Wordpress

Pandhuan Lengkap kanggo Ngresiki Situs Web WordPress

Reget, rereget, lan cincin sing nggegirisi ing saubengé bathtub - kita kabeh wis kenal karo kebangkrutan. Kamar mandi sampeyan ora mung papan sing mbutuhake gosok biasa.

Situs web WordPress sampeyan uga bisa ditindakake kanthi sithik.

Iki amarga situs sampeyan saya suwe saya suwe, entuk konten anyar, file media, pangguna, tema, plugin, lan liya-liyane. Iki kabeh iku apik, mesthi, nanging bisa nggawe situs sampeyan rada cluttered. Dadi, sampeyan pengin mbukak situs sampeyan kanthi periodik lan nindakake sawetara tugas ngresiki dhasar. Sampeyan ora kudu suwe banget, lan asile bakal dadi situs sing luwih cepet lan luwih gampang digunakake - kanggo sampeyan lan pengunjung.

Ing pandhuan iki, kita bakal ngomong babagan kenapa situs web WordPress sampeyan mbutuhake omah-omah sethithik. Banjur kita bakal nuntun sampeyan sawetara cara sing cerdas kanggo ngresiki. Dadi njupuk pel (digital). Kita bakal ngusap dek iki.

Napa Penting Ngresiki Situs Sampeyan Secara Berkala

Sajrone wektu, situs sampeyan bisa ngumpulake akeh keruwetan ing macem-macem formulir.

Nalika sampeyan pisanan mbangun situs WordPress, bakal cukup entheng. Nanging, liwat wektu, sampeyan bisa uga bakal nambah akeh file lan data. Sampeyan bakal nggawe konten, nambah plugin lan tema anyar, lan bisa uga ngapiki coding ing file inti.

Kabeh iki nyebabake situs sampeyan tuwuh kanthi ukuran. Iki penting amarga nalika ana wong sing kudu ngakses situs sampeyan, wektu sing dibutuhake kanggo mbukak lan nindakake fungsi penting gumantung saka jumlah data sing kudu diproses. Mulane, situs sing kembung bisa nyebabake wektu muat sing luwih alon, sing mbebayani banget kanggo pengalaman pangguna. Malah bisa nggawe ngatur situs luwih angel, amarga tekanan sing padha ing mburi mburi.

Mulane, luwih becik nglampahi sawetara wektu kanggo ngresiki situs sampeyan. Kanthi mbusak data lan konten sing ora perlu, ngoptimalake gambar lan file, lan liya-liyane, sampeyan bisa nambah kinerja tanpa mbusak apa wae sing penting. Ing wektu sing padha, sampeyan bisa nindakake tugas pangopènan sing penting kayata mriksa pranala sing rusak lan mesthekake yen kabeh wis anyar.

Sepira kerepe sampeyan nindakake iki bakal gumantung ing situs sampeyan lan sistem sing sampeyan lakoni. Situs sing luwih gedhe sing kerep nambah konten anyar mesthi bakal entuk luwih akeh kembung sing kudu diilangi. Kajaba iku, yen sampeyan duwe fungsi otomatis nyiyapake sing ngresiki bagean situs sampeyan kanthi rutin, sampeyan ora kudu nglakokake kanthi manual kanthi asring (kita bakal ngrembug sawetara alat sing nindakake iki ing ngisor iki).

Mesthi, sampeyan uga pengin nindakake kabeh sing bisa kanggo nyepetake situs kanthi cara liya. Contone, milih rencana hosting khusus WordPress kaya DreamPress minangka cara sing cerdas kanggo nambah kinerja!

Pengin Situs sing resik? Mitra karo DreamHost

Nganyari otomatis lan pertahanan keamanan sing kuwat ngilangi manajemen server supaya sampeyan bisa fokus ing perkara sing penting.

Priksa metu Plans

12 Cara Ngresiki Situs Web WordPress

Saiki, ayo ngomong babagan carane ngresiki situs sampeyan. Cara 12 iki migunani kanggo situs WordPress apa wae, utamane sing wis suwe. Sawetara opsi sing wis ditampilake yaiku mbenakake sepisan, dene liyane kudu ditindakake kanthi rutin.

Sadurunge ngleksanakake teknik kasebut, sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan duwe serep situs sing paling anyar. Banjur, disaranake nggarap dhaptar siji-sijine. Proses iki bisa uga butuh sawetara wektu, nanging keuntungan saka situs web sing wis diresiki pancen pantes.

1. Mbusak Tema lan Plugins sing ora dibutuhake

Kakehan plugin lan tema bisa ngrusak situs sampeyan kanthi ora perlu.

Plugin lan tema minangka sumber daya sing apik banget. Asring, sampeyan bakal nemokake dhewe nambahake puluhan menyang situs sampeyan liwat wektu. Nanging, iki bisa nyebabake ketegangan sing ora perlu ing situs sampeyan, utamane yen sampeyan ora butuh kabeh. Kanthi tema, sampeyan mung pengin mbukak lan mbusak kabeh sing saiki ora digunakake. Aja lali mbusak siji-sijine, ora mung mateni.

Minangka kanggo plugins, iku uga apike kanggo mbukak liwat lan mbusak sembarang sing ora tenan perlu. Nanging, sampeyan bisa uga ora yakin carane nemtokake plugin sing kudu disimpen. Bisa uga migunani kanggo nggunakake pendekatan Marie Kondo kanggo ngresiki keruwetan fisik ing urip sampeyan, kaya sing diterangake ing bukune. Sihir sing Ngganti Urip kanggo Ngresiki. Cara Kondo yaiku ndeleng saben obyek lan takon: "Apa sesambungan karo item iki narik kabungahan maneh?"

Koyone aneh kanggo ndeleng plugin kanthi cara iki, nanging bisa mbukak mripat. Bukak saben plugin sampeyan, lan takon dhewe apa sampeyan seneng banget babagan fungsi sing diwenehake. Yen sampeyan ora seneng karo salah sawijining plugin, bisa uga wektune kanggo ngeculake.

2. Priksa manawa Kabeh Dianyari

Penting yen WordPress, tema, lan plugin tansah dianyari menyang versi paling anyar.

Nggawe situs sampeyan dianyari minangka kunci kanggo mesthekake yen bisa mlaku kanthi lancar lan apik. Piranti lunak versi lawas nyebabake macem-macem masalah. Dheweke bisa duwe bolongan keamanan, nggawe kesalahan kompatibilitas karo alat liyane sing diinstal ing situs sampeyan, lan mung ngrusak.

Mulane, penting kanggo mesthekake yen kabeh ing situs sampeyan wis paling anyar. Sampeyan bakal pengin miwiti karo WordPress dhewe. Nalika patch cilik diinstal kanthi otomatis, sampeyan kudu nginstal nganyari luwih gedhe kanthi manual. Untunge, proses iki bisa ditindakake kanthi siji klik.

Sabanjure, sampeyan pengin nggawe manawa kabeh plugin lan tema sing wis ana uga dianyari. Maneh, iki prasaja banget. Sampeyan mung kudu pindhah menyang Plugins lan Tema bagean saka dashboard WordPress sampeyan, goleki apa wae sing duwe pesen babagan kudu dianyari, banjur klik Update Saiki.

Ing ngarep, luwih becik terus nindakake nganyari kaya iki sanalika kasedhiya. Yen sampeyan lagi bejo, rencana hosting sampeyan bisa uga ngatur nganyari otomatis kanggo sampeyan!

3. Nyingkirake Revisi Kiriman Lawas

Plugin kaya Optimize Database sawise Mbusak Revisi bisa mbusak konten sing ora dibutuhake kanthi cepet.

Plugin lan tema ora mung data sing ngganggu situs sampeyan. Revisi lawas saka kiriman uga tetep lan nggawe kembung. Biasane, sampeyan ora bakal mbutuhake revisi kasebut, utamane yen sampeyan mandheg nggarap kiriman tartamtu.

Nalika WordPress ora nyedhiyakake cara sing gampang kanggo mbusak revisi kiriman lawas kanthi standar, sampeyan bisa nindakake iki kanthi gampang nggunakake plugin. Contone, Optimize Database sawise Mbusak Revisi ngidini sampeyan nemtokake persis revisi sing kudu disimpen lan sing kudu dibuwang. Uga nyedhiyakake sawetara fitur ngresiki liyane sing migunani kanggo mbusak komentar spam lan tag sing ora digunakake.

Kanggo nyegah revisi saka mbangun lan cluttering situs maneh, sampeyan duwe rong pilihan. Pisanan, sampeyan bisa nginstal plugin kayata Kontrol Revisi, sing ngidini sampeyan mbatesi jumlah revisi sing disimpen. Utawa, sampeyan bisa mateni revisi kanthi nambahake kode cilik menyang situs sampeyan wp-config.php ngajukake.

4. Busak Media Files Sing Ora Digunakna

Ing situs sing paling mapan, ana akeh file ing Pustaka Media sing ora digunakake.

File media - kayata gambar, GIF, lan video - bisa njupuk akeh ruang. Iki bisa dadi masalah yen sampeyan duwe akeh file media lawas ing situs sampeyan sing ora digunakake maneh, kayata gambar saka kiriman lan kaca sing wis dibusak.

Sampeyan bisa mbukak liwat WordPress Pustaka Media lan mbusak gambar sing ora digunakake kanthi manual. Sayange, iki asring proses akeh wektu. Media Cleaner minangka alat praktis sing nyederhanakake tugas ngresiki iki kanggo sampeyan, kanthi otomatis mbusak file media sing ora digunakake ing konten apa wae. Bakal pindhah menyang folder sampah sauntara supaya sampeyan bisa nyetujoni saben pambusakan.

Kanggo nyegah file media sing ora digunakake dadi masalah ing mangsa ngarep, sampeyan kudu waspada nalika nggarap situs sampeyan. Saben-saben sampeyan nganyari gambar utawa mbusak sepotong isi, iku pinter kanggo langsung mbusak file media unneeded saka perpustakaan. Mangkono, sampeyan muga-muga bisa ngindhari kebutuhan kanggo ngliwati puluhan utawa atusan file sekaligus.

5. Ngoptimalake Gambar

Sawise mbusak file media sing ora dibutuhake saka situs sampeyan, sampeyan kudu luwih ramping Pustaka Media. Nanging, sampeyan uga pengin menehi perhatian menyang file sing disimpen. Media sing ora dioptimalake kanthi bener bisa nyepetake situs sampeyan kaya sing duwe file sing akeh banget.

Untunge, ana akeh cara kanggo ngoptimalake gambar sampeyan - kanthi tembung liyane, nggawe ukuran file luwih cilik - tanpa mengaruhi kualitase. WordPress nindakake sawetara kompresi gambar kanthi otomatis, lan sampeyan bisa ngapiki carane nggunakake kode cilik.

Sampeyan uga bisa ngoptimalake gambar sadurunge ngunggah, kanthi ndownload alat optimasi offline sing ngidini sampeyan nyuda ukuran file kanthi manual. Iki bisa dadi angel yen sampeyan ngunggah akeh file media utawa yen ana akeh file lawas sing mbutuhake perhatian.

Ing kasus kasebut, plugin bisa nindakake trik kasebut. Ana akeh pilihan sing kasedhiya, kalebu:

  • Gambar Jetpack CDN: Iki minangka layanan sing dadi tuan rumah gambar sampeyan ing awan WordPress.com lan nyunting kanthi kacepetan sing optimal.
  • EWWW Image Pangoptimal: Plugin praktis iki ngoptimalake gambar sampeyan 100 persen sacara lokal tanpa perlu liwat layanan pihak katelu.
  • Kompres gambar JPEG & PNG: Kanthi alat sing prasaja iki, sampeyan bisa ngoptimalake kabeh gambar JPG lan PNG ing situs sampeyan kanthi gampang.
  • Kompresi Gambar Smush lan Optimization: Pungkasan, plugin populer iki bisa disesuaikan, lan kompatibel karo akeh plugin perpustakaan media utama.

Ora preduli apa alat sing sampeyan pilih, sampeyan bakal pengin golek alat sing bakal ngoptimalake media sing wis ana kanthi otomatis, uga kabeh file anyar sing ditambahake menyang situs sampeyan. Mangkono, sampeyan bisa uga ora perlu nindakake tugas ngresiki tartamtu maneh.

6. Ndandani Broken Links

Nalika pengunjung nemoni pranala sing rusak, mesthine bakal ngedhunake pendapat babagan situs sampeyan.

Sawetara tugas ngresiki sing paling penting yaiku kurang babagan ningkatake kinerja situs, lan liyane babagan mesthekake yen pengalaman pangguna kuwat. Contone, suwene sawetara pranala bisa mandheg amarga konten sing dituju wis dipindhah utawa dibusak. Tautan sing rusak iki bisa nggawe frustasi kanggo pengunjung lan bisa nggawe situs sampeyan katon kurang dipercaya.

Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa milih kanggo ngresiki pranala kanthi manual. Sampeyan mung kudu mbukak saben potongan konten, ngeklik saben tautan lan priksa manawa bakal ngarah menyang kaca sing bener (lan ngganti sing ora). Keuntungan sisih saka pendekatan iki yaiku menehi sampeyan kesempatan kanggo mesthekake yen kabeh pranala sampeyan mimpin menyang sumber daya sing paling apik.

Yen sampeyan duwe akeh konten, Nanging, proses iki bisa njupuk sawetara dina. Yen ngono, sampeyan bisa uga pengin nginstal plugin kaya Broken Link Checker. Alat iki menehi tandha marang pranala sing ora bisa digunakake maneh. Iki uga bakal terus ditindakake kanthi otomatis, tegese sampeyan ora perlu kuwatir babagan tautan sing rusak sing maju. Nanging, elinga, iki bisa muter CPU lan nyebabake situs sampeyan dadi alon, mula ati-ati nalika sampeyan mbukak lan sepira kerepe.

Siap Ngresiki Situs WordPress Sampeyan?

Gabung karo buletin saben wulan kanggo tips lan trik supaya situs web impen sampeyan tetep lan span!

Mlebu Aku

7. Nganyari Informasi Panganggo

Akun lawas mung njupuk ruang lan nggawe ngatur pangguna luwih tantangan.

Nalika nimbang wilayah situs sampeyan sing kudu diresiki, gampang ora nggatekake informasi pangguna sampeyan. Nanging, iku bakal dadi salah. Data pangguna clutters munggah situs kaya liyane, lan informasi lawas utawa salah bisa mimpin kanggo kebingungan.

Iku pinter kanggo mbukak liwat lan priksa manawa kabeh iku up-to-date, utamané yen sampeyan duwe luwih saka sawetara kedhaftar kedhaftar ing situs. Sampeyan bakal pengin:

  • Busak pangguna lawas sing ora butuh akun maneh.
  • Priksa manawa informasi dianyari lan bener kanggo kabeh pangguna saiki.
  • Priksa manawa saben wong duwe tingkat ijin sing bener kanggo pakaryane.

Luwih akeh pangguna situs sampeyan, luwih asring sampeyan pengin nindakake tugas pembersihan tartamtu iki.

8. Ngresiki Database Panjenengan

Yen sampeyan duwe akun hosting karo DreamHost, sampeyan bisa ngatur database sampeyan liwat panel sampeyan.

Akeh keruwetan sing dikumpulake ing situs sampeyan tetep ana ing mburi layar, disimpen ing basis data situs sampeyan. Kembung tartamtu iki bisa uga ora katon, nanging bisa nduwe pengaruh kuat ing kinerja situs sampeyan. Kaya karo plugins, revisi, lan file media, ora kabeh sing ana ing database sampeyan pancen perlu.

It is bisa kanggo ngresiki database kanthi manual. Nanging, iki mbutuhake sawetara kawruh penting, lan iku gampang kanggo sengaja mbusak file penting. Kanggo umume pangguna, solusi plugin minangka pilihan sing luwih apik. Ana akeh plugin sing ngresiki database kanggo sampeyan, mbusak data sing ora dibutuhake tanpa mbusak apa wae sing penting. Alat kayata WP-Optimize ora mung bakal mbusak database sampeyan saiki nanging tetep mlaku kanthi ramping ing mangsa ngarep.

9. Pateni Aset Saka Dimuat ing Kaca sing Ora Perlu

WP Aset NganggoSain minangka plugin sing ngidini sampeyan nyepetake wektu mbukak kaca.

Umume tips ing dhaptar iki menehi hasil karo mbusak informasi sing ora perlu saka situs sampeyan. Teknik iki, ing sisih liya, mbantu nyepetake situs sampeyan kanthi nyegah informasi sing ora perlu dimuat nalika pangguna ngakses kaca kasebut.

Plugin, tema, lan alat sing padha kudu ngemot macem-macem aset kanggo nindakake fungsi kasebut. Iki bisa nduwe pengaruh negatif ing kinerja situs sampeyan, utamane nalika aset dimuat ing papan sing ora dibutuhake. Contone, bayangake sampeyan duwe plugin sing nambah fungsi galeri gambar menyang situs sampeyan, nanging mung ana siji kaca ing situs sampeyan sing kalebu galeri kasebut. Kabeh aset plugin kasebut isih bisa dimuat ing saben kaca, ora perlu.

Nanggulangi keruwetan aset kaya iki mbutuhake teknik sing luwih maju. Sampeyan bisa nggawe proses luwih gampang kanthi nggunakake plugin kaya WP Asset CleanUp. Alat iki bakal mindai saben kaca kanthi individu, nemtokake aset apa sing dimuat, lan ngidini sampeyan mutusake endi sing kudu dipateni.

10. Ngilangi Tag sing ora digunakake

Mesthine ora saben tag ing situs sampeyan duwe tujuan sing migunani.

Yen sampeyan ajeg nggunakake tag kanggo ngatur kiriman, sampeyan bisa mungkasi karo sawetara sing ora perlu. Sampeyan bisa uga duwe tag sing ora digunakake ing kiriman utawa macem-macem tag sing ora cukup beda kanggo migunani (contone, "Plugins WordPress" lan "plugin ing WordPress"). Mbusak tag sing ora dibutuhake minangka cara sing cerdas kanggo nyuda keruwetan.

Iki minangka salah sawijining tugas sing pendekatan manual gampang nganti plugin ora perlu. Yen sampeyan navigasi menyang Kiriman > Tag ing dashboard WordPress sampeyan, sampeyan bakal weruh a Count nomer kanggo saben tag. Sampeyan bisa mbusak tag apa wae kanthi count 0, amarga ora digunakake. Kajaba iku, sampeyan bisa nggoleki tag sing meh padha, mbusak kabeh kajaba siji versi, lan nemtokake maneh kiriman sing cocog karo tag sing sampeyan simpen. Sampeyan kudu eling yen sampeyan uga bisa nindakake iki karo kategori yen perlu.

11. Ngatasi Komentar Spam

Ora cukup kanggo mblokir spam ing situs sampeyan - sampeyan uga kudu mbusak.

Spam minangka masalah nyata ing umume situs web, WordPress utawa ora. Sampeyan bisa uga ngerti manawa iki nyebabake risiko keamanan, kayata nalika bot nggunakake spam kanggo ngirim tautan sing ala ing konten sampeyan. Nanging, komentar spam lawas uga ngrusak situs sampeyan lan bisa nyuda kinerja.

Kemungkinan sampeyan wis nginstal solusi spam. Akismet, umpamane, minangka plugin nglawan spam sing praktis sing diinstal kanthi standar ing akeh situs WordPress. Alat kaya iki bakal nyegah paling spam katon ing ngarep situs sampeyan nanging ora bakal mbusak. Nanging, komentar sing ditandhani mung bakal dipindhah menyang Spam folder.

Secara periodik, sampeyan pengin navigasi menyang komentar bagean saka dashboard WordPress sampeyan lan mbusak kabeh sing ana ing folder spam kasebut. Sepira kerepe sampeyan nindakake iki gumantung saka jumlah komentar spam sing cenderung sampeyan entuk. Sampeyan malah bisa nginstal plugin kayata Spam Comments Cleaner kanggo ngotomatisasi proses kasebut, dadi sampeyan ora kudu ngulang tugas iki.

12. Nindakake Tinjauan Isi sing Temen

Saben isi ing situs sampeyan kudu nduweni tujuan lan makili upaya sing paling apik.

Tugas ngresiki pungkasan sing pengin sampeyan lakoni yaiku mbukak kabeh konten ing situs sampeyan. Yen sampeyan wis ngetutake, sampeyan wis nindakake sawetara perkara kanggo nganyari konten, kayata ndandani tautan sing rusak lan ngoptimalake gambar. Nanging, iku uga worth nindakake review isi lengkap.

Kanthi iki, tegese nggarap saben kiriman, kaca, lan liya-liyane, nggoleki perkara ing ngisor iki:

  • Isi sing kedaluwarsa utawa ora relevan saiki lan kudu dibusak.
  • Informasi sing kudu dianyari (utamane, priksa sampeyan About lan kontak kaca).
  • Konten sing ora apik sing luwih apik dicopot utawa diganti.
  • Isi sing meh padha (umpamane, yen sampeyan duwe rong kiriman babagan subyek sing padha, sampeyan mung pengin nyimpen sing paling apik).

Iki bakal mbutuhake sawetara wektu, utamane yen akeh sing kudu ditindakake. Nanging, kita banget nyaranake nindakake iki paling ora sepisan setahun. Yen sampeyan bener-bener darmabakti, sampeyan malah bisa maca saben isi kanthi fokus kanggo nggawe dandan, nganyari gambar, nambah artikel sing kurang saka lintang, lan liya-liyane.

Awak Clean-Up

Bisa uga gampang banget kanggo nggawe konten anyar kanggo situs sampeyan nganti lali nindakake pangopènan rutin. Nanging, yen sampeyan ora ngresiki situs kanthi rutin, sampeyan bakal duwe mburi mburi sing rame lan kinerja sing ora apik ing mburi ngarep. Tidying iku ing wusana minangka cara pinter supaya iku ora kelakon.

Akeh tugas ngresiki sing paling penting kalebu mbusak alat lan data sing ora dibutuhake. Iki tegese mbusak tema lan plugin sing ora dibutuhake, mbusak gambar lan tag sing ora digunakake, lan mbusak revisi kiriman lawas. Sampeyan uga pengin nggawe manawa kabeh ing situs sampeyan anyar - kalebu konten, informasi pangguna, lan uga WordPress dhewe. Banjur sampeyan bisa nerusake menyang teknik sing luwih maju, kayata mbusak database sampeyan.

Lan mung elinga, ngresiki situs WordPress sampeyan luwih nyenengake tinimbang nggosok ring-around-the-tub kasebut. Mung ngomong.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol