E-commerce

30 Cara Paling Apik kanggo Ningkatake Bisnis Sampeyan - Kanthi utawa Tanpa Dhuwit

Supaya bisa urip lan tuwuh, bisnis sampeyan butuh pelanggan. Kanggo entuk pelanggan, sampeyan kudu promosi bisnis sampeyan. Ing jaman biyen, iki dadi masalah kanggo mutusake antarane selebaran, brosur, kertu pos, utawa iklan ing koran lokal.

Nanging ing jagad digital saiki, kemungkinan ora ana watese (waca: akeh banget).

peta strategi pemasaran digital kanggo cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan

Sumber gambar

Dadi yen sampeyan lagi berjuang kanggo nemtokake cara sing paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan; utawa malah mung apa pilihan, sampeyan (a) ora piyambak lan (b) ing Panggonan tengen.

Ing kirim iki, aku bakal nutupi 30 cara sing paling efektif kanggo promosi bisnis sampeyan, apa sampeyan ora duwe anggaran, anggaran winates, utawa sawetara kamar goyang. Kita bakal ngrembug babagan cara nyebarake tembung babagan:

  • Mesin telusuran (yaiku Google Panelusuran lan Peta).
  • Saluran media sosial (kalebu Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, TikTok, lan Pinterest).
  • Dhaptar direktori online (ana luwih akeh tinimbang sing sampeyan pikirake!)
  • Komunitas lokal sampeyan (acara, sponsor, lan pers).

Promosi bisnis sampeyan kudu yen sampeyan pengin ngadeg loro saka pesaing sampeyan lan metu kanggo pelanggan sampeyan, mula ayo miwiti saluran sing paling populer: Google.

Cara promosi bisnis sampeyan ing Google

Nggunakake Google kanggo promosi bisnis sampeyan ora ana gunane. Njupuk luwih saka 90% saka pangsa pasar, iku salah siji saka cara paling apik kanggo njaluk ing ngarepe konsumen sing aktif nggoleki solusi. Mangkene cara paling apik kanggo nggunakake Google supaya jeneng sampeyan metu ing kana:

1. Gawe lan verifikasi Profil Bisnis Google sampeyan

Profil Bisnis Google sampeyan (istilah Google kanggo dhaptar Google sampeyan) yaiku sing ngidini bisnis sampeyan ditampilake ing asil Google Maps, bagean lokal asil Panelusuran Google, lan uga-nalika ana wong ngetik jeneng bisnis sampeyan (gagasan kanggo jeneng bisnis kreatif ing kene. !) lan lokasi—Panel Pengetahuan sisih tengen ing asil Panelusuran. Minangka Google dadi luwih apik lan luwih apik kanggo nyedhiyakake asil menyang lokasi sing nggoleki, dhaptar gratis iki kudu dadi prioritas utama.

Kunci kanggo nggunakake Profil Bisnis kanggo promosi bisnis sampeyan yaiku verifikasi kepemilikan listing sampeyan liwat akun Google Bisnisku gratis. Sawise sampeyan duwe kepemilikan, sampeyan bisa ngoptimalake listing sampeyan supaya katon luwih dhuwur ing asil panelusuran lan kanggo nggoleki sing luwih relevan.

cara paling apik kanggo ningkataké peringkat bisnis ing asil panelusuran lokal

Yen sampeyan rangking ing Google Maps utawa muncul ing Paket Lokal (kaya sing katon ing ndhuwur) kaca asil reguler (iki bisa ditindakake), bisnis sampeyan pancen promosi dhewe 24/7. Malah luwih apik, sampeyan bisa nerbitake kiriman langsung menyang listing Google, nyedhiyakake promosi sing menarik ing ngarep pamirsa ing wektu sing duwe maksud dhuwur.

Kanggo nyilem luwih jero babagan cara promosi bisnis sing gratis lan efektif iki, bukak 13 Optimasi Bisnisku Google kanggo 2020.

2. Entuk situs web

Saben bisnis mbutuhake situs web, ora preduli sepira lawas bisnis utawa klien sampeyan. Situs web sampeyan dadi tujuan kanggo pelanggan saiki lan calon pelanggan. Sanajan sampeyan nemokake sampeyan ing media sosial utawa Google, dheweke bakal pengin pindhah menyang situs web sampeyan lan, kaya listing Google sampeyan, bakal promosi bisnis sampeyan ing saindhenging jam.

Situs web bisnis sing apik ora mung dadi alat promosi dhewe-iku nyritakake babagan bisnis lan apa sing sampeyan tawakake, nyedhiyakake informasi kontak, lan nggambarake kapribaden merek lan karakteristik sing mbedakake-nanging uga penting kanggo ngukur lan ningkatake. sukses taktik promosi liyane.

situs web minangka salah sawijining cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan

Contone, nalika sampeyan mbukak iklan, sampeyan butuh kaca kebangkrutan, sing manggon ing situs web sampeyan. Yen sampeyan ngirim informasi sing migunani ing media sosial, sampeyan kudu nyambung menyang omah ing situs web sampeyan. Kanthi kabeh saluran marketing sampeyan mili menyang situs web sampeyan, sampeyan bisa nggunakake analytics kanggo ndeleng strategi sing paling apik lan entuk wawasan sing ora ana regane babagan pamirsa.

Sanajan ana solusi gratis kanggo nggawe situs web kanggo bisnis sampeyan, meh mesthi sampeyan kudu pindhah menyang sawetara situs web sing dibayar yen sampeyan serius babagan promosi bisnis sampeyan. Nduwe jeneng domain sampeyan dhewe, tampilan lan rasa profesional, lan kemampuan kanggo skala lan nambah fitur sing dibutuhake kabeh penting kanggo tuwuh.

3. Ngleksanakake optimisasi mesin telusuran

Iku salah siji kanggo sampeyan kanggo ningkataké bisnis; iku liyane kanggo Google kanggo promosi bisnis sampeyan. SEO minangka sakumpulan praktik sing nyelarasake bisnis sampeyan karo algoritma peringkat Google. Nanging amarga algoritma iki wis berkembang kanggo nggunakake learning machine lan prilaku pangguna kanggo ngasilake asil sing paling akurat lan kualitas kanggo panelusur, ngoptimalake mesin telusur pancene mung ngoptimalake para pencari-utamane sing nggoleki apa sing sampeyan tawarake.

SEO ora mung siji taktik, nanging akeh taktik sing bisa bebarengan kanggo nambah pangkat sampeyan. Uga, amarga Google nduweni asil basis lokasi sing paling apik, sampeyan duwe kesempatan kaya pengecer gedhe kanggo muncul ing kaca pisanan Google - tanpa mbuwang dhuwit! (Kajaba biaya kanggo njaluk situs web, mesthi).

bisnis cilik sing katon ing SERP - cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan

Taktik SEO kanggo promosi bisnis sampeyan kalebu:

  • Nambahake tembung kunci sing relevan (industri lan basis lokasi) menyang panggonan tartamtu ing situs web sampeyan.
  • Ngasilake konten asli lan berkualitas kanthi rutin, kanthi gambar sing diwenehi tag.
  • Njaga kacepetan mbukak kaca sing dhuwur lan keamanan.

Kanggo tips SEO liyane, priksa kiriman iki ing Top 10 Faktor Peringkat Google 2020 (+Cara Ngoptimalake).

Nalika bisnis sampeyan rangking dhuwur ing asil, Google dhasar promosi bisnis kanggo sampeyan-lan ora mung kanggo sapa wae, nanging kanggo wong sing nggoleki apa sing sampeyan tawarake. Ora dadi luwih apik saka iku.

4. Nggawe blog bisnis

Kita mung nyentuh babagan iki ing strategi sadurunge, nanging isi minangka pembalap penting SEO sing pancen pantes kategori dhewe minangka strategi promosi. Blog dudu LiveJournal kanggo bisnis. Mesthi, sampeyan bisa nggawe sawetara kiriman babagan tonggak sejarah lan acara, nanging blog bisnis sing nguntungake yaiku sing ngasilake konten pendhidhikan, ing swara merek sampeyan, babagan pitakonan lan istilah sing digoleki pelanggan ideal ing Google.

cara paling apik kanggo promosi postingan blog-bisnis

Conto postingan blog sing ditarget saka kanca-kanca ing LOCALiQ

Pitakonan lan istilah kasebut diarani tembung kunci, lan luwih akeh konten sing sampeyan gawe nargetake tembung kunci kasebut, luwih akeh kesempatan sing digawe kanggo bisnis sampeyan ditampilake ing kaca asil panelusuran mesin. Kiriman blog sing apik bisa dadi salah siji saka ing ngisor iki:

  • Carane-tos lan kiriman instruksional
  • Dhaptar strategi lan sumber daya (10 paling ndhuwur, 5 paling apik, 3 penting, lsp.)
  • Q&A utawa nulis wawancara karo pakar industri
  • Pikiran kiriman pimpinan
  • Tuladha / kiriman template
  • Kiriman tamu
  • Testimoni pelanggan utawa studi kasus
  • Kiriman musiman (kayata iki)

Kanggo bantuan nemokake tembung kunci lan nggawe postingan blog sing ramah SEO, priksa sumber daya iki:

  • Alat Kata Kunci Gratis WordStream
  • Apa Konten SEO? Pandhuan kanggo Nggawe Konten kanggo SEO
  • Tips SEO Blog kanggo Non-SEO

5. Nuduhake konten sampeyan

Blog sing nuduhake keahliane, gampang didekati, lan kepinginan asli kanggo nulungi pamirsa minangka alat promosi sing sampurna kanggo bisnis. Dadi aja mung nerbitake kiriman-promosikan! Ing media sosial, liwat buletin email, utawa malah dadi pandhuan sing bisa didownload kanggo mbantu sampeyan ngumpulake timbal. Luwih apik, yen sampeyan ngasilake konten kanthi elinga, kiriman blog sampeyan bakal diweruhi dening situs web liyane sing bisa dipercaya sing bakal nyebutake lan nyambung maneh menyang situs sampeyan ing situs utawa feed media sosial - promosi bisnis sampeyan.

6. Jalanake Google Ads

Nalika SEO bakal mbantu sampeyan menyang ndhuwur kaca asil, iku strategi jangka panjang sing bisa njupuk minggu, malah sasi kanggo miwiti ndeleng asil. Kanggo eksposur sing luwih cepet, lan yen sampeyan duwe anggaran, Google Ads minangka cara sing kudu ditindakake. Iklan Google Ads katon ing sisih ndhuwur kaca asil mesin telusur, ing ndhuwur dhaptar organik lan lokal. Lan saka mesin telusur sing kasedhiya, Google dadi sing paling populer ora mung amarga ngontrol pangsa lalu lintas mesin telusur paling gedhe, nanging uga amarga tingkat keluwesan, fitur bangunan iklan, lan metrik kinerja sing rinci.

cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan - iklan google

Sanajan nguwasani Google Ads mbutuhake sawetara wektu lan uga akeh nyoba lan kesalahan, kampanye sing dioptimalake luwih larang kanggo investasi. Iklan ing Google bisa ditindakake liwat iklan teks ing Jaringan Panelusuran utawa iklan spanduk bermerek ing Jaringan Tampilan. Sampeyan bisa mriksa kursus kacilakan Google Ads ing kene.

Yen sampeyan wis nggawe pariwara ing Google, deleng carane kampanye sampeyan *pancen* kinerja karo Google Ads Performance Grader Gratis.

Cara promosi bisnis sampeyan nggunakake direktori online

Konsumen kanthi rutin ngunjungi direktori online kanggo nggoleki lan bisnis dokter kewan sing cocog karo kabutuhan tartamtu. Situs-situs kasebut cenderung dadi situs web kanthi lalu lintas dhuwur, sing wis suwe kanthi wewenang domain dhuwur, mula ora umum yen kaca profil utawa jeneng bisnis sampeyan katon ing kaca pisanan Google liwat salah sawijining domain kasebut. Dhaptar online ora butuh wektu suwe kanggo nggawe lan bisa mbantu ningkatake kehadiran online, promosi bisnis sampeyan menyang pelanggan sing cedhak lan duwe maksud dhuwur.

cara paling apik kanggo ningkataké listing bisnis- lokal ing SERP

7. Nggawe dhaptar ing direktori utama

Situs direktori sing luwih cilik narik data saka sing luwih gedhe, sing tegese kanthi nggawe dhaptar ing situs utama, sampeyan uga bakal mulai muncul ing direktori sing luwih cilik kanthi otomatis. Ing ngisor iki dhaptar direktori utama sing kudu diwiwiti. Kabeh mau gratis, nanging asring duwe pilihan mbayar kanggo fitur lanjut.

  • Google (ndeleng taktik #1)
  • Yelp
  • Facebook
  • Direktori niche sing ditrapake kaya TripAdvisor, Dhaptar Angie, lsp.
  • Biro Bisnis sing luwih apik
  • Glassdoor
  • Foursquare (Sanajan wis mati minangka platform sosial, data kasebut digunakake dening ewonan platform.)
  • Kaca Kuning/Putih
  • Bing

Kanggo nyilem luwih jero, priksa kirim iki ing Top 10 Situs Daftar Lokal Gratis.

8. Ngoptimalake listing sampeyan

Iku siji bab kanggo nggawe listing, nanging liyane kanggo ngoptimalake iku. Kanthi ngisi saben lapangan ing profil sampeyan, nambah foto, lan ngempalaken review, sampeyan bisa nambah daya tarik bisnis lan rangking ndhuwur pesaing ing panelusuran. Sampeyan uga penting kanggo mesthekake yen informasi ing kabeh listing sampeyan konsisten karo informasi ing situs web sampeyan. Inkonsistensi bisa nyebabake Goog mundhak alis babagan kapercayan sampeyan. Pungkasan, manawa kanggo ngawasi listing sampeyan lan ndandani apa wae sing ora akurat, sing bisa kedadeyan nalika dhaptar diisi kanthi otomatis. Kanggo luwih akeh cara kanggo ngoptimalake dhaptar sampeyan, gunakake kiriman sing padha karo sing daksambungake ing ndhuwur (nanging aku bakal nyambungake kene mung amarga).

cara paling apik kanggo promosi listing bisnis Google sing dioptimalake kanggo bisnis

9. Entuk ulasan pelanggan online

Kita mung kasebut ngumpulake review, nanging amarga review penting banget kanggo bisnis cilik lan lokal, padha pantes bagean dhewe.

Word of mouth minangka salah sawijining cara sing paling kuat kanggo promosi bisnis sampeyan menyang wong sing bener. Testimoni ing situs web sampeyan dhewe apik, nanging review ing platform resmi kaya Google, Facebook, lan Yelp luwih apik.

cara paling apik kanggo promosi review bisnis-google

Situs web kasebut bisa nambah eksposur sampeyan, lan amarga duwe langkah-langkah kanggo nyegah ulasan palsu utawa spam, wong-wong luwih percaya review ing kene tinimbang ing papan liya. Plus, review minangka faktor peringkat utama kanggo asil panelusuran lokal. Kanggo entuk review, priksa kiriman iki:

  • Cara Njaluk Review (karo Conto)
  • Entuk luwih akeh Ulasan Google nganggo 16 Taktik sing Dicoba lan Bener Iki

10. Ngawasi lan nanggapi review

Akeh direktori online ngidini sapa wae nambah dhaptar, dadi sanajan sampeyan ora nyathet bisnis sampeyan, bisa uga ana ing kono, ngempalaken review. Priksa manawa kanggo ngaku listing sampeyan ing ngendi wae, lan ngawasi situs kasebut kanthi kerep. Kanthi cara iki sampeyan bisa nanggapi ulasan-sing minangka cara sing apik kanggo promosi bisnis sampeyan. Ora mung sampeyan bisa ngatasi (malah mbalikke) review negatif, nanging cara sampeyan mangsuli review (positif lan negatif) bisa mbukak nilai merek sampeyan lan menehi pelanggan potensial gagasan babagan apa bisnis karo sampeyan.

Cara promosi bisnis sampeyan ing media sosial

Media sosial minangka cara gratis liyane kanggo entuk kabar babagan bisnis cilik sampeyan. Akun bisnis sing paling populer yaiku Facebook, Instagram, LinkedIn, lan Twitter, nanging priksa manawa sampeyan nggunakake situs liyane sing bisa uga spesifik kanggo niche sampeyan, kayata Pinterest utawa Reddit.

11. Utamakan Facebook

Facebook minangka jaringan sosial online paling gedhe lan bisa dadi cara sing apik kanggo tetep sesambungan karo pelanggan sing wis ana lan nggayuh pelanggan anyar. Promosi bisnis sampeyan ing Facebook bisa beda-beda gumantung saka industri sampeyan, nanging ana sawetara dhasar:

  • Nggawe kaca bisnis Facebook nganggo informasi kontak lan CTA.
  • Gunakake acara Facebook kanggo promosi lan maksimalake rawuh ing acara sampeyan.
  • Jalanake sesi langsung Facebook, tutorial utawa ndhelik ing mburi layar.
cara paling apik kanggo ningkataké bisnis karo utawa tanpa dhuwit mbukak facebook urip

Kanggo luwih akeh cara kanggo promosi bisnis sampeyan nggunakake Facebook, deleng kiriman kita 22 Tips Pemasaran Facebook kanggo Usaha Cilik kanthi Anggaran.

Lan aja lali iklan Facebook!

Iklan Facebook ngidini sampeyan nggayuh pamirsa sing spesifik, amarga sampeyan bisa target miturut informasi profil pangguna kayata status perkawinan, pendhudhukan, kapentingan, lan liya-liyane. Kanggo miwiti utawa malah nambah pariwara Facebook, priksa kiriman kita ing 8 Kursus Iklan Facebook Paling Apik (lan Gratis!) kanggo Sembarang Tingkat.

Yen sampeyan wis nggawe pariwara ing Facebook, priksa manawa sampeyan ora mbuwang dhuwit nganggo Grader Kinerja Iklan Facebook Gratis!

12. Sambungake lan kontribusi ing LinkedIn

LinkedIn wis dadi luwih saka mung panggonan kanggo ngirim resume online; iku uga panggonan kanggo melu ing diskusi klompok, nyambungake karo pelanggan potensial, mbentuk kemitraan anyar, utawa mung kanggo nindakake jaringan online umum. Pelanggan potensial bisa mriksa sampeyan utawa perusahaan sadurunge nindakake bisnis karo sampeyan kanggo ngerteni jumlah karyawan sing sampeyan duwe lan entuk informasi luwih lengkap babagan latar mburi personel perusahaan.

Sampeyan uga bisa promosi bisnis sampeyan kanthi ora langsung ing LinkedIn kanthi menehi perspektif ing diskusi grup lan/utawa nyedhiyakake pranala menyang konten sing relevan ing situs web sampeyan. Priksa manawa sampeyan ora tansah promosi konten sampeyan dhewe.

13. Upload video menyang YouTube

Pemasaran video minangka cara sing apik kanggo promosi bisnis sampeyan, lan YouTube ngidini sampeyan nindakake kanthi gratis! Promosi bisnis liwat YouTube minangka cara sing efektif kanggo mbantu calon pelanggan utawa klien nyambung karo bisnis sampeyan. Nggabungake video ringkesan cepet babagan bisnis sampeyan banjur diunggah menyang YouTube menehi alat dodolan sing apik sing bisa dikirim ing homepage situs web sampeyan utawa nyebarake email menyang calon klien.

Sampeyan uga bisa ngirim video pendidikan, tutorial, utawa cara-cara ing saluran YouTube supaya bisa ditemokake dening wong sing nggoleki apa sing ditawakake bisnis sampeyan. Ana akeh opsi terjangkau metu ana kanggo nggawe video; mung mriksa kiriman kita ing video DIY ing omah. Sampeyan uga bisa nambah video menyang kiriman blog sing bisa ningkatake kualitas SEO, kayata kiriman WordStream ing ngisor iki:

cara paling apik kanggo ningkataké bisnis-youtube video ditempelake ing kirim blog

Elinga uga yen video cenderung katon ing asil panelusuran khusus, kadhangkala ana ing ndhuwur, kaya iki:

cara paling apik kanggo promosi video bisnis-carane

14. Pariwara ing YouTube

Kaya karo strategi mbayar liyane sing kasebut ing kirim iki, pariwara YouTube bisa dadi investasi sing mbayar yen wis rampung kanthi bener. Sampeyan bisa ngiklanake ing YouTube kanthi nggawe iklan video sing diputer sadurunge video ing kategori sing cocog, utawa liwat iklan teks sing katon ing asil panelusuran:

cara paling apik kanggo promosi bisnis-iklan YouTube

15. Melu pamirsa ing Instagram

Sanajan dadi salah sawijining platform media sosial sing mentas diluncurake, Instagram minangka platform paling populer nomer telu ing kana. Kanthi macem-macem format kiriman (gambar permanen, Cerita cekak, seri IGTV, sesi langsung, Sorotan Crita, lan liya-liyane), ana macem-macem cara nggunakake Instagram kanggo melu pamirsa lan promosi bisnis sampeyan. Sampeyan bisa:

  • Promosi dodolan lan tawaran karo hashtags kanggo nggedhekake jangkauan sampeyan.
  • Jalanake kontes kanthi produk/layanan gratis utawa diskon kanggo ngasilake buzz positif (lan entuk dhaptar petunjuk sing kudu digayuh).
  • Nawakake saran lan tutorial supaya bisa dadi sumber daya.

Kanggo luwih akeh cara kanggo promosi bisnis sampeyan ing Instagram, priksa 11 tips marketing Instagram iki.

16. Nuduhake ing Twitter

Twitter minangka saluran gratis liyane sing bisa digunakake kanggo promosi bisnis online-utamane yen pamirsa kalebu umur 18-24 taun. Cenderung mbutuhake kegiatan luwih akeh kanggo mbangun pamirsa, nanging yen sampeyan terus-terusan aktif, sampeyan bisa nguwasani platform kasebut lan nemu keuntungane.

Sampeyan bisa promosi produk utawa layanan:

cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan - twitter

Utawa mung ngajak pelanggan sing cedhak kanggo mampir:

cara paling apik kanggo promosi kirim twitter bisnis ngundang pelanggan mampir

17. Menehi Pinterest dijupuk

Nalika Pinterest dhasar fokus kanggo nuduhake foto, kasunyatan manawa foto sampeyan bisa nyambung maneh menyang situs web sampeyan nggawe kesempatan kanggo ningkatake bisnis lan ngarahake lalu lintas menyang situs sampeyan.

Pinterest utamane kuat kanggo bisnis e-commerce sing pengin nggayuh pamirsa wanita (Panganggo Pinterest akeh banget menyang demografi wanita). Yen iki cocog karo profil sampeyan, sampeyan bisa uga pengin mikir babagan aktif ing jaringan Pinterest.

18. Coba TikTok

TikTok mung diluncurake ing 2016, nanging wis ngluwihi Twitter, LinkedIn, Snapchat, lan Pinterest ing pangguna aktif. Gampang digunakake kanggo nggawe video sing menarik kanthi efek khusus ndadekake platform pemasaran video sing apik-lan ora mung kanggo Zillenials. Sampeyan bisa mlumpat langsung ing platform kanggo nyedhiyakake video carane, tutorial, utawa mburi layar, nanging sampeyan bisa uga pengin promosi saluran Tik Tok anyar ing jaringan liya, kaya conto ing ngisor iki:

cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan - video Tiktok sing dituduhake ing facebook

19. Gabung komunitas online

Salah siji cara paling apik kanggo njaluk tangan munggah iku kanggo menehi tangan munggah kanggo wong liya. Gabung karo komunitas lan grup sing cocog karo bisnis utawa industri sampeyan ing LinkedIn, Reddit, lan Facebook, lan menehi saran lan saran sing apik nalika ana masalah utawa pitakonan. (Priksa manawa informasi profil sampeyan bali menyang bisnis sampeyan, mesthi.)

cara paling apik kanggo promosi bisnis-komunitas online kaya grup linkedin

Iki minangka cara sing apik kanggo mbangun reputasi asli lan nggawe hubungan sing solid karo wong sing cocog karo pakaryan sampeyan. Apa sing diubengi umume teka. Lan elinga, nalika sampeyan nulungi siji wong kanthi pitakon, sampeyan bakal diamati sewu wong liya sing bisu sing bakal weruh jeneng sampeyan lan apa sing sampeyan lakoni.

20. Coba kolaborasi marketing influencer

Bisnis sampeyan bisa dadi bagean saka komunitas kanthi basis geografis lan fokus khusus, lan influencer minangka selebriti ing niche sampeyan. Dheweke ora ana ing karpet abang utawa nganakake acara dhiskusi dhewe, nanging dheweke dihormati, misuwur banget, lan ahli sing dipercaya banget ing niche sampeyan. Influencer duwe media sosial lan/utawa blog sing akeh, sing tegese disebutake utawa ditampilake dening salah sawijining influencer kasebut bisa ningkatake bisnis sampeyan menyang pamirsa sing akeh lan relevan.

Pemasaran influencer minangka strategi sing ati-ati, nanging. Sadurunge nyedhaki influencer, njupuk wektu kanggo familiarize karo akun ing kabeh jaringan; menehi komentar, seneng, lan nuduhake konten; lan manawa kanggo nyedhaki wong-wong mau karo takon tartamtu lan soko saka nilai witjaksono ing ijol-ijolan. Contone, sampeyan bisa uga nawakake kelas gratis sasi kanggo ijol-ijolan review ing blog lan nyebutake ing media sosial. Utawa sampeyan bisa uga nawakake nulis kiriman tamu sing berkualitas tinggi ing blog sing entuk manfaat kanggo pamirsa nalika uga nyedhiyakake backlink menyang situs sampeyan.

Iki minangka conto influencer ing ceruk otomotif (David Patterson) sing promosi toko mobil lokal:

cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan - kolaborasi influencer instagram

Lan iki minangka conto influencer ing omah lan parenting niche (Leticia Barr) promosi FabFitFun:

cara paling apik kanggo ningkatake kolaborasi influencer bisnis sampeyan

21. Investasi ing iklan media sosial

Iklan media sosial minangka salah sawijining bentuk iklan digital sing paling maju, digunakake, lan nguntungake saiki. Luwih saka 3.6 BILLION wong nggunakake lan terus berkembang kanggo nawakake ease-of-nggunakake lan nilai ngédap kanggo dollar iklan. Yen rampung kanthi bener, sosial sing dibayar promosi bisnis sampeyan menyang pamirsa sing ditargetake kanthi kaluwihan kasebut:

  • Keahlian: Meet wong ing saluran sing paling digunakake.
  • Efektivitas biaya: Penargetan lanjutan njamin iklan sampeyan mung ditampilake kanggo pamirsa sing paling relevan.
  • Konten sing ndhukung: Kiriman organik sampeyan ndhukung kiriman sing disponsori.
  • kesetiaan merek: Narik luwih akeh pengikut menyang akun sampeyan mbantu mbangun komunitas lan kasetyan ing sekitar bisnis sampeyan.
  • Analytics: Ngerti apa sing bisa digunakake supaya sampeyan bisa nyedhiyakake anggaran sampeyan.

Cara promosi bisnis sampeyan ing komunitas sampeyan

Kanggo bisnis lokal, komunitas minangka komponen penting kanggo sukses. Pengecer lan restoran ngerti iki kanthi implisit, mesthi, lan bisnis sing luwih fokus ing jagad sing luwih akeh isih duwe lampiran sing cukup kanggo papan utawa papan sing dioperasikake. Dadi, ayo ngomong babagan sawetara cara kanggo promosi bisnis sampeyan ing komunitas sampeyan.

22. Usaha kanggo njaluk pers lokal

Kanggo sawetara alasan, gagasan kanggo ngirim acara bisnis menyang pers lokal krasa intimidasi, nanging sejatine, blog lokal, koran, publikasi online tansah golek konten seger.

Temokake sumber warta lokal lan deleng manawa sampeyan bisa menehi kontribusi artikel - apa iku potongan kepemimpinan pamikiran, dhaptar sumber daya, utawa nganyari babagan bisnis sampeyan. Yen crita bisnis sampeyan cukup menarik, sampeyan bisa uga njaluk wong liya kanggo nerbitake tulisan sing unggul.

cara paling apik kanggo promosi pers lokal bisnis sampeyan

Sampeyan uga bisa njaluk nulis babagan acara sing dianakake ing komunitas sampeyan, utawa ngajak penulis lokal kanggo rawuh kanthi gratis minangka ganti rekap.

Yen sampeyan duwe anggaran luwih sithik, sampeyan bisa uga nimbang mitra hubungan masyarakat, perusahaan, utawa aplikasi supaya crita sampeyan diterbitake ing macem-macem sumber media. Yen anggaran sampeyan rada murah, sampeyan bisa nerbitake siaran pers dhewe liwat perusahaan kaya www.prweb.com. Rilis pers iki bisa uga dijupuk dening sawetara toko media lan uga bisa mbantu optimasi mesin telusuran kanthi menehi tautan bali menyang situs web sampeyan.

Sampeyan bisa sinau babagan nulis siaran pers sing apik ing kene.

23. Wujud kemitraan

Kemitraan karo bisnis non-kompetitif sing nglayani klien sing padha bisa dadi cara sing apik kanggo promosi bisnis sampeyan ing jaringan lokal. Yen sampeyan wis nggawe hubungan, sampeyan bisa promosi layanan siji-sijine liwat dhaptar email lan brosur utawa kupon ing toko, utawa kanthi melu media sosial. Aja wedi nggawe kreatif kanggo nggedhekake nilai promosi kemitraan.

24. Jaringan jaringan

Nekani acara jaringan lokal minangka cara sing apik kanggo nambah kehadiran sampeyan ing komunitas sampeyan. Iki luwih apik kanggo sawetara jinis bisnis tinimbang liyane. Yen sampeyan nyedhiyakake layanan langsung menyang bisnis cilik utawa konsumen liyane, banjur jaringan lokal bakal dadi luwih apik tinimbang yen sampeyan adol produk online, umpamane. Nanging, saben jinis jaringan mbantu, sanajan mung kanggo nuduhake ide lan inspirasi karo pemilik bisnis liyane.

Apa online utawa offline, teknik marketing murah kaya iki bisa nggawe bisnis sampeyan humming kanthi energi saka pelanggan lan klien anyar.

Lan yen sampeyan melu jaringan (aku ora arep nyritakake cara urip sampeyan, nanging sampeyan kudu), aja kantun sangang template email jaringan, kaya ing ngisor iki:

cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan - email jaringan

25. Rawuh, tuan rumah, utawa sponsor acara lokal

Malah ing donya sing tambah akeh digital, nekani, hosting, utawa nyeponsori acara ing komunitas sampeyan minangka cara sing apik kanggo promosi bisnis sampeyan nalika nguatake hubungan sampeyan karo pelanggan lokal.

Sampeyan bisa mbukak kelas ing lokasi sampeyan, nawakake mulang kelas ing sekolah, perpustakaan, utawa panyiapan lokal liyane, utawa malah mung dadi tuan rumah acara musiman lan / utawa kulawarga sing nyenengake. Gunakake wektu sing sampeyan gunakake kanggo nggawe lan ngajar kelas kanthi nduwe kanca njupuk video sampeyan mulang, banjur lebokake video kasebut ing situs web lan YouTube.

26. Coba surat langsung

Sanajan dominasi media digital saiki, ngirim kertu pos, brosur, surat, utawa jinis surat liyane isih bisa dadi cara sing efektif banget kanggo promosi bisnis sampeyan menyang pelanggan sing cedhak. Salah sawijining tantangan paling gedhe babagan cara promosi iki yaiku sampeyan ora bisa nargetake email sampeyan, mula sampeyan kudu nyetak lan ngirim surat kanthi volume sing akeh supaya entuk tanggapan. Manfaate yaiku yen sampeyan nindakake kanthi bener, promosi bisnis liwat surat bisa mbantu sampeyan entuk pelanggan anyar kanthi proses sing bisa diulang.

cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan - mail langsung

Sampeyan uga bisa ngirim paket hadiah cilik kanggo pelanggan sing setia sajrone preian supaya bisa bali lan (kemungkinan) promosi bisnis sampeyan menyang kanca lan kulawarga.

27. Panggenan lokal lan offline

Koran, majalah, radio, lan malah televisi minangka sawetara papan tradisional liyane kanggo mbayar kanggo promosi bisnis sampeyan. Yen sampeyan nganggep promosi bisnis liwat iklan cetak utawa strategi offline iki, kuncine yaiku priksa manawa sampeyan nglacak kabeh supaya sampeyan bisa ngerti efektifitas. Kanggo tips pariwara lokal liyane, bukak kene: 10 Ide Iklan Lokal sing Efektif kanggo Usaha Cilik

Cara efektif liyane kanggo promosi bisnis sampeyan

Telung strategi promosi iki pungkasan nanging paling ora - mung beda-beda babagan cara aku nglumpukake strategi ing postingan iki.

28. Nekani pameran dagang

Yen sampeyan nargetake pamirsa nasional lan sampeyan pengin adol produk menyang pengecer, pindhah menyang pameran dagang gedhe bisa uga ana. Yen sampeyan ora yakin carane mupangati pameran dagang kanggo sampeyan, lan sampeyan duwe sawetara wektu kanggo nemtokake, sampeyan bisa nimbang mung nekani minangka pengunjung sadurunge nandur modal dhuwit ing booth dhewe. Yen sampeyan duwe hubungan apik karo perusahaan sing wis ngrancang pameran ing pameran dagang, sampeyan bisa uga ngidini sampeyan "nongkrong" ing stan kanggo sawetara wektu, ing ngendi sampeyan bisa mirsani lan sinau, lan bisa uga promosi bisnis sampeyan gratis. ngisi.

29. Jalanake kampanye marketing email

Pemasaran email wis pirang-pirang abad, nanging strategi kasebut ora dadi kurang efektif sajrone wektu. Nyatane, 77% wong luwih seneng nampa pesen promosi adhedhasar ijin liwat email tinimbang mode komunikasi liyane. Email minangka saluran populer kanggo konsumen lan bisnis:

  • Wong seneng tetep ngerti.
  • Wong tansah mriksa email.
  • Email nawakake laporan rinci.
  • Sampeyan bisa nggawe bagean dhaptar kanggo email sing ditargetake.
  • Pemasaran email ngasilake investasi rata-rata 30x.
  • Platform pemasaran email nawakake keluwesan, kreatifitas, lan sing paling penting, gampang digunakake.
cara paling apik kanggo promosi bisnis sampeyan - marketing email

Kanggo tips liyane babagan nggunakake marketing email, priksa kirimanku babagan Cara Nulis Email Promosi sing Ora Bisa Dibusak.

30. Nggawe pengacara metu saka karyawan

Kepemimpinan sing apik lan perawatan sing tepat kanggo karyawan sampeyan bakal dadi pengacara kanggo bisnis sampeyan. Nganakake sesi brainstorming, nyengkuyung kontribusi kiriman blog karyawan, dadi tuan rumah obrolan fireside, melu acara lokal, nglakokake promosi kulawarga lan kanca-nilai lan dheweke bakal ngormati bisnis sing digarap. Sampeyan banjur bisa nyengkuyung enggo bareng media sosial lan nglengkapi warta lan alat supaya gampang nyebarake babagan bisnis sampeyan.

Bottom line: sampeyan bisa promosi bisnis kanthi efektif, kanthi utawa tanpa dhuwit

Ana akeh pilihan nalika promosi bisnis sampeyan, ora preduli anggaran sampeyan. Ngleksanakake strategi ing postingan iki mesthi bakal dibayar, utamane yen sampeyan rutin mriksa lan mbenakake strategi sampeyan.

Kita wis nutupi akeh ing kiriman iki, mula ayo ngrampungake:

  1. Gawe lan verifikasi Profil Bisnis Google sampeyan
  2. Goleki situs web
  3. Ngleksanakake SEO
  4. Miwiti blog bisnis
  5. Nuduhake konten sampeyan
  6. Jalanake Google Ads
  7. Nggawe dhaptar ing direktori utama
  8. Ngoptimalake listing sampeyan
  9. Entuk ulasan pelanggan online
  10. Ngawasi lan nanggapi ulasan
  11. Utamakan Facebook
  12. Sambungake lan kontribusi ing LinkedIn
  13. Nerbitake video menyang YouTube
  14. Panggenan ing YouTube
  15. Melu pamirsa ing Instagram
  16. Share on Twitter
  17. Coba Pinterest
  18. Coba TikTok
  19. Gabung karo komunitas online
  20. Kolaborasi karo influencer
  21. Iklan ing media sosial
  22. Nggoleki pers lokal
  23. Bentuk kemitraan
  24. Jaringan, jaringan, jaringan
  25. Tuan rumah, rawuh, utawa sponsor acara lokal
  26. Kirim surat langsung
  27. Coba iklan offline lokal
  28. Rawuh pameran dagang
  29. Kirim email marketing
  30. Formulir advokat karyawan

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol