Wordpress

Njupuk Deleng Luwih ing Standar Coding WordPress

Miturut W3tech, 65.1% situs web sing nggunakake sistem manajemen konten beroperasi ing WordPress. Iku CMS open-source sing misuwur sing ditulis ing basa PHP. Amarga macem-macem tema lan plugin khusus, akeh panyedhiya SaaS lan agensi pemasaran digital nggunakake WordPress kanggo nggawe situs web.

Napa WordPress Ngenalake Standar Coding?

Wiwit WordPress minangka piranti lunak open-source sing gedhe, iki kalebu kode sumber sing gedhe kanggo mbukak. Iki amarga kontribusi sawetara pangembang nganti saiki. Amarga coding bisa ditindakake kanthi pirang-pirang gaya, pangembang bisa nambah kode apa wae sing wis dingerteni ing platform WordPress. Iki bisa nyebabake komplikasi kanggo WordPress.

Yen macem-macem gaya kode dileksanakake ing kode sumber WordPress, bakal dadi kompleks kanggo pangembang piranti lunak sing beda kanggo maca lan ngluwihi aplikasi piranti lunak kasebut. Staff DevOps mindhai liwat macem-macem gaya kode bakal angel kanggo ngenali kesalahan. Iki bisa nyebabake situs web nabrak nalika diluncurake, nyebabake karusakan babagan kerugian pelanggan menyang bisnis.

Kanggo nyegah kahanan kasebut, WordPress ngenalake standar coding. Iki minangka seperangkat peraturan sing wajib ditindakake para pangembang nalika nambah fungsi WordPress.

Standar coding nyederhanakake proses nangani lan ngevaluasi volume sampel kode. Iki amarga padha ngetutake gaya format sing padha, dadi luwih gampang kanggo pangembang sing beda ngerti apa sing kedadeyan ing kode sumber. Sakabèhé, standar coding mbantu njaga kualitas kode sumber sing disumbang dening pangembang liyane.

Standar Coding Apa WordPress Gunakake?

WordPress ora mung gumantung ing basa PHP. Uga nggunakake HTML, CSS, lan JavaScript. Mangkono, standar coding beda-beda adhedhasar basa pamrograman kasebut. Yen sampeyan ngarep-arep nggawe plugin WordPress dhewe lan nambah platform WordPress, iki standar kodhe sing kudu sampeyan tindakake nalika nggawe kode.

1. Coding nganggo PHP

Kanggo kontribusi coding seragam, resik, lan bisa dingerteni, WordPress ngenalake standar coding kanggo markup PHP. Yen sampeyan nggawe proyek WordPress liwat markup PHP, tindakake peraturan coding ing ngisor iki.

  • Panganggone Kutipan

WordPress nyaranake nggunakake tandha kutip kaping pindho lan siji ing kahanan sing cocog. Tanda kutip tunggal bisa digunakake ing senar nalika ora ana sing dievaluasi. Nalika nggunakake tandha petik, cadangan siji gaya kutipan kanggo nggunakake ing senar lan liyane kanggo enclosing kabeh senar.

Uwal kuotasi ing senar ora dianjurake.

  • Indhasi

Nalika nggunakake indentasi, WordPress nandheske nggunakake tombol tab tinimbang tombol spasi kanggo nunjukake baris kode indentasi. Kauntungan saka iki yaiku kode sampeyan kompatibel karo panyunting beda sing nggunakake ing platform sing beda.

Indenting mbantu area logis saka kode sampeyan katon, dadi jelas lan bisa dingerteni

Yen sampeyan nggunakake larik asosiatif lan ngemot pirang-pirang item, saben item saka larik kasebut kudu duwe baris anyar dhewe. Ing pungkasan item pungkasan array sampeyan, tambahake koma. Iki nggawe luwih gampang kanggo nambah unsur anyar menyang array utawa kanggo ngganti urutane.

  • tag PHP

Nalika nggunakake potongan kode PHP ing blok HTML, tag mbukak lan nutup PHP kudu ana ing baris sing kapisah.

WordPress nglarang nggunakake tag PHP shorthand amarga bisa nyebabake masalah nalika mbukak kode sampeyan.

  • Braces

WordPress mewajibake nggunakake braces ing kode sampeyan. Penyangga pambuka kudu diselehake ing baris pernyataan wiwitan. Kurung diilangi mung kanggo statement siji-baris. Pernyataan loop uga kudu kalebu braces. Yen statement multi-blok digunakake, banjur penyangga perlu.

  • Panggunaan Spasi

Spasi kudu dilebokake ing loro-lorone operator tugas, logis, perbandingan, lan string lan sawise koma. Spasi uga kudu dilebokake sawise mbukak lan sadurunge nutup kurung, kajaba kanggo typecast. Spasi putih ing mburi saben baris kode kudu dibusak.

  • Pratelan SQL

Standar coding WordPress nyengkuyung nulis statement SQL ing huruf gedhe. Pernyataan kasebut bisa ditulis ing siji baris anggere cekak lan gampang diwaca. Kanggo pitakon SQL sing rumit, menehi saran supaya dibagi dadi pirang-pirang baris, nglebokake saben statement SQL.

  • Prinsip Penamaan

Pangembang kudu ngetutake peraturan WordPress nalika menehi jeneng fungsi, kelas, lan file kanggo nyegah kesalahan sing ora apik. Nalika nggawe fungsi utawa variabel, jeneng kudu ditulis nganggo huruf cilik, lan camelCase dilarang banget. Yen sawetara tembung digunakake nalika menehi jeneng, misahake kanthi garis ngisor.

Mangkono uga kanggo jeneng file, kajaba yen sawetara tembung digunakake, kudu dipisahake nganggo tanda hubung. Yen file sampeyan kalebu kelas, jeneng file kudu ditulis ing format jeneng kelas-kelas kanthi huruf cilik kanthi saben garis ngisor diganti nganggo tanda hubung.

Yen file sing kalebu tag cithakan lagi diwaca utawa ditambahake ing folder wp-includes, -template kudu ditambahake ing jeneng berkas kasebut.

Nalika nggawe kelas, jeneng kelas kudu nganggo huruf kapital. Yen akeh tembung digunakake, kudu dipisahake nganggo garis ngisor, lan saben tembung kudu nganggo huruf kapital.

2. Coding nganggo HTML

Peraturan coding nyatakake yen potongan kode HTML kudu ditindakake liwat validator W3C sadurunge mriksa kode manual. Iki mbantu nemokake lan ndandani kesalahan markup ing kode sampeyan. Standar ing ngisor iki kudu ditindakake nalika nambah kode HTML.

  • Self Nutup Tags

Tag sing nutup dhewe ing HTML kudu ditangani kanthi ati-ati, utamane kanthi spasi. W3C ngandhani yen spasi kudu ndhisiki garis miring sing nutup kanthi otomatis nalika nggunakake tag sing nutup dhewe.

  • Tag lan Atribut

Tag mbantu ngrancang struktur kaca HTML. Dheweke ngubengi web sing ngemot lan ngaktifake browser kanggo nemtokake jinis konten kasebut. Atribut nyedhiyakake rincian tambahan babagan unsur HTML.

Peraturan coding WordPress menehi saran supaya kabeh tag lan atribut HTML kudu ditulis nganggo huruf cilik. Nilai atribut uga kudu ditulis nganggo huruf cilik kanggo interpretasi mesin. Ing kasus nggawe data sing bisa diwaca manungsa, kapitalisasi sing tepat bisa digunakake.

  • Kutipan

Tandha petik kaping pindho utawa siji kudu digunakake nalika nulis nilai atribut ing XHTML. Standar kode WordPress kanggo HTML menehi saran format sing padha kanggo nyegah masalah keamanan ing kode HTML.

3. Coding nganggo CSS

CSS minangka basa pamrograman penting liyane kanggo ngrancang tata letak lan tema kaca web sampeyan. WordPress ngenalake standar coding kanggo kode CSS supaya pangembang bisa nggawe kode sing konsisten, resik, lan bisa diwaca kanggo proyek. Ing ngisor iki pedoman sing disaranake.

  • struktur

 CSS nyedhiyakake akeh opsi kanggo ngrancang gaya sheet. Nanging, WordPress nyedhiyakake pedoman dhasar ing CSS kanggo nggawe kode sing jelas lan béda. Iki mbantu pangembang liyane kolaborasi karo sampeyan kanggo ngerti alur dokumen sampeyan.

Pandhuan menehi saran supaya nggunakake tab kanggo nglebokake saben properti sing digunakake ing kode sampeyan. Blok coding sing ana ing bagean sing padha kudu duwe spasi kosong ing antarane saben blok. Kanggo mbedakake potongan kode, 2 baris kosong kudu ditambahake ing antarane saben potongan kode.

Yen sampeyan nyathet sawetara pamilih kanggo siji aturan, saben pamilih kudu ditulis ing baris sing kapisah. Kanggo pasangan nilai properti, saben kudu duwe garis dhewe, gunakake tab indentasi, lan dipungkasi nganggo titik koma. Nalika nggunakake mung siji pamilih, kurung bukaan kudu diselehake ing baris pamilih kang.

Yen ora, brace mbukak kudu ditambahake ing baris pamilih pungkasan, lan brace nutup kudu diselehake ing baris kapisah ing indentation padha karo pamilih mbukak.

  • Pamilih

Standar coding kanggo pamilih padha karo standar kode PHP kanggo jeneng berkas. Nalika menehi jeneng pamilih, kudu ditulis nganggo huruf cilik, lan tandha hubung kudu digunakake kanggo misahake pirang-pirang tembung. Panggunaan camelCase lan underscores dilarang.

Jeneng pamilih kudu bisa menehi katrangan ringkes babagan unsur apa sing digaya. Jeneng-jeneng iki kudu bisa diwaca manungsa. Kanggo pamilih atribut, kuotasi dobel kudu diselehake ing sekitar nilai.

  • Properties

WordPress nolak nggunakake properti tartamtu sing bisa nyebabake keluwesan desain mudhun. Standar pengkodean menehi saran manawa saben properti kudu diikuti titik loro lan spasi.

Properti lan nilai kudu ditulis nganggo huruf cilik, kajaba jeneng font. Kanggo nambah werna, kode hex utawa rgba () luwih disenengi, lan huruf cilik kudu digunakake. Panggunaan sifat shorthand disaranake kanggo latar mburi, wates, font, gaya dhaptar, wates, lan nilai padding.

4. Coding nganggo JavaScript

JavaScript minangka basa pamrograman sing penting kanggo nggawe aplikasi WordPress. WordPress ngrumusake peraturan coding supaya pangembang bisa nggawa konsistensi nalika nggawe kode JavaScript. Sawetara standar kodhe kasebut kasebut ing ngisor iki.

  • Kode Sumber Refactoring

Amarga inconsistencies ana ing struktur kode WordPress kanggo JavaScript, kode sumber refactoring penting kanggo tetep nganyari. WordPress mboko sithik ngrampungake masalah iki. Disaranake para pangembang sing nggarap kode JavaScript ngetutake pedoman sing dibutuhake saiki. Dene kanggo file JavaScript lawas, refactoring ora perlu.

  • Panganggone Spasi

WordPress nyaranake nggunakake spasi kanthi tepat kanggo nambah keterbacaan kode sumber sampeyan, supaya bisa dioptimalake kanggo browser kanggo ngolah.

Peraturan coding nyetujoni tab kasebut kudu digunakake kanggo indentasi. Spasi putih kudu diilangi ing garis kosong lan ing pungkasan garis. Saben baris kode ngirim ora ngluwihi 80 karakter. Braces kudu digunakake kanggo yen / kanggo / nyoba pamblokiran lan kudu ngetik ing sawetara baris.

kesimpulan

Tujuan standar coding yaiku mbantu pangembang nggawe kode sing bisa dibaca. Sing luwih resik kode katon, luwih gampang kanggo wong liya kanggo ngerti lan ngleksanakake. WordPress minangka aplikasi open-source sing didhukung liwat kontribusi saka komunitas panyengkuyung sing saya akeh.

Dadi, nalika nggawe proyek WordPress sampeyan, elinga tindakake peraturan coding supaya sampeyan bisa nyumbang coding sing berkualitas.   

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol