Media sosial

6 Bahan Utama Video Sosial sing Sampurna

Yen gambar regane sewu tembung, video bisa uga larang regane.

Jumlah video saben dina sing diprodhuksi ing Instagram wis tikel kaping papat sajrone limang taun kepungkur, lan pangguna YouTube nonton konten luwih saka milyar jam saben dina. Kanthi statistik kaya iki, ora nggumunake 87 persen pemasar online nandur modal ing konten video.

Apa sing dibutuhake kanggo nggawe video sosial sing paling dhuwur? Kanggo nylametake sampeyan rada ngelu lan akeh gulungan blooper, kita nuduhake sawetara tips sing paling efektif ing kene.

bonus: Pengin ngerti carane nggawe video sosial viral nggawe mayuta-yuta dolar ing dodolan? Download pandhuan gratis saiki.

6 bahan paling penting kanggo video sosial sing sukses

1. Dadi platform-eling

Saka YouTube nganti TikTok, ana puluhan platform video sing bisa dipilih. Priksa manawa sampeyan ngatur video kanthi cocog, kaya sing bakal ditindakake karo konten liyane.

Ing ngisor iki sawetara tips cepet supaya bisa bener:

  • Pilih platform sing melu pamirsa
  • Langkah pisanan kanggo nggawe video sosial pembunuh yaiku mutusake ing ngendi ngirim.

Sawetara platform, kayata Facebook, duwe basis pangguna sing amba, narik kawigaten umur, jender, lan tingkat penghasilan sing beda-beda. Liyane mung tekan demografi sing sempit.

Contone, Pinterest resonates karo 25 kanggo 44 taun, nalika Snapchat meh istimewa narik kawigaten remaja lan wong diwasa enom.

Sadurunge njupuk kamera, takon dhewe rong pitakonan:

  • Aku nyoba nggayuh sapa?
  • Yagene aku nyoba nggayuh dheweke?

Yen sampeyan nyoba ngajari pamirsa, coba kirim video sampeyan ing LinkedIn. Yen sampeyan mung nyoba nglipur, YouTube bisa uga dadi taruhan sing luwih apik.

Ukuran pancen penting

Rasio aspek sing cocog kanggo video sampeyan bisa beda-beda saka platform menyang platform. Facebook mung ndhukung luwih saka limang macem-macem format!

Priksa manawa kanggo nyikat spek sing disaranake kanggo platform pilihan sampeyan sadurunge nggawe video sampeyan. Optimalake kanggo saben panggonan sing dikirim supaya ora ana gambar sing dowo utawa garis ireng ing sekitar konten sampeyan.

Yen sampeyan ora duwe wektu kanggo ngoptimalake saben platform, rasio aspek 1: 1 biasane nggawe trick. Kajaba iku, video kothak njupuk 78 persen luwih akeh feed media sosial tinimbang lanskap (16: 9), supaya strategi iki bisa narik kawigaten sampeyan.

Upload langsung menyang platform

Ora kabeh platform kompatibel karo siji liyane - alesan liyane penting kanggo ngoptimalake video kanggo saluran sosial sing beda.

YouTube diduweni dening Google, pesaing langsung menyang Facebook, tegese pranala YouTube ora apik ing Facebook. Kanthi ngunggah langsung menyang platform, video sampeyan bakal katon luwih apik lan entuk saham organik 10x luwih akeh.

Iki conto saka kaca Facebook kita dhewe. Video YouTube iki (sing nggumunake) rada ilang ing feed kita, nanging konten asli kita pancen muncul.

2. Eling wektu

Jangka perhatian kita mung wolung detik - luwih cendhek tinimbang iwak mas! Nyedhiyakake pamirsa wiwit wiwitan nganti pungkasan pancen angel, nanging ora kudu mokal.

Tetep cendhak lan manis

Kelet kanggo watesan wektu 60 detik yen sampeyan bisa.

Nalika mung limang persen wong bakal mandheg nonton video sawise siji menit, 60 persen bakal sawise loro. Ora mung video cekak luwih gampang dirampungake, nanging uga mangan luwih sithik data-dadi sampurna kanggo pamirsa seluler.

Nanging aja ngilangi wangun dawa

Video sing luwih dawa uga bisa nggawe tandha. Ing Facebook, video luwih saka 90 detik entuk luwih akeh tampilan lan nuduhake. Ing YouTube, sesi pangguna seluler rata-rata sejam.

Nanging yen sampeyan arep dawa, priksa manawa konten sampeyan paling dhuwur. Untunge, merek kaya AirBnB lan Hyundai dikenal amarga video sing dawa, mula ana akeh conto sing apik kanggo sinau.

Video AirBnB iki babagan kulawarga ing Palm Springs dawane luwih saka siji menit, nanging minangka salah sawijining pemain paling apik ing YouTube.

3. Ngoptimalake kanggo seluler

Luwih saka setengah kabeh video dideleng ing seluler. Kanggo Twitter, jumlah kasebut nganti 93 persen!

Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo entuk seluler.

Gampang grafis sampeyan

Priksa manawa visual sampeyan katon apik ing layar cilik. Coba kandel, padhang, lan—yen sampeyan nggunakake teks—bisa diwaca. Mbusak keruwetan visual kanggo ngedongkrak pangerten, lan nyoba video ing sawetara layar beda sadurunge ngirim.

Contone, video Hootsuite Boost kita nggunakake warna sing sregep lan font sing cetha lan dhuwur sing gampang diwaca, apa wae ukuran layar.

Play karo swara mati

Umume pamirsa bakal nonton video sampeyan ing papan umum: ing bis, antri kanggo ngopi, ing kantor. Iki tegese dheweke bisa uga nonton kanthi bisu. 85 persen video YouTube saiki ditonton tanpa swara!

Sadurunge nuduhake video, priksa swara cepet. Iku melu karo lan tanpa audio?

Tambahake katrangan utawa katrangan sing nggumunake kanggo ngisi kesenjangan, lan tambahake subtitle yen perlu. Bonus: subtitle bakal mbantu nggawe video sampeyan luwih gampang diakses kanggo pamirsa sing duwe gangguan pangrungu.

4. Gunakake analytics

36 persen bisnis saiki nggunakake sawetara wangun analytics video. Aja dadi sing pungkasan menyang partai data! Mangkene rong cara kanggo entuk analitis:

Lacak lan nambah

Ana akeh alat analytics media sosial sing migunani. Tansah tab babagan kinerja video sampeyan, lan pikirake apa sing bisa ditindakake kanggo nambah.

Sawetara pitakonan penting kanggo takon kalebu:

  • Apa wong nonton videoku saka wiwitan nganti rampung?
  • Apa videoku kurang apik ing platform apa wae?
  • Topik endi sing paling akeh ditonton utawa dibagi?

Gunakake maneh konten kanthi rekaman trek sing wis kabukten

Analytics uga apik kanggo ngasilake ide kanggo video sing bakal teka.

Apa perusahaan sampeyan duwe blog? Nyilem menyang statistik pangguna kanggo ngenali konten sing paling apik sing bisa digunakake maneh kanggo video.

Sadurunge netepake gagasan apa wae, priksa manawa cocog karo telung kritéria kasebut:

  • Digestible: Apa gampang dingerteni?
  • Condensible: Apa bisa dikomunikasikake sajrone 1 menit utawa kurang?
  • Visual: Apa bisa ndherek unsur grafis?

5. Nawakake konten sing berkualitas

Iku bisa uga katon ketok, nanging isih worth ngandika: nggawe isi sampeyan worth iku.

Nyedhiyani nilai nyata

Kaca web kanthi proposisi nilai njaga pengunjung luwih suwe. Padha bener kanggo video sosial.

Apike kaya kucing ing Roombas, sawetara konten YouTube sing paling apik migunani ing sawetara cara.

Cukup deleng video kita "5 Situs Gratis kanggo Gambar Media Sosial Apik". Iki minangka salah sawijining video sing paling akeh ditonton ing taun 2017 lan 2018. Apa sebabe? Video kita ngrampungake masalah nyata kanggo para pemasar, sing kerep nglampahi jam browsing web kanggo foto saham gratis.

Critakake

Crita minangka perangan dhasar saka sipat manungsa. Kajaba iku, amarga crita asline asale saka crita visual, video minangka media sing cocog kanggo nguji katrampilan narasi sampeyan.

Minangka juru crita digital, kita kudu mangsuli pitakon iki:

  • Sapa sing dadi pahlawan?
  • Apa plot?
  • Apa videoku duwe wiwitan, tengah, lan pungkasan sing jelas?
  • Apa setelan?
  • Apa konflik?

Nulis skrip, nggunakake storyboard, utawa ngomong karo kolega liwat titik plot utama ing video sampeyan kabeh cara sing apik kanggo mesthekake yen crita sampeyan kuwat.

"Mbukak Kunci" Apple minangka conto crita visual sing paling apik. Digawe kanggo ngumumake peluncuran iPhone X anyar, video kasebut narik kawigaten kanthi plot sing cepet lan corak sing nggumunake.

https://www.youtube.com/watch?v=-pF5bV6bFOU

Njaluk sentimental

Emosi minangka alat komunikasi sing kuat, kaya crita. Nanging ora kabeh emosi digawe padha.

Pesen positif luwih bisa dienggo bareng tinimbang sing negatif. Emosi intensitas dhuwur-kaya kaget, nggumun, lan bungah-sing paling bisa dienggo bareng.

Video bisa nyebabake emosi luwih akeh tinimbang foto. Sanajan ora saben video kudu narik ati, nyambungake karo pamirso ing tingkat manungsa bisa dadi cara sing dawa.

Contone, video "#knowyoursocial" kita nggabungake kejutan lan humor lan duwe luwih saka 10K views ing YouTube.

6. Mulai karo bang-lan mungkasi karo telpon kanggo tumindak

Kita predisposed kanggo ngelingi wiwitan lan pungkasan luwih apik tinimbang liyane. Priksa manawa sampeyan ngemas pukulan ekstra ing wiwitan lan pungkasan video sampeyan:

3 detik pisanan sing paling penting

Patang puluh lima persen wong sing nonton 3 detik pisanan video bakal terus paling sethithik 30 liyane. Pancing pamirso langsung saka wiwitan karo soko sing sparks kapentingan sing, inspires penasaran, utawa keno wong mati-jaga.

Video Facebook kita "2019 Tren Sosial" secara harfiah diwiwiti kanthi bang. 3 detik pisanan dinamis lan warni, lan pitakonan "Apa Sampeyan Siap kanggo 2019?" cepet piques kapentingan panampil.

Segel kesepakatan karo CTA lintang

Video duwe salah sawijining tingkat konversi paling dhuwur ing kabeh konten. Kalebu video ing kaca kebangkrutan bisa nambah tingkat konversi nganti 80 persen.

Kalebu Telpon Kanggo Tumindak sing jelas ing pungkasan video sampeyan kanggo entuk manfaat saka kabeh upaya sing wis ditindakake. Apa tujuane sampeyan supaya pamirsa tuku produk utawa mung ngetutake merek sampeyan, langkah penting iki bisa ngobahake sampeyan sing wis menang. pamirsa menyang 'langkah sabanjure' ing corong penjualan sampeyan.

Nulis CTA sing menarik bisa njupuk sawetara wektu lan eksperimen. Iku uga beda antarane platform. Nanging kabeh CTA sing apik tenan nuduhake sawetara perkara sing umum: padha pribadi, langsung, bisa ditindakake-lan mbayar!

Jadwal lan nerbitake konten video sing menang menyang kabeh saluran sosial saka siji dasbor nggunakake Hootsuite. Ngirit wektu, analisa kinerja sampeyan, lan sesambungan karo para pengikut kanthi cara sing migunani. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol