Media sosial

Optimasi Media Sosial: 60 Tip & Alat kanggo Saben Platform

Kanthi momentum sing saya tambah akeh sing pengin nyambung online, mula ora nggumunake yen bisnis mbuwang udakara 15-25% saka anggaran pariwara * mung ing media sosial. Nanging marketing media sosial organik mung penting karo upaya sing dibayar.

Mbayar utawa organik, ora cukup mung nyiyapake profil sosial lan ayo njagong ing kono, ateges entuk bledug virtual. Kaya situs web sampeyan, sampeyan kudu audit ngoptimalake profil kanggo entuk bathi paling dhuwur kanggo investasi wektu, tenaga, lan dhuwit.

logo media sosial

Dadi ing kirim iki, aku bakal nemtokake optimasi media sosial lan menehi tips, dhaptar priksa, lan alat kanggo ngoptimalake upaya marketing ing platform ing ngisor iki:

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Instagram
  4. LinkedIn
  5. Twitter
  6. TikTok
  7. Snapchat
  8. Pinterest

*Sumber stat

Apa optimasi media sosial?

Kaya optimasi mesin telusur, optimasi media sosial nyakup sawetara strategi, alat, lan praktik paling apik sing digunakake kanggo entuk eksposur kualitas paling dhuwur kanggo lan keterlibatan karo target pamirsa. Tujuan optimasi media sosial kalebu nanging ora winates ing:

  • Tampilake ing asil panelusuran platform
  • Peringkat sing luwih dhuwur ing feed pengikut sampeyan
  • Entuk keterlibatan kualitas ing kiriman sampeyan
  • Kirim lalu lintas menyang situs web sampeyan
  • Njaga konsistensi merek
  • Netepake kepemimpinan pamikiran
  • Nerbitake konten sing pengin dideleng para pengikut sampeyan

Nanging ora kaya optimasi mesin telusur, sing cukup standar ing Google lan Bing, optimasi media sosial nduweni praktik paling apik kanggo saben platform, dadi tantangan sing luwih gedhe.

Pramila aku wis ngilangi alat lan tips iki miturut platform, supaya sampeyan bisa mriksa lan ngoptimalake saben adhedhasar bedane tartamtu.

Optimasi media sosial ing Facebook

Iki pancene kudu dipikirake nalika arep ngiklanake bisnis sampeyan. Iki minangka cara sing apik kanggo tetep nyambung karo pelanggan, lan sampeyan duwe pilihan kanggo nambah kesadaran kanthi nambah kiriman utawa nggunakake iklan Facebook.

Alat optimasi Facebook gratis

  • Facebook Ads Performance Grader kanggo audit lan ngoptimalake iklan sing dibayar.
  • iconosquare instan Facebook Business Page audit.
  • DrumUp kanggo mbantu sampeyan ngatur lan nuduhake konten sing cocog karo pamirsa.
  • Picker Komentar kanggo milih pemenang kontes Facebook kanthi acak.
optimasi media sosial kanggo asil audit facebook-iconosquare

tips optimasi Facebook

  1. Ngerti apa sing: Penting kanggo ngoptimalake kanthi kapisah kanggo kiriman organik lan mbayar ing Facebook. Kaya Google Ads beda karo asil organik, pangguna ngarepake macem-macem kanggo kiriman Facebook lan iklan. Contone, kabeh iklan Facebook mbutuhake telpon kanggo tumindak, nanging sampeyan ora kudu duwe siji kanggo saben kiriman organik.
  2. Pay manungsa waé menyang kiriman populer: Iki bisa uga katon ora ana gunane, nanging luwih becik ndeleng wawasan lan ndeleng kiriman sing luwih apik babagan saham lan keterlibatan. Yen sampeyan ngerti apa sing bisa digunakake, luwih akeh pangguna bakal melu sampeyan, sing bakal ngerteni kaca sampeyan.
  3. Unggah video langsung: Sampeyan bakal bisa ndeleng luwih akeh keterlibatan yen sampeyan ngunggah video Facebook langsung tinimbang nyambung menyang YouTube.
  4. Dadi ngerti babagan promosi: Iklan Facebook sampeyan bisa nyorot produk lan layanan sampeyan sabisa-bisa, nanging sacara organik, sampeyan pengin nindakake iki saben postingan katelu utawa kaping papat.
  5. Melu kanthi transparan: Yen ana komentar sing ora apik, sampeyan ora perlu ndhelikake utawa mbusak kabeh. Coba sesambungan karo pamirsa kanthi asli kanggo sambungan nyata. Luwih akeh sampeyan sesambungan, luwih apik optimasi sosial.
optimasi media sosial-conto kaca bisnis facebook

Liyane sumber marketing Facebook

  • 22 Tips Pemasaran Facebook kanggo Usaha Cilik kanthi Anggaran
  • Top 5 Dhuwit-Making Facebook Tips Marketing
  • 21 Tips Iklan Facebook kanggo Coba Saiki

Optimisasi media sosial ing YouTube

Koyone nggegirisi kanggo mlebu ing ruang pemasaran video, nanging dadi cara sing luwih penting kanggo komunikasi karo pelanggan potensial lan saiki. Mikir babagan iklan TV tradisional sak menit. Sing isih biaya LOT dhuwit! Kanggo dhasar gratis, sampeyan bisa nggawe video dhewe saka telpon lan upload menyang YouTube.

Iku uga cara sing apik kanggo nampilake sawetara konten sing apik ing situs web sampeyan lan ora alon-alon!

Alat optimasi YouTube gratis

  • TubeRanker kanggo audit saluran
  • VidIQ kanggo ngukur tag, wektu nonton, lan nuduhake
  • TubeBuddy kanggo ngatur saluran sampeyan
  • Kparser kanggo riset tembung kunci YouTube
  • Dhaptar priksa optimasi video YouTube Punchbug
alat optimasi media sosial-laporan audit tuberanker

Tip optimasi YouTube

  1. Ngoptimalake telusuran: Ya, YouTube SEO iku sawijining bab. Lan kanggo saben video, sampeyan kudu nambah tembung kunci sing cocog karo judhul, deskripsi lan jeneng file. Elinga, YouTube iku Google, dadi sampeyan kudu nimbang nalika ngunggah video.
  2. Pilih kategori sing cocog: Coba pikirake endi video sing paling apik, sing ora mesthi ana hubungane karo industri perusahaan sampeyan.
  3. Gunakake hashtags: Iki katon ing ndhuwur judhul video sampeyan.
  4. Kustomisasi gambar cilik: Gawe gambar sing bisa narik kawigaten supaya sampeyan bisa narik perhatian pangguna supaya bisa ndeleng video kasebut.
  5. Tambah katrangan tertutup: 92% pangguna ndeleng video kanthi swara mati ing seluler lan 83% nonton kanthi swara mati. Iku apik kanggo nambah caption kasebut.
optimasi media sosial ing youtube-hashtags ndhuwur judhul video

Sumber daya optimasi YouTube liyane

  • 12 Tips kanggo Nggawe Trailer Saluran YouTube (Kanthi Conto)
  • 3 Tips kanggo Riset Kata Kunci YouTube sing luwih apik lan luwih cepet
  • Cara Ngoptimalake Jaringan & Penargetan Penempatan kanggo Iklan YouTube
  • Carane Njaluk Liyane Views ing YouTube: 10 Tips Gampang kanggo Coba Dina
  • Cara Promosi Saluran YouTube Gratis: 16 Tip Pakar

Optimisasi media sosial ing Instagram

Gabungan Instagram karo Facebook nggampangake nggunakake loro-lorone bebarengan tanpa menehi beban finansial kanggo sampeyan minangka pemilik bisnis. Sampeyan bisa nyetel kiriman Instagram supaya otomatis nerbitake menyang feed Facebook, lan sampeyan bisa ngedongkrak kiriman ing Facebook lan Instagram, kanthi maksimalake eksposur sampeyan.

Alat optimasi Instagram gratis

  • Phlanx kanggo ngetung engagement Panjenengan
  • Mengko gawe jadwal kirimanmu
  • Repost kanggo gampang repost
  • audit Instagram cepet iconosquare
  • Priksa dhaptar cepet Insta
alat optimasi media sosial: kalkulator keterlibatan phlanx instagram

Sumber gambar

Tips optimasi Instagram

  1. Gunakake kabeh format: Kanggo ngoptimalake Instagram, pesthekake nggunakake kiriman, video, Crita, Sorotan, Reels, lan Instagram langsung kanggo nggedhekake cahya lan keterlibatan sampeyan.
  2. Ngoptimalake profil sampeyan: Saliyane kanggo mesthekake jeneng pangguna sampeyan minangka jeneng bisnis sampeyan (utawa cedhak sampeyan bisa entuk), sampeyan bakal pengin ngoptimalake bio kanthi hashtags lan tembung kunci penting.
  3. Hashtags, hashtags, hashtags: Kanggo nyata. Hashtag Instagram penting banget. Sampeyan bisa duwe nganti 30 (sanajan platform luwih seneng sampeyan tetep ing antarane kisaran 8-14).
    tip: Yen sampeyan pengin tetep postingan sampeyan tetep resik tanpa kabeh hashtag, sampeyan bisa menehi komentar nganggo kabeh hashtag sing pengin ditemokake minangka komentar pisanan sawise sampeyan ngirim. Sampeyan isih bakal digoleki kaya ngono!
  4. Kalebu teks alt kanggo gambar sampeyan. Ya, sampeyan krungu aku bener. Teks Alt ora mung kanggo SEO-ing situs web sampeyan. Sampeyan uga bisa nambah tembung kunci penting kasebut ing teks alt kiriman Instagram sampeyan. Priksa bagean setelan lanjut saka kiriman sampeyan kanggo nganyari.
  5. Sorot produk sampeyan: Instagram nduwe pengaruh paling gedhe babagan tuku tinimbang platform liyane. Iki minangka platform sosial paling apik kanggo nampilake produk sampeyan!
conto optimasi media sosial-instagram alt text

Sumber daya optimasi Instagram liyane

  • Strategi Pemasaran Instagram 101
  • 24 Alat Pemasaran Instagram kanggo luwih akeh pengikut, seneng, & dodolan
  • 7 Cara Njaluk Luwih Suka ing Iklan Instagram Sampeyan
  • 100+ Hashtag Kreatif kanggo Saben Dina Minggu

Optimisasi media sosial kanggo LinkedIn

Kanggo platform iki, iku pancene luwih saka jinis B2B platform sosial, lan temenan gedhe kanggo golek karyawan potensial. Sanalika sampeyan ngelingi, LinkedIn bisa mbantu nggawe bisnis online sampeyan.

Alat optimasi LinkedIn

  • Pilot Sosial kanggo jadwal akeh, nemokake isi, drive engagement, lan gampang nggawe PDFs saka analytics.
  • SalesLoft kanggo nglacak lan komunikasi karo prospek sampeyan.
  • Crystal kanggo prédhiksi pribadine prospek sampeyan.
Framework prilaku DISC digunakake dening Crystal kanggo marketing LinkedIn

Sumber gambar

Tips optimasi LinkedIn

  1. Njupuk kauntungan saka gambar spanduk: Ngoptimalake gambar karo merek perusahaan uga promosi produk utama, layanan utawa acara sing bakal ditindakake bisnis sampeyan.
  2. Luwih saka mung judhul proyek: Judhul sampeyan kudu babagan merek sampeyan lan ora babagan sapa sing kudu nyewa.
  3. Nerbitake konten sing wis dioptimalake: Nuduhake pranala minangka komponen gedhe saka LinkedIn, supaya entuk manfaat kanthi nuduhake pranala bali menyang situs web sampeyan, nanging aja lali artikel uga dicampur.
  4. Kustomisasi URL sampeyan: Dheweke bisa tundhuk kasedhiyan, nanging mesthine kudu dicoba supaya URL sampeyan cedhak karo jeneng bisnis utawa tembung kunci utama sing sampeyan coba ngoptimalake.
  5. CTA ing Kaca sampeyan, ora mesthi kiriman sampeyan: Sampeyan bakal pengin duwe telpon kanggo tumindak ing bio profil nanging mbayar manungsa waé kanggo akeh banget "mriksa iki metu" phrases minangka sing bisa njaluk kedhaftar kanggo nggulung ing.
conto kaca perusahaan linkedin sing dioptimalake

Kaca perusahaan LinkedIn lengkap kalebu Babagan, Kiriman, Proyek, Poepe, Video, lan liya-liyane.

Optimisasi media sosial kanggo Twitter

Bisa uga ora akeh pangguna, nanging isih bisa dadi alat sing kuat yen sampeyan nindakake kanthi bener.

Alat optimasi Twitter

  • Followerwonk kanggo nyaring pengikut / pengikut lan ngumpulake data.
  • Tweetdeck kanggo nelusuri, ngawasi, lan narik kawigaten wektu nyata.
  • Twinsta kanggo nuduhake tweets ing Instagram.
  • Daftar mriksa audit Twitter Prideham Group:
daftar mriksa audit twitter

Sumber gambar

Tip optimasi Twitter

  1. Hashtags, hashtags, hashtags: Ora kaya Instagram, sampeyan mung bisa duwe akeh hashtags saben kiriman, mula pilih kanthi wicaksana. Dheweke isih penting banget!
  2. Kalebu link sing bisa dilacak: Iki bisa dadi panggilan tumindak utawa produk unggulan sing pengin dituju pangguna.
  3. Jadwal konten sampeyan: Wiwit Twitter duwe kiriman sing luwih cendhek, mula luwih gampang nggawe jadwal konten tinimbang platform sosial liyane.
  4. Mbales maneh kabeh pelanggan (seneng utawa liya): Merek sing nggunakake Twitter kanggo layanan pelanggan ndeleng kenaikan 19% ing kepuasan pelanggan. Ora ana masalah kanggo tetep sesambungan karo pelanggan.
  5. Jalanake acara digital: Coba gawe pangguna sampeyan melu acara online. Iki minangka salah sawijining tips optimasi Twitter kanggo 2021. Lan aja lali chatting Twitter!
ppc chatting ing twitter

Optimisasi media sosial kanggo TikTok

Yen sampeyan wis nindakake marketing YouTube, banjur TikTok kudu gampang. Iki minangka video cepet nganti 60 detik (bakal 3 menit!) Kaya saben platform liyane ing kiriman iki, sampeyan bisa nindakake pemasaran organik utawa mbukak iklan TikTok.

Alat optimasi TikTok

  • HypeAuditor kanggo alur kerja lan analytics marketing influencer.
  • Daftar priksa strategi pemasaran TikTok BlueArcher.
  • Pentos kanggo TikTok analytics.,
alat optimasi media sosial gratis - metrik pento tiktok

Sumber gambar

Tip optimasi TikTok

  1. Dadi santai: Iki sejatine minangka salah sawijining strategi pemasaran paling apik kanggo taun 2021. Sampeyan ora mesthi pengin dadi super uptight ing video kasebut. Tansah ringkes lan ringkes. Ayo pamirsa luwih ngerti sampeyan kanthi pribadi.
  2. Melu tantangan hashtag: Aku yakin sampeyan wis weruh wong tuwa nari karo anak-anake ing sawetara tantangan kasebut. Sejatine, deleng sawetara tantangan hashtag sing tren ing TikTok lan mutusake endi sing pengin ditindakake!
  3. Link menyang profil sosial liyane: Utamane sing visual kaya Instagram lan YouTube.
  4. Kalebu tembung kunci ing bio sampeyan: Apa sampeyan ndeleng pola karo kabeh tembung kunci kasebut ing profil sosial sampeyan?
  5. CTA ing bio sampeyan: Telpon kanggo tumindak ing bio sampeyan minangka kunci kanggo ngoptimalake kaca TikTok sampeyan.
conto optimasi media sosial-link ing bio tiktok

Optimisasi media sosial kanggo Snapchat

Apa wae video sing mung dikirim menyang TikTok, sampeyan uga bisa ngirim menyang Snapchat. Loro-lorone duwe dawa lan optimasi sing padha. Amarga kabijakan Snapchat, ora bakal ana alat pihak katelu kanggo nglacak apa sing kedadeyan karo saluran sampeyan. Sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku nggatekake apa sing bisa dideleng dening SnapChat Business.

  • Snappy Ink kanggo nggawe saringan khusus.
  • Lembar iklan Snapchat LOCALiQ

Tip optimasi Snapchat

  1. Target demografi sampeyan: Ngoptimalake iklan menyang pangguna sing bisa dikonversi minangka cara utama kanggo ngoptimalake profil Snapchat sampeyan.
  2. Pay manungsa waé menyang wawasan pamirsa: Iki minangka cara sing apik kanggo ndeleng pangguna iklan sing bener-bener kasengsem supaya sampeyan bisa terus nggunakake.
  3. Mupangate tes kreatif: Sampeyan duwe kemampuan kanggo nyoba macem-macem variasi kreatif, sing nggawe kabeh luwih gampang kanggo sampeyan minangka pemilik bisnis. Yen iklan sampeyan ora cocog karo pangguna, sampeyan bisa mbuwang biaya saben acara optimasi sing luwih dhuwur.
  4. Fitur produk: Sampeyan bisa nyambung menyang produk apa wae kanggo mbantu ngarahake lalu lintas menyang situs web utawa situs blanja online.
  5. Sorotan acara: Pangguna cenderung seneng ndeleng acara sing bakal teka. Yen sampeyan duwe acara sing bakal teka, sampeyan pengin nuduhake. Geofilters bisa migunani kanggo iki.
setelan geofilter snapchat

Sumber gambar

Sumber daya optimasi Snapchat liyane:

  • Pandhuan Lengkap kanggo Nggawe Filter Snapchat dhewe
  • Pandhuan Ridiculously Migunani kanggo Iklan Snapchat

Optimisasi media sosial kanggo Pinterest

Platform iki bisa uga luwih penting yen sampeyan restoran lan pengin nyimpen menu lan resep contone. Gumantung ing industri sampeyan, platform iki bisa uga ora worth investasi.

Alat optimasi Pinterest

  • Hootsuite
  • Tailwind kanggo gawe jadwal pin sampeyan
  • Daftar mriksa gratis: Pinterest Audit kanggo Bisnis
optimasi media sosial kanggo pinterest-checklist audit

Sumber gambar

Tips optimasi Pinterest

  1. Link gambar saka situs web sampeyan. Iki minangka platform sing sampurna kanggo ngarahake lalu lintas menyang situs web sampeyan. Ora kaya Facebook, pangguna kajaba bakal dialihake bali menyang situs web bisnis.
  2. Coba video kanggo iklan sampeyan. Iklan Video Pinterest minangka kesempatan kanggo entuk sawetara pangguna anyar ing profil sampeyan lan entuk interaksi liyane karo kaca sampeyan.
  3. Gunakake minangka mesin telusuran gambar. Ngoptimalake pin kanthi cara sampeyan bisa ngoptimalake kaca situs web sampeyan. Priksa manawa ana gambar sing kalebu mesthi!
  4. Riset pesaing. Deleng carane pesaing sampeyan nggawe profil. Iki bakal ditindakake nalika sampeyan nggawe profil sampeyan dhewe.
  5. Atur papan sampeyan. Tansah papan sampeyan resik lan diatur supaya pangguna sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan bisnis sampeyan saka profil sampeyan.
contoh iklan video pinterest

Liyane sumber optimasi Pinterest

  • Cara Nggunakake Pinterest kanggo Ngunggahake Merek Sampeyan
  • Lembar Cheat Cepet & Gampang kanggo Iklan Video Pinterest

Tip pungkasan kanggo optimasi media sosial

Mangkene sawetara tips pungkasan sing ditrapake ing platform:

  • Priksa manawa jeneng, katrangan, nomer telpon lan kabeh kolom sing dibutuhake diisi kanthi lengkap lan konsisten.
  • Gunakake email sing bisa diakses kabeh kanca sing cocog (kajaba Facebook lan LinkedIn, amarga sampeyan kudu duwe akun pribadi supaya bisa nyambung menyang akun bisnis); utawa sampeyan duwe dokumen bareng (aman) sing nyedhiyakake jeneng pangguna lan sandhi.
  • Yen sampeyan duwe luwih saka siji platform media sosial sing aktif, disaranake njupuk alat audit combo, kayata SproutSocial. Alat audit jinis iki paling ora bakal menehi ringkesan saben platform lan macem-macem saran sing bisa ditindakake kanggo nambah saben platform.

Mung ana wektu akeh banget, utamane minangka pemilik bisnis sing nyoba nduwe jeneng sampeyan ing pirang-pirang papan liyane lan offline. Saiki sampeyan duwe lahan, entuk kasempatan kanggo miwiti utawa ngoptimalake profil sosial sing cocog kanggo bisnis sampeyan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol