E-commerce

Teknologi nyimpen bisnis ritel saka go under

Kredit Gambar: Lightspeed

Pandemi ngganti game kanggo eceran, lan cepet. Ora mung kompetisi sing luwih sengit tinimbang sadurunge, nanging koronavirus wis nyebabake penurunan lalu lintas ing toko kanthi dramatis, dadi angel para pengecer metu saka wong akeh.

Nalika kahanan kasebut meksa sawetara perusahaan ditutup, akeh sing ngerti yen dheweke pengin nembus lan nggedhekake bathi, mula kudu adaptasi karo model bisnis sing luwih fleksibel kanthi nggunakake teknologi anyar. Supaya tetep kompetitif, pengalaman online lan offline kudu "wow" konsumen. Duwe produk sing apik ora cukup kanggo gawe marem profil panuku saiki.

Kanggo nguwasani seni adol ing jaman COVID, luwih dhisik kudu fokus kanggo ngatasi aspek negatif saka blanja tradisional. Ngenteni antrian sing dawa kanggo ngrampungake transaksi lan nyemplungake wong akeh minangka titik nyeri pelanggan sing paling jelas. Pengecer kudu ngerti yen pengalaman blanja kudu cepet lan ora krasa lara. Proses checkout kudu aman lan trep. Usaha ekstra kudu ditindakake utamane kanggo ngowahi pelanggan dadi manut.

Kanggo njaluk panuku potensial metu saka omah lan menyang toko fisik, pengecer kudu ngunggahake bar kanggo blanja ing toko kanthi layanan pelanggan sing luar biasa kanthi nambah sentuhan kreatif kanggo melu lan resonate karo wong. Situs E-commerce lan pengalaman virtual kudu prasaja, cepet lan pangguna-loropaken. Saos rahasia kanggo bisnis sing berjuang iki dumunung ing kemampuan kanggo nggabungake rong platform kasebut lan nggawe strategi ritel omnichannel kanggo nyedhiyakake pengalaman sing paling apik ing saubengé, tanpa kudu milih siji utawa liyane. Ing ekonomi modern saiki, pelanggan sing ana hubungane ora kudu milih.

Toko virtual kudu dadi ekstensi saka fisik lan kosok balene, lan perusahaan sing maju wis wiwit ngganggu pasar ritel liwat transformasi digital sing wis nggawe model bisnis sing lestari sing sanajan COVID ora bisa ngilangi.

Nalika layanan penting kayata toko kelontong wis ngetrapake krisis kasebut, kasunyatane umume para pengecer wis berjuang kanthi finansial. Saiki luwih saka saiki, teknologi tanpa kontak kayata sistem retail point of sale (POS) Lightspeed nyedhiyakake pengalaman pribadi kanthi mbantu para penjaga toko ngatur transaksi lan ngaktifake proses checkout sing lancar saka layar demek intuisi. Peningkatan dramatis saka implementasine hardware lan piranti lunak sing lincah kaya iki didorong dening kabutuhan keamanan. Wis suwi jamane wong-wong nelusuri mall tanpa niat tuku. Saiki, wong pengin pengalaman blanja dadi cepet, aman lan produktif. Nanging kepiye carane nggawe wong rumangsa aman lan kepenak ing wektu sing padha? Sistem POS nggawe proses luwih gampang lan luwih efisien kanthi nggampangake interaksi pelanggan-pegawe, supaya wong-wong ora perlu ngenteni ngenteni, nyebabake massa akeh dibentuk. Pengecer sing ngerti pentinge adaptasi karo pangarepan pelanggan lan owah-owahan kabutuhan bakal mesthekake kaslametané ing wektu sing durung tau ana, lan ngluwihi.

Pandemi kasebut nyebabake dodolan e-commerce mundhak nganti paling dhuwur. Kasunyatan anyar iki meksa akeh pengecer mindhah bagean bisnis kanthi online kanggo nampung para pelanggan kasebut, lan para ahli percaya yen owah-owahan gaya urip iki bakal terus suwe sawise pandemi suda. Perusahaan kaya Lightspeed ora mung nulung ngirim pengalaman sing luwih cepet lan luwih pribadi kanggo toko tradisional, nanging uga nguatake pengecer kanthi alat kanggo mbangun situs web sing sugih fitur sing ndadekake lalu lintas online luwih akeh.  

Adaptasi menyang pasar ritel sing tansah ganti

Kredit Gambar: Lightspeed

Ana tekanan gedhe kanggo para pengecer supaya bisa menehi pengalaman blanja sing luwih gedhe tinimbang sadurunge. Krisis COVID wis ngganti cara kita blanja lan apa sing kita tuku. Kebiasaan blanja konsumen wis ngalih saka barang-barang sukarela kaya preian, sandhangan lan mobil mewah dadi kabutuhan kayata sembako lan barang-barang kebutuhan rumah tangga. Nyatane, akeh pengecer sandhangan populer sing dipeksa ditutup utawa bangkrut wiwit pandhemen kasebut kedadeyan ing awal taun iki. Inditex, perusahaan konco pengecer fashion Zara, digawe judhul bali ing Juni kanggo nutup 1200 toko tradisional ing saindhenging donya, karo mayoritas klempakan ing Asia lan Eropah, ing upaya kanggo ngedongkrak dodolan online.

Pengecer sing bisa adaptasi karo pasar sing terus berubah ora mung bakal urip, nanging entuk bathi ing pungkasan. Para panuku saiki ngarepake pengalaman blanja sing cocog karo kabutuhan individu. Beda karo pendekatan siji-ukuran-cocok-kabeh kanggo layanan sing katon ing jaman kepungkur, sing dikarepake yaiku nyambungake karo merek kanthi cara sing ora bisa dilalekake lan dipersonalisasi.

Powerhouse layanan streaming media Netflix wis ndeleng jumlah ndhaptar tikel kaping pindho wiwit pungkasan taun 2019. Iki amarga nggunakake data sing kuat lan wawasan kanggo nganalisa kabiasaan ndeleng pelanggan, ngidini menehi saran konten adhedhasar preferensi individu tartamtu utawa acara sing wis ditonton sadurunge. Supaya Netflix tetep dadi sing paling ngarep ing industri streaming media, kudu njaga pengalaman pangguna sing dikarepake kanthi terus-terusan nyedhiyakake konten sing luwih apik lan antarmuka sing gampang dilayari. 

Ora kabeh wong bisa saingan karo Netflix. Nanging kanthi campuran teknologi ing toko lan online sing tepat, bisnis sing luwih cilik bisa nambah kepuasan pelanggan. Contone, alat sing mbantu nanggapi pelanggan kanthi cepet bisa mengaruhi cara bisnis dirasakake. Wong sing nggolek penak cenderung sensitif karo wektu, lan teknologi ing toko sing tepat bisa mbantu. Analitik wektu nyata kanggo ngerteni luwih akeh babagan pilihan pelanggan lan apa sing bakal nggawe dheweke tuku luwih akeh - ing toko fisik lan virtual - minangka cara liya kanggo nyiapake normal sing anyar iki.

Ing toko mungsuh online

 Kredit gambar: Pixabay

Konsumen sing pinter internet saiki wis ngentekake pirang-pirang jam online kanggo nindakake riset kanggo mesthekake yen wis mbandhingake, milih, lan pungkasane tuku produk sing cocog kanggo kluwarga. Mayuta-yuta wong online saiki nggoleki produk kualitas sing cocog karo anggaran. Dadi, kenapa ana wong sing metu saka sandhangan sing nyaman lan cepet-cepet menyang toko nalika produk bisa dikirim menyang lawang tanpa kudu ninggalake omah? Amarga sawetara item luwih apik tuku offline.

Pengalaman online sing mulus kudu dadi salah siji sing nyurung efisiensi lan kepenak. Nanging, ana kekurangan kanggo e-commerce sing ngluwihi kontrol bisnis. Paket sing dicolong, ora bisa ndemek utawa nyoba produk lan wektu tundha ing layanan pangiriman, utamane sajrone pandemi, kabeh negatif cukup kuat kanggo ngusir wong metu saka ruang tamu lan bali menyang mall.

Ayo padha ngadhepi, akeh wong isih seneng tumindak browsing toko favorit. Brick-and-mortars ing ngendi sampeyan bisa ndemek Apple iPhone kasebut, mbandhingake ukuran cilik lan medium sadurunge tuku, sesambungan karo manungsa liyane sing bisa mangsuli pitakon, lan lunga kanthi tuku ing dina sing padha. Pengecer sing ngerti pentinge nggawe sambungan sing migunani nggawe perjalanan pribadi nggunakake teknologi kanggo mbangun hubungan sing solid karo para pelanggan supaya ora mung nyukupi pangarep-arep, nanging uga nyengkuyung para panuku baleni.

Didorong dening kabutuhan layanan pelanggan ing toko sing unggul, pengecer ngowahi menyang piranti intuisi kanggo mbantu dheweke luwih ngerti profil panuku. Ing ngendi akeh bisnis nandhang lara umum babagan kabutuhan lan kepinginan para klien, saiki bisa entuk data wektu nyata babagan kabiasaan tuku lan liya-liyane. Sistem POS saya tambah populer ing antarane para pedagang amarga kemampuane ngumpulake data pelanggan sing wicaksana, ngolah transaksi lan inventaris nalika lelungan, ngaktifake pembayaran tanpa kontak lan nguatake anggota staf supaya bisa dodolan saka ngendi wae ing toko. Teknologi canggih iki digunakake kanggo nambah kepuasan pelanggan kanthi nyuda antrian ing toko lan nyepetake wektu checkout.

Keuntungan sing paling jelas kanggo blanja online yaiku kepenak. Wektu ngenteni suwe lan akeh potensial sing ana gandhengane karo pengalaman blanja tradisional bisa uga ora nyenengake kanggo sawetara. Wong pengin mbandhingake rega lan kualitas produk ing wektu dhewe, ing omahe dhewe. Pelanggan ngarepake pengalaman blanja pribadi kanthi online, kaya sing ditindakake ing toko fisik. Ana sistem piranti lunak kanthi migunani banget kanggo mbantu bisnis nggawe maneh kanggo menehi pengalaman pelanggan sing apik. Piranti lunak POS berbasis awan ngidini para pengecer nyinkronake inventaris fisik karo toko e-commerce kanggo adol luwih akeh pelanggan kanthi online lan nambah bathi. Contone, sistem POS intuisi Lightspeed ngemas kabeh iki ing telapak tangan sampeyan.

Kaya apa masa depan ritel

 Kredit gambar: Pixabay

Dampak ekonomi lan sosial saka pandemi global wis meksa kabiasaan blanja kanthi cepet. Owah-owahan drastis iki nuntun pitakon - apa owah-owahan prilaku konsumen iki bakal bali kaya biyen? Sayange, ora ana sing bisa ngramal masa depan. Sing ngerti saiki yaiku kunci kanggo kaslametane bisnis apa wae yaiku pemahaman sing luwih apik, adaptasi lan nanggapi kabutuhan lan kepinginan pelanggan, lan teknologi mbantu dheweke teka ing kana. Nalika masa depan eceran ora mesthi, pandemi iki mesthi wis nemokake apa sing dikarepake para pembeli modern, lan kepiye carane. Dadi proaktif babagan cara bisnis ritel dikelola ing jaman sing tantangan iki, penting banget.

Penting banget kanggo bisnis cilik kanggo ketemu pelanggan ing endi wae toko - apa online, langsung, utawa loro-lorone. Tantangan paling gedhe saka pengecer yaiku mbangun lan njaga basis pelanggan sing setya. Nanging kaslametan ing ekonomi sing terus-terusan saiki mbutuhake nggawe basis pelanggan sing bisa dipercaya sing bakal ngrujuk sing anyar kanggo tuku. Teknologi mbantu nguatake bisnis dadi luwih lincah, saengga bisa nggawe pengalaman sing disesuaikan kanggo njaga pelanggan sing setia lan narik kawigaten sing anyar.

Pancen, sawetara owah-owahan sing diasilake saka COVID wis negatif, nanging penting kanggo dicathet yen ana perusahaan sing entuk bathi amarga strategi sing tepat sing wis ditindakake. Perusahaan sing wis bisa mbayangno maneh toko ing mangsa ngarep lan nggawe adaptasi sing dibutuhake kanggo nglawan kasebut wis metu ing ndhuwur. Ing pungkasan dina, pengecer ngarahake entuk asil sing nguntungake sing bakal ngluwihi jaman pasca-COVID. Kaya raksasa teknologi kaya Netflix kudu nambah basis pangguna, uga SMB. Apa sampeyan milih nandur modal ing strategi ing toko utawa intelijen e-commerce, dalan kanggo sukses wis jelas. Dadi proaktif lan nggunakake kerangka teknologi online/offline kanggo menehi pengalaman pelanggan sing luwih apik bakal entuk bathi paling akeh.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol