Wordpress

Stripe vs Square: Gateway Pembayaran Endi sing Sampeyan Gunakake ing 2021?

Pemain paling dhuwur ing industri gateway pembayaran tansah maju supaya bisa dadi nomer siji. Sawise kabeh, ana luwih akeh pamilik toko e-dagang tinimbang saiki, lan kabeh butuh cara sing dipercaya kanggo ngumpulake pembayaran saka pelanggan.

Loro opsi gateway pembayaran sing paling mapan ing pasar saiki yaiku Strip lan Square. Loro-lorone nawakake bisnis cara sing gampang kanggo ngolah pembayaran sing digawe online, teknologi sing unggul, lan akeh alat e-dagang supaya gampang kanggo pamilik toko e-dagang sing nyoba mbukak bisnis lan entuk dhuwit.

Stripe vs Square: kepiye bedane?

Stripe lan Square duwe fitur unik dhewe sing dirancang kanggo nyukupi kabutuhan sing beda banget. Lan terus terang, iki bisa nggawe keputusan gateway pembayaran sing bakal digunakake luwih angel tinimbang sing dikarepake. Pramila kita bakal mbukak a Perbandingan Stripe vs Square, supaya sampeyan bisa nggawe keputusan adhedhasar data kanggo bisnis cilik sampeyan.

Apa sampeyan siap? Ayo dideleng.

Stripe vs Square: Apa sing ditindakake?

Stripe didegake ing 2011 lan minangka gateway pambayaran sing ngidini sampeyan nampa pembayaran kertu kredit (ing wong utawa online) kanthi nransfer dhuwit antarane akun pedagang lan prosesor pembayaran. Iki rampung nggunakake terminal kertu kredit fisik utawa prosesor online.

Isih nemokake konsep iki mbingungake? Mangkene perwakilan visual kanggo mbantu sampeyan:

proses gateway pembayaran
Proses gateway pembayaran (Sumber gambar: Orioly)

Stripe nduweni infrastruktur basis awan sing dirancang kanggo linuwih, skalabilitas, lan keamanan. Ora kanggo sebutno, iku banget pangembang-sentris, dianggo kanggo situs web bisnis lan aplikasi, lan bosok ing loro kode lan desain.

Kajaba iku, Stripe bisa digunakake minangka solusi mandiri kanggo sing kudu ngirim invoice lan ngumpulake pembayaran kanggo produk utawa layanan. Sanajan iki dudu cara sing paling umum kanggo nggunakake Stripe, amarga umume wong nggabungake menyang situs e-dagang, iki mung cara liya kanggo nggunakake gateway pembayaran sing fleksibel lan kuat iki.

Miturut Datanyze, Stripe nggawe 15.39% pangsa pasar (Stripe vs PayPal tansah berjuang kanggo nomer siji):

Pangsa Pasar Stripe
Pangsa Pasar Stripe (Sumber gambar: Datanyze)

Kanggo menehi idea babagan carane kuat Stripe, ngerti iki: raksasa ritel kaya Lyft, Amazon, lan Microsoft nggunakake Stripe. Ngomong babagan perusahaan, Behmaster nggunakake Stripe uga.

Square, ing sisih liya, rada tuwa (didegaké ing 2009) lan sacara teknis dudu gateway pambayaran. Nyatane, iku luwih saka prosesor pembayaran end-to-end utawa terminal virtual. Kajaba iku, ora kaya Stripe, sing bisa digunakake ing platform apa wae sing kompatibel, Square dudu solusi gateway pembayaran mandiri. Nanging, iki minangka bagean saka solusi e-dagang sing luwih gedhe.

Piranti lunak iki pancen serbaguna amarga sejatine ngowahi piranti pelanggan dadi terminal dodolan portabel. Amarga iki, sampeyan bakal kerep nemokake manawa produk inti Square yaiku sistem POS pribadi. Iki menehi pedagang cara kanggo ngumpulake pembayaran saka pelanggan kanthi maca kertu kredit nggunakake piranti pinter utawa kanthi manual ngetik informasi kertu kredit (ing wong utawa liwat telpon).

Yen ngandika, liwat taun Square wis jumangkah munggah menyang piring kanggo saingan karo perusahaan mapan kayata Stripe. Nyatane, saiki sampeyan bisa nggunakake Square kanggo ngumpulake pembayaran kanthi gampang saka pelanggan sing blanja ing toko online sampeyan.

Stripe vs Square: Nggawe Setup (Gampang Gunakake)

Setup Stripe

Nyiyapake pengalaman pembayaran Stripe ing situs web sampeyan wiwit saka super prasaja nganti super kompleks, gumantung saka apa sing kudu ditindakake gateway pembayaran. Lan iki mung dadi salah sawijining titik sade Stripe.

Fokus pangembang-sentris menehi sampeyan keluwesan kanggo nggawe proses checkout khusus kanggo pelanggan. Kanthi Stripe Elements, sampeyan njamin para pelanggan sampeyan bisa ngetik informasi kanthi cepet lan bener amarga validasi wektu nyata, lokalisasi dinamis, fungsi isi otomatis, lan format lan masking sing luwih apik.

Luwih apik, Stripe Elements ngilangi kabutuhan kaca pambayaran sing di-host ing situs web sampeyan. Nanging, mung nggawe formulir checkout dhewe utawa tambahake tombol sumbangan Stripe menyang situs sampeyan kanggo ngumpulake dhuwit saka wong kanthi gampang.

Yen sampeyan ora duwe akeh kawruh teknis utawa pangembang ing tim kanggo mbantu, aja padha sumelang. Kanggo nggunakake Stripe, sampeyan mung kudu ngethok lan nempelake baris javaScript menyang situs web sampeyan. Lan yen sampeyan nggunakake Stripe kanggo WordPress, sampeyan mung kudu nginstal plugin Stripe open-source.

Ngatur pembayaran sing digawe ing situs e-dagang sampeyan uga gampang nalika sampeyan nggunakake Stripe amarga dashboard intuisi:

dashboard belang
Dashboard garis

Deleng kanthi cepet babagan kegiatan situs, priksa grafik wektu nyata, lan deleng manawa ana tumindak sing dibutuhake, kayata perselisihan sing ora dijawab utawa ngenali verifikasi (kang sampurna kanggo minimalake penipuan kertu kredit).

Setup kothak

Ing sisih loncat karo muter awak, karo Square kabeh wis pusaté watara gamblang. Kabeh piranti lunak sing dibutuhake kanggo nampa pambayaran lan ngatur bisnis sampeyan ana ing siji sistem terpusat. Nyatane, sampeyan bisa ngakses alat pelaporan sing luwih maju, ngatur kertu wektu, lan malah nggawe kampanye pemasaran langsung saka dasbor akun Square sampeyan:

Dasbor kothak
Dasbor kothak

Lan minangka adoh minangka nyetel Square dadi, ana sawetara opsi beda. Kanggo miwiti, sampeyan bisa ngethok lan nempel potongan kode (kaya Stripe) lan nggawe pilihan checkout kanggo pelanggan langsung ing situs web sampeyan. Utawa, sampeyan bisa nggunakake plugin kayata WooCommerce Square kanggo ngluwihi platform e-dagang lan nampa pembayaran.

Nanging mbok menawa solusi paling gampang yaiku mbangun toko Weebly dhewe.

Ing wulan April 2018, Square entuk platform e-dagang Weebly lan nggabungake gateway pambayaran kasebut, mula ora ana sing ngatur apa wae yen situs Weebly sampeyan wis aktif. Ora kaya situs web WordPress sing dadi tuan rumah dhewe, Weebly wis dadi tuan rumah kanthi lengkap supaya sampeyan ora perlu kuwatir nemokake panyedhiya hosting web sing cocog kanggo situs sampeyan.

Kabeh, Square minangka solusi omnichannel sing prasaja kanggo para pedagang sing pengin adol ing endi wae tanpa kudu ngatasi kode rumit utawa akeh integrasi pihak katelu.

Juara: Square

Stripe vs Square: Biaya Transaksi lan Biaya Persiyapan

Stripe

Biaya nggunakake Stripe cukup gampang. Iki minangka platform bayar-as-go lan ora ana biaya ndhaptar, dadi pilihan sing terjangkau kanggo bisnis kabeh ukuran.

Mangkene tampilan cepet babagan biaya transaksi Stripe:

  • Transaksi dhasar: 2.9% saka transaksi + $ 0.30.
  • Transaksi Internasional: 3.9% saben transaksi (ragad konversi bisa uga ditrapake).
  • Transaksi gedhe: diskon nganti 0.8% saben transaksi (diwatesi $5 - cara pembayaran kalebu debit langsung ACH, kredit ACH, lan transfer kabel).

Kanggo saben chargeback, Stripe bakal ngisi sampeyan ragad $15, kajaba chargeback diputusake kanggo sampeyan. Iki banget kompetitif yen dibandhingake karo gateway pembayaran liyane, kajaba Square.

Square

Kaya Stripe, Square ora ngisi biaya pendaftaran utawa ngunci sampeyan menyang kontrak apa wae. Kajaba iku, dheweke gumunggung ora duwe biaya sing didhelikake liyane kayata wewenang, pernyataan, mbalekaken, kepatuhan PCI, kertu bisnis, lsp.

Sing jarene amarga Square nyedhiyakake transaksi pribadi lan online, uga fitur bisnis liyane, ana biaya liyane sing ana gandhengane karo panggunaan:

Jinis pembayaran ing ngisor iki bakal dikenani biaya a Ragad transaksi 2.9% + $ 0.30:

  • Invoice kothak.
  • API online.
  • Toko online.
  • Kertu e-dagang ing pembayaran file.

Jinis pembayaran iki bakal dikenani biaya a Ragad transaksi 3.5% + $ 0.15:

  • Kartu ing transaksi file.
  • Kanthi manual ngetik kertu kredit ing hardware fisik.
  • POS API key-in pembayaran.
  • Kanthi manual ngetik kertu kredit online.

Lan, kaya sing kasebut ing ndhuwur, Square ora ngisi biaya chargeback, kang langka lan banget narik kawigaten. Kajaba iku, Square nawakake pelanggan Chargeback Protection nganti $250 saben wulan kanggo transaksi kualifikasi. Iki mung nuduhake sampeyan carane Square peduli karo pelanggan lan bisnise.

Rega tambahan Square

Elinga Square nawakake pamilik situs web kesempatan kanggo nggawe toko Weebly utawa Toko Online Square. Nanging yen sampeyan pengin njupuk rute kasebut, sampeyan kudu mbayar ekstra.

Kanggo mbangun toko e-dagang nggunakake platform Weebly, Square duwe rencana wiwit $ 8 / wulan. Iki bisa dadi luwih larang amarga toko online sampeyan berkembang lan sampeyan butuh fungsi liyane.

Lan yen sampeyan pengin nggawe Toko Online Square, sampeyan bisa nggawe toko gratis, utawa nandur modal ing rencana premium mulai saka $12-$72 / wulan kanggo fitur kayata:

  • Kréta blanja.
  • SSL gratis.
  • Jeneng domain khusus.
  • Email cart sing ditinggalake.
  • Pangiriman wektu nyata.
  • Lan liyane.

Pemenang: Stripe

Stripe vs Square: Jinis Pembayaran Ditampa

Stripe

Stripe nggampangake supaya bisnis sing nggunakake Stripe ora kudu ngurus akun pedagang tambahan. Mangkene jinis pembayaran sing bisa ditampa ing toko online sampeyan nganggo Stripe:

  • Kertu kredit
  • kertu debit.
  • kertu internasional.
  • ACG debit lan kredit langsung (fitur Square ora duwe).
  • Transfer kabel.

Stripe uga nampa Bitcoin, sing nuduhake yen Stripe ora wedi njelajah wilayah anyar lan melu teknologi canggih. Sampeyan malah bisa nggawe tombol sumbangan Bitcoin karo Stripe kanthi ngetutake sawetara langkah sing gampang.

Kajaba iku, Stripe nampa dompet kayata Masterpass dening Mastercard lan Visa Checkout (antara liya). Apa sing paling apik babagan iki yaiku Visa lan MasterCard njupuk 80.1% jaringan kertu sing nyengsemaken.

pangsa pasar kertu kredit
Pangsa pasar kertu kredit (Sumber gambar: WalletHub)

Stripe uga ndhukung luwih saka 135 mata uang sing beda-beda, saengga nggayuh basis pelanggan internasional ora bakal dadi masalah. Siji-sijine kekurangan kanggo nggunakake Stripe yaiku saiki ora ana cara kanggo sampeyan nampa pembayaran pribadi.

Square

Perbandingan Stripe vs Square dadi saya penting sajrone pirang-pirang taun amarga Square wis nggedhekake layanan kanggo nyukupi kabutuhan perusahaan sing pengin nindakake bisnis kanthi pribadi. lan online.

Square ngolah kabeh kertu kredit utama kanthi online:

  • Visa
  • Mastercard
  • Temokake
  • American Express.

Kajaba iku, bakal nampa pembayaran Apple Pay, Android Pay, lan eWallet. Siji bab sing Square nawakake pelanggan, sing Stripe ora, iku hardware checkout. Lan sisih paling apik, maca kertu lan POS kanggo nampa pembayaran seluler ing wong 100% gratis.

Pemenang: Ikat

Stripe vs Square: Kualitas Layanan Pelanggan

Dhukungan Pelanggan Stripe

Stripe ora mesthi duwe reputasi sing paling apik babagan dhukungan pelanggan. Nyatane, sadurunge 2018, ora ana cara kanggo pelanggan Stripe ngakses dhukungan ing wektu nyata.

Kanggo ndandani iki, Stripe ngumumake ing 2018 manawa kabeh pelanggan Stripe saiki duwe akses menyang obrolan langsung lan dhukungan telpon 24/7 kanggo nglengkapi dhukungan email sing ana sajrone jam kerja (Sen–Jum 9 am–5 sore). Lan yen sampeyan pengin sesambungan karo pangguna Stripe liyane, ana forum Freenode (#belang).

Saiki wis aman kanggo ujar manawa Stripe unggul babagan dhukungan pelanggan, utamane nalika nglawan tingkat dhukungan Square. Lan iki sadurunge sampeyan ngerti manawa saliyane dokumentasi ekstensif, Stripe duwe pusat dhukungan khusus sing kebak artikel lan video sing mangsuli pitakon dhukungan sing paling kobong:

Pusat dhukungan garis
Pusat dhukungan garis

Siji-sijine sing bisa mateni sawetara wong yaiku kasunyatan manawa Stripe uga nawakake dhukungan premium diwiwiti kanthi rega $ 1000 / sasi, sing apik kanggo bisnis gedhe sing ngolah ton pembayaran, lan ora apik kanggo bisnis cilik kanthi anggaran winates.

Sanajan bisa uga ora adil kanggo wong sing ora bisa mbayar $ 1000 / wulan, kita rumangsa Stripe luwih akeh tinimbang karo obrolan langsung lan dhukungan telpon 24/7 sing saben wong bisa ngakses.

Dhukungan Pelanggan Square

Square saiki nawakake opsi dhukungan ing ngisor iki kanggo para pelanggan:

  • Dhukungan telpon lan email.
  • Obrolan langsung.
  • Dhukungan Twitter khusus: @SqSupport.

Sampeyan uga bisa nutul Forum Komunitas Square kanthi nggoleki pitakonan utawa tembung kunci lan jaringan karo pangguna Square liyane:

Forum komunitas Square
Forum komunitas Square

Sanadyan katon apik ing permukaan, perlu dicathet yen layanan pelanggan Square ora mesthi paling apik. Akeh wong sing ngeluh babagan akun sing dibekukan utawa dihentikan tanpa sebab. Lan luwih elek, yen kedadeyan kasebut, Square kanthi otomatis mateni dhukungan telpon lan mung bakal komunikasi karo sampeyan liwat email, dadi luwih angel kanggo ngrampungake masalah kasebut.

Amarga iki, Nanging, Square nawakake saluran dhukungan sing padha karo Stripe (manggon chatting, telpon, email, lan malah forum komunitas), ora cocog karo kualitas sing padha sing ditindakake Stripe sajrone pirang-pirang taun.

Pemenang: Stripe

Stripe vs Square: Dokumentasi

Stripe

Stripe duwe dokumentasi sing maju lan ramah pangembang, tegese kanggo ngrampungake akeh, sampeyan butuh sawetara katrampilan coding, ngembangake, utawa teknis.

Pengin nggawe toko e-dagang luwih cepet tinimbang pesaing sampeyan? We nyedhiyani support kelas donya kasedhiya 24/7 lan server cepet murub. Priksa rencana kita!

Dokumentasi Stripe
Dokumentasi Stripe

Iku ora ngomong iku ora mbiyantu. Nanging yen sampeyan ora duwe pangembang ing tim sampeyan (ing kene sampeyan bisa nyewa pangembang WordPress), mesthine sampeyan bakal nemokake prekara sing angel dingerteni.

Square

Ing tangan liyane, Square kelet dening motto sing kabeh kudu prasaja lan dingerteni kanggo wong kabeh tingkat skill. Dheweke duwe bagean Pandhuan Square kanthi dokumentasi kanggo mbantu sampeyan miwiti.

Panuntun kothak
Panuntun kothak

Lan yen sampeyan dadi pangembang, mesthi ana Dokumen Pangembang, Blog Pangembang, lan saluran Slack khusus kanggo pangembang (waca: Cara nggunakake Slack).

Umumé, Square duwe dhukungan kanggo wong sing lagi miwiti lan sing luwih maju, Dene Stripe biasane nganggo dokumentasi canggih sing mbantu wong nggawe pengalaman checkout sing bisa disesuaikan kanthi lengkap ing situs web.

Juara: Square

Stripe vs Square: Integrasi E-dagang

Loro-lorone Stripe lan Square duwe integrasi plugin e-dagang sing bisa digunakake karo platform e-dagang populer. Dheweke uga duwe API mbukak lan alat pangembang, sanajan Stripe luwih maju, dilengkapi fitur liyane, lan kalebu sumber daya kanggo nggawe checkout sing bisa disesuaikan.

Nanging ing endi persamaan cenderung mandheg.

Stripe

Stripe banget serbaguna, sanajan ora nduweni fitur sing padha karo Square. Contone, nggabungake karo puluhan troli blanja kalebu Unduhan Digital Gampang, Ecwid, lan X-Cart. Uga bisa digunakake karo macem-macem platform e-dagang kayata Squarespace, Shopify, lan alternatif Shopify kaya WooCommerce.

Wiwit Stripe dirancang kanthi ngelingi para penjual online, bisa nyambung menyang meh kabeh jinis situs web, platform penjualan online, utawa platform e-dagang. Lan kanthi luwih saka 98 aplikasi kanggo nambah proses pambayaran, mung karo Stripe sampeyan bakal bisa nggedhekake toko online sampeyan.

Stripe lan WordPress / WooCommerce

Stripe ora duwe plugin utawa integrasi WordPress resmi. Nanging ana akeh pangembang plugin ing komunitas WordPress sing nggawe integrasi Stripe menyang situs WordPress gampang.

Mangkene sawetara cara umum kanggo nyiyapake Stripe kanggo WordPress:

  • Minangka kaca pembayaran siji-off ing situs WordPress dhasar sing ora duwe fungsi e-dagang.
  • Nggunakake plugin formulir kayata Formulir Gravitasi kanggo ngumpulake pembayaran, celengan, utawa sumbangan.
  • Gratis karo situs WooCommerce sampeyan.
  • Kanthi Unduhan Digital Gampang, platform populer kanggo sing adol produk digital.

Square

Square minangka siji-sijine gateway pembayaran kanthi fitur toko online gratis sing nyambung kanthi otomatis menyang pembayaran Square. Iku uga siji-sijine pilihan sing partner karo platform e-dagang (Weebly) lan ngirim pembayaran Square karo platform kanggo wong nggunakake.

Square dimaksudake minangka solusi omnichannel sing kalebu fungsi e-dagang. Lan nalika sampeyan ora bisa ngatur akeh perkara sing diidini Stripe, Square cukup ramah kanggo pamula kanggo digunakake lan cukup maju supaya pangembang utawa perusahaan gedhe uga bisa njupuk kauntungan saka iku.

Square terintegrasi karo Wix, Weebly, Ecwid, BigCommerce, lan 3dcart kanggo sing lagi miwiti. Lan kanggo sing mbutuhake luwih akeh, Square bisa digunakake kanthi apik karo Drupal, WooCommerce, Magento, lan situs web sing digawe khusus.

Square lan WordPress / WooCommerce

Square nduweni integrasi sing gampang menyang situs web WordPress.com sing wis ana. Kanggo miwiti, sampeyan mung kudu duwe rencana Business WordPress.com premium (miwiti ing $ 25 / sasi) lan gunakake plugin e-dagang sing didhukung Square kanggo WordPress kayata WooCommerce utawa WP EasyCart.

Yen sampeyan duwe situs web WordPress.org sing dadi tuan rumah dhewe, sampeyan uga bisa nggabungake Square menyang toko online, kaya sing sampeyan lakoni karo Stripe. Contone, WooCommerce Square bakal menehi sampeyan cara paling apik kanggo nyelarasake inventaris lan data produk antarane WooCommerce lan POS Square.

Ing pungkasan, yen sampeyan bakul multichannel, Square menang. Yen sampeyan mung bisnis online, Stripe menang amarga nampa luwih akeh jinis pembayaran lan ndhukung mata uang liyane.

Pemenang: Stripe 

Stripe vs Square: Pros lan Cons

Stripe

Pros

  • Transparan, flat-rate, lan rega kompetitif.
  • Skalabilitas lan jangkauan global.
  • Ora kontrak saben wulan.
  • Solusi checkout sing bisa disesuaikan kanthi lengkap.
  • Pelanggan ora nate ninggalake situs sampeyan kanggo ngrampungake tuku.
  • Multiple saluran support, sawetara kasedhiya 24/7.
  • Full PCI selaras.

cons

  • Akeh sing sambat babagan wektu nanggepi email sing alon lan masalah dhukungan pelanggan liyane.
  • Chargebacks ora dienggoni dening Stripe lan biaya dhuwit yen ilang regejegan.
  • Kurva sinau sing tajem kanggo sing duwe kawruh teknis sing winates.
  • Ora cocok kanggo bisnis beresiko dhuwur.

Square

Pros

  • Banget pangguna-loropaken utamané.
  • Sampurna kanggo sing nggoleki solusi pembayaran omnichannel.
  • Becik kanggo bakul volume kurang.
  • Rega sing kompetitif banget, kalebu Perlindungan Chargeback.
  • Solusi e-dagang sing unik.

cons

  • Akeh keluhan babagan akun sing ditutup tanpa kabar.
  • Kekurangan fitur, khusus alat langganan.
  • Ora cocok kanggo bisnis beresiko dhuwur.
  • Regane kanggo perusahaan gedhe sing nindakake akeh bisnis.

Stripe vs Square, endi sing luwih apik?

Amarga gateway pembayaran meh padha nganti padha ora, angel kanggo nyebut pemenang sing jelas nalika nerangake Stripe vs Square:

  • Yen sampeyan butuh keluwesan kanggo adol online lan ing wong, Square menang kanthi fitur omnichannel.
  • Yen sampeyan butuh solusi online sing bisa skala global utawa solusi invoice/pembayaran mandiri, Stripe entuk nomer siji.

Stripe vs Square, pilihan pembayaran sing kudu sampeyan gunakake? Kita nliti fitur-fitur utama, biaya, dokumentasi, lan liya-liyane. Sing menang yaiku… 💵🤝Klik kanggo Tweet

Summary

Milih gateway pembayaran sing bener dudu pilihan sing gampang. Lan kanthi Stripe vs Square dadi telpon sing cedhak, bakal ana fitur individu kanggo mbantu sampeyan nggawe keputusan pungkasan.

Yen sampeyan anyar mbukak toko online lan duwe kawruh teknis sing winates, Square bakal dadi pilihan sing luwih apik. Rega kanthi kompetitif yen dibandhingake karo Stripe lan dilengkapi proses persiyapan sing gampang lan dokumentasi sing ramah pamula kanggo nuntun sampeyan.

Nanging, sing nggoleki proses checkout sing luwih khusus, Stripe bakal dadi rute sing paling apik. Yen sampeyan mbukak toko e-dagang sing gumantung ing volume, sampeyan bakal mbutuhake kabeh fitur sing bisa sampeyan entuk kanggo nggedhekake bisnis lan ngamanake dodolan luwih akeh. Iki tegese jangkauan global, akses menyang dhukungan 24/7, lan keluwesan kanggo nambah gateway pembayaran Stripe menyang situs web utawa platform sing sampeyan pilih kanthi gampang.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol