara wektu nyemplungaken dhewe ing pikiran konstituen '. Apa sing dikarepake? Apa sing padha berjuang? Lan kepiye akun media sosial sampeyan bakal melu?

Kanggo mbantu, priksa pandhuan kita kanggo nindakake riset pamirsa.

2. Ajar pamirsa kanthi konten sing migunani

Salah sawijining akun media sosial pemerintah sing ana ing pribadi yaiku kasunyatan manawa sampeyan duwe akses menyang informasi sing akeh kayata data lingkungan, ilmiah, lan sipil. Dadi, wong langsung ngakoni akun sampeyan minangka dipercaya lan bisa dipercaya.

Tegese dheweke bakal luwih seneng teka menyang sampeyan minangka sumber kawruh lan pendhidhikan.

Contone, njupuk akun media sosial NASA. Saben diisi kiriman pendidikan babagan eksplorasi ruang angkasa lan fisika.

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening NASA (@nasa)

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening NASA (@nasa)

Dheweke uga duwe salah sawijining media sosial sing paling populer ing lembaga pamarentah amarga a) ngerti pamirsa lan, b) bisa nyedhiyakake kiriman pendidikan sing dipercaya sing narik kawigaten para pamirsa.

Bottom line: Sampeyan bisa nggunakake kredibilitas sampeyan minangka lembaga pemerintah kanthi ngajari pamirsa.

3. Supaya prasaja

Elinga yen mayoritas pamirsa ndeleng kiriman sampeyan nalika nggulung liwat atusan liyane. Ing krisis, sampeyan bisa uga njaluk perhatian ekstra, nanging sampeyan isih "saingan" karo pesen liyane-dadi nggawe konten sampeyan gampang dikonsumsi lan dituduhake.

Gunakake grafis sing prasaja, aja nganti blok teks gedhe, lan coba goleki titik utama tanpa njaluk wong klik link utawa nonton video sing dawa.

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) wis nindakake pakaryan sing apik banget kanggo komunikasi kanthi jelas ing media sosial amarga krisis COVID-19 terus berkembang, nganyari kasebut informatif lan langsung.

4. melu

Sajrone dadi walikota, Senator New Jersey saiki legendaris amarga nggunakake media sosial kanggo melu langsung karo konstituen.

Saka bolongan ngisi:

Cory Brooker tweet

Kanggo nglawan kejahatan (serius):

Cory Brooker tweet

Malah mbantu wong nyabrang segara (jinis):

Cory Brooker tweet

Kanthi mengkono, dheweke ndadekake warga luwih cedhak karo pamrentahane.

"Nalika kita ngrangkul media sosial, kita njupuk liyane kontrol narasi Newark," ngandika Booker. "Kita tambah responsif marang warga. Kita narik luwih akeh konstituen kanggo melu pamrentahan.

Apa sampeyan ndeleng apa sing kedadeyan? Kanthi melu karo konstituen ing sosial, dheweke bisa ningkatake layanan lan kepuasan warga. Media sosial bisa nindakake sing padha kanggo sampeyan.

Lan sanajan bisa uga nggodho kanggo ngaso keterlibatan media sosial ing wektu krisis supaya bisa fokus ing olahpesen sing penting - aja! Dadi responsif iku penting nalika akeh layanan sing dilereni soko tugas lan wong ora bisa komunikasi langsung karo agensi umum.

Ing tengah pandemik COVID-19, Pusat Kontrol Penyakit AS njupuk wektu kanggo dadi tuan rumah obrolan Twitter.

Lan tim NYC Subway kanthi sabar nanggapi 1 yuta pengikute kapan wae.

5. Posting ajeg

Nalika krisis bisa ngganggu program jadwal reguler, ing wektu sing relatif normal, sampeyan kudu ngupayakake supaya bisa terus-terusan nuduhake konten lan melu karo masarakat.

Lan aja isin karo kiriman sing bisa nggawe wong mesem. Yen sampeyan bisa dadi lucu tanpa nyerang utawa crass, sampeyan bisa mencet jackpot Twitter kaya Museum Cowboy Nasional.

Pamrentah lan lembagane ora kudu bosen ing njaba wektu krisis.

6. Tetep aman

Langkah-langkah prasaja bisa nglindhungi organisasi pemerintah saka nglanggar keamanan. Platform manajemen media sosial, umpamane, minangka alat sing apik kanggo ngatur kabeh akun lan kegiatan media sosial ing pirang-pirang tim utawa wong.

Deleng lan nyetujoni pesen, log kabeh kegiatan lan interaksi, akses login aman, lan nyiyapake review lan persetujuan kiriman.

Mangkene ringkesan cepet babagan kapabilitas ijin Hootsuite kanggo organisasi kanthi akeh wong-utawa tim-sing tanggung jawab kanggo media sosial.

Priksa pandhuan langkah-langkah kanggo keamanan media sosial kanggo tips liyane babagan cara nglindhungi organisasi sampeyan kanthi online.

7. Tetep manut

Tetep tundhuk karo syarat privasi iku penting kanggo badan pemerintah. Kanggo organisasi gedhe kanthi akeh praktisi media sosial, nggawe praktik paling apik kanggo panggunaan media sosial bisa mbantu njamin kepatuhan kolektif kabeh pangguna.

Pedoman menyang konten sing bisa ditampa lan dilarang, penanganan data, keterlibatan warga, lan malah nada minangka sawetara conto praktik paling apik sing bisa ditindakake organisasi kanggo njaga kepatuhan tim.

Yen sampeyan ngatur sosial kanggo pemerintah utawa agensi nggunakake Hootsuite, integrasi pengarsipan media sosial mitra kita bakal gampang tetep tundhuk karo Undhang-undhang Kebebasan Informasi (FOIA), Peraturan Perlindhungan Data Umum (GDPR), lan undang-undang cathetan umum liyane.

Ing taun-taun pungkasan, badan pamrentah lan karyawan kudu nanggapi owah-owahan dramatis ing pangarepan umum babagan wacana politik lan pamrentah.

Pembuat kabijakan sing inovatif lan stafe cepet adaptasi kanthi nggawe konten sosial sing menarik banget kanggo nglumpukake dhukungan para pengikut-nalika uga tetep tundhuk lan aman. Kanggo badan pamarentah sing pengin nyekel lan njaga sentimen lan keterlibatan publik, ngrampungake jaman anyar wacana media sosial iku kritis.

Informasi luwih apik lan melu ing media sosial karo Hootsuite. Saka dashboard siji, sampeyan bisa gawe jadwal lan nerbitake konten menyang saben jaringan, ngawasi obrolan sing cocog, lan ngukur sentimen umum babagan program lan kabijakan kanthi ngrungokake lan analytics sosial wektu nyata. Coba gratis dina iki.

Coba gratis

Book demo pribadi, tanpa tekanan kanggo ndeleng carane Hootsuite mbantu pamrentah lan lembaga:

→ Melu warga
→ Ngatur komunikasi krisis
→ Ngirim layanan kanthi efisien

Book demo saiki

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol