Wordpress

Pandhuan Pangembang kanggo Miwiti Nggunakake SSH (Sambungake menyang Server Sampeyan kanthi Aman)

Sinau carane nggunakake SSH kanggo ngakses situs WordPress sampeyan bisa uga ora dianggep. Kanggo umume pangguna WordPress, cara sing paling akrab kanggo nyambung menyang situs sampeyan yaiku liwat dashboard WordPress lan layar admin, digabungake karo SFTP lan phpMyAdmin kanggo ngakses database.

Nanging SSH mung bisa mbuktekake minangka salah sawijining alat sing paling larang ing sabuk alat WordPress sampeyan.

Yen sampeyan pengin nyepetake alur kerja, sampeyan bakal nemokake manawa sinau babagan nggunakake SSH kanggo nyambung menyang situs WordPress sampeyan bakal nggawe sampeyan luwih efisien.

Ing kirim iki, kita bakal nuduhake sampeyan carane nindakake.

Apa SSH?

Pisanan, ayo miwiti kanthi ngenali apa SSH lan kapan sampeyan bisa nggunakake.

SSH tegese 'Cangkang Aman'. Spesifikasi SSH nemtokake minangka:

"Protokol kanggo login remot sing aman lan layanan jaringan aman liyane liwat jaringan sing ora aman."

Iki tegese sampeyan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo ngakses situs WordPress saka jarak jauh, saka komputer apa wae lan ora preduli ing ngendi situs sampeyan di-host, anggere sampeyan duwe kredensial login. Nggunakake cara iki pancen aman.

SSH dirancang kanggo nyedhiyakake login sing aman, supaya sampeyan bisa yakin ora ana sing bisa ngakses sambungan nalika sampeyan nggunakake. Iki uga cepet lan gampang digunakake yen sampeyan wis ngerti. Lan yen sampeyan pengin sesambungan karo WordPress REST API, iku salah siji cara kanggo ngirim printah.

Kanggo nyambung menyang server liwat SSH, sampeyan butuh rong perkara:

  • Antarmuka.
  • Kredensial mlebu.

Yen sampeyan nggunakake Linux utawa macOS, sampeyan duwe antarmuka sing dibangun ing sistem operasi, dadi sampeyan ora perlu nginstal klien SSH. Nanging yen sampeyan nggunakake Windows, sampeyan kudu nginstal klien. Aku bakal nuduhake sampeyan carane nindakake ing kirim iki.

Piranti Sampeyan Perlu Nyambung menyang Situs liwat SSH

Kanggo miwiti, sampeyan kudu nggunakake terminal utawa klien SSH. Iki dianggo kanthi cara sing padha.

Nyambung liwat Terminal ing macOS utawa Linux

Terminal minangka aplikasi sing kasedhiya karo Linux utawa macOS, sing ngidini sampeyan nggunakake baris perintah kanggo ngirim printah, menyang mesin utawa menyang server remot.

Iku dudu antarmuka grafis supaya sampeyan ora nggunakake mouse. Nanging, sampeyan ngetik printah teks. Kanggo pangguna sing sepisanan, bisa uga rada bingung, amarga sampeyan bisa uga wis biasa ndeleng representasi visual saka printah sampeyan. Nanging yen wis biasa, sampeyan bakal nemokake luwih cepet.

Yen sampeyan nggarap komputer ing dina sadurunge antarmuka panganggo grafis, nggunakake sistem kayata MS-DOS Microsoft, sampeyan bisa uga wis kenal karo antarmuka kaya iki. Kabar apik yaiku Terminal menehi sampeyan luwih akeh pilihan tinimbang MS-DOS!

Kanggo mbukak Terminal ing Mac, bukak Spotlight banjur ketik terminal. Sampeyan uga bisa ngakses liwat Aplikasi > Utilitas.

Cara nggunakake SSH: Nemokake Terminal ing Mac
Nemokake Terminal ing Mac

Kanggo mbukak Terminal ing Linux, goleki ing aplikasi menu. Yen ora langsung ketok, ketik terminal menyang pituduh kanggo nemokake.

Nyambung liwat Klien SSH ing Windows

Klien SSH minangka program sing kudu diinstal yen sampeyan nggunakake Windows, supaya bisa nyambung liwat SSH.

Klien SSH sing paling populer yaiku PuTTY. Sampeyan kudu ngundhuh lan nginstal sadurunge bisa ngakses situs saka Windows.

Cara nggunakake SSH: PuTTY
Unduh PuTTY

Nginstal Klien Putty SSH ing Windows

Miwiti kanthi pindhah menyang kaca download PuTTY.

Cara nggunakake SSH: Kaca download PuTTY
Kaca download PuTTY

Saka kene, pilih paket sing cocog karo versi Windows sampeyan. Yen sampeyan ora yakin arep ngundhuh versi 32-bit utawa 64-bit, priksa kaca FAQ. Yen ragu, versi 32-bit minangka pilihan sing luwih aman.

Klik ing salah siji saka rong pilihan ing ngisor iki MSI ('Windows Installer'). File bakal diundhuh menyang mesin sampeyan lan mbukak installer.

Sawise PuTTY wis diinstal, bukak lan sampeyan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo nyambung menyang situs sampeyan.

Cara Nyambung menyang Server liwat Command Line

Sawise sampeyan nemokake utawa nginstal Terminal utawa klien SSH, langkah sabanjure yaiku nyambung menyang situs remot.

Ing salah siji Terminal utawa klien SSH, sampeyan nggunakake baris printah kanggo nyambung lan ngirim printah menyang server. Iku terminologi sing bakal digunakake wiwit saiki, tinimbang ngrujuk menyang Terminal utawa klien SSH.

Kanggo nindakake iki, sampeyan butuh papat informasi:

  • Alamat server.
  • Jeneng pangguna
  • Sandhi
  • Pelabuhan

Alamat server biasane jeneng domain utawa alamat IP sampeyan. Yen situs sampeyan di-host karo Behmaster, gunakake alamat IP sampeyan.

Jeneng pangguna lan sandhi bakal dadi jeneng pangguna lan sandhi FTP sampeyan, dudu kanggo admin WordPress sampeyan.

Port kasebut bakal diwenehake dening panyedhiya hosting sampeyan. Ing sawetara kasus, port gawan digunakake, nanging kanggo keamanan ekstra ing Behmaster, kita nggunakake port beda kanggo situs beda.

Ing KulaBehmaster, sampeyan bisa nemokake rincian kanthi milih situs sampeyan lan nemokake bagean SFTP/SSH ing layar Info.

MyBehmaster SSH
MyBehmaster SSH

Mung nyalin iki lan paste menyang baris printah.

Yen wis rampung, sampeyan bakal dijaluk sandhi. Nyalin saka KulaBehmaster lan sampeyan bakal diwenehi akses menyang server sampeyan.

Sampeyan bakal weruh layar sing katon kaya iki:

Behmaster Layar wiwitan SSH
Behmaster Layar wiwitan SSH

Yen sampeyan ora karo Behmaster hosting, layar bakal katon sethitik beda, nanging isih bakal menehi akses menyang server.

Cara Nggunakake SSH kanggo Interaksi karo Situs Sampeyan

Saiki sampeyan bisa miwiti nggunakake SSH kanggo sesambungan karo server lan situs sampeyan. Ana sawetara perintah SSH sing bisa digunakake uga prentah sing diwenehake dening Antarmuka Baris Komando WordPress (WP-CLI).

penting

SSH minangka alat sing kuat banget lan yen sampeyan ora ati-ati, sampeyan bisa ngrusak situs sampeyan. Iku bakal ngidini sampeyan nambah lan mbusak file, supaya yen sampeyan salah ngetik printah, sampeyan bisa ilang isi utawa mbusak kabeh gambar, contone. Tansah gunakake kanthi ati-ati lan priksa manawa sampeyan nggawe serep situs sadurunge nggunakake.

Prentah SSH dhasar

SSH dilengkapi sawetara printah sing bisa digunakake kanggo nyambungake lan sesambungan karo server sampeyan.

Sawise sampeyan ndeleng server liwat baris printah, sampeyan mung ngetik printah SSH kanthi cara sing padha yen sampeyan nggunakake Terminal kanggo sesambungan karo komputer sampeyan dhewe.

Ayo goleki sawetara perintah SSH sing paling migunani sing bisa digunakake.

  • Komando ls
  • Komando cd
  • Komando mkdir
  • Komando tutul
  • Komando kucing
  • Komando rm
  • Komando cp
  • Komando mv

Komando ls

Gunakake ls printah kanggo entuk dhaptar file lan direktori ing lokasi sampeyan saiki. Sampeyan bisa nambah liyane menyang printah kanggo njaluk informasi luwih lengkap:

  • ls -l nampilake rincian file, kayata ukuran, tanggal lan wektu sing diowahi, pemilik, lan ijin.
  • ls -a nuduhake file lan direktori sing didhelikake.
Carane nggunakake SSH: Printah ls
Prentah ls

Komando cd

Gunakake cd printah kanggo ngganti direktori. Sampeyan bakal digawa menyang direktori anyar lan baris printah bakal nuduhake sampeyan lagi ing ngendi:

Perintah cd
Perintah cd

Sampeyan banjur bisa nggunakake ls maneh kanggo ngerteni apa sing ana ing direktori anyar.

Sampeyan bisa nggunakake cd kanggo mindhah mudhun luwih saka siji direktori utawa mindhah munggah utawa ngliwati direktori. Kanggo munggah, ketik rong titik sawise cd kaya iki:

cd ..

Lan kanggo pindhah menyang direktori tartamtu, ketik path direktori lengkap kayata:

cd public/wp-content/themes

Komando mkdir

Gunakake mkdir printah kanggo nggawe direktori anyar. Dadi yen aku ana ing direktori tema, aku bisa nggawe direktori anyar kanggo tema anyar:

mkdir mytheme

Komando tutul

Sawise nggawe direktori anyar, aku bisa nambah file anyar nganggo printah tutul:

touch style.css

Komando kucing

Kanggo nampilake isi file, gunakake cat dhawuhe.

Cara nggunakake SSH: Perintah kucing
Perintah kucing

Komando rm

Gunakake rm printah kanggo mbusak file utawa folder. Gunakake kanthi ati-ati, minangka iki ora bisa dibatalake:

rm style.css

Komando cp

The cp printah digunakake kanggo nyalin file lan folder. Sampeyan kudu menehi jeneng file utawa folder lan lokasi sing arep disalin.

cp [options] [source] [destination]

Sampeyan uga bisa nambah opsi ing wiwitan printah, nanging ora perlu. Dadi kanggo nyalin footer.php file saka siji tema menyang liyane nalika sampeyan ana ing direktori wp-content, sampeyan bakal nggunakake iki:

Perlu hosting sing cepet, aman, lan ramah pangembang? Behmaster dibangun karo pangembang WordPress ing pikiran lan nyedhiyakake akeh alat liwat dasbor sing kuat. Priksa rencana kita

cp /themes/theme1/footer.php /themes/theme2/

Aja nambah jeneng kanggo file tujuan. Yen sampeyan nindakake, lan wis ana file kanthi jeneng kasebut ing tujuan kasebut, banjur file kasebut bakal ditimpa karo isi file sing sampeyan salin.

Yen sampeyan ora kalebu jeneng file ing detonasi lan file kasebut wis ana, sampeyan bakal entuk pesen kesalahan lan salinan ora bakal kelakon.

Aku wis kasebut sing ana sawetara unsur opsional sampeyan bisa nambah ing awal printah iki. Iki yaiku:

  • -f: yen sampeyan ora duwe ijin nulis kanggo file tujuan, iku bakal dibusak lan printah bakal nggawe file anyar.
  • -u: nyalin file sumber mung yen luwih anyar tinimbang file tujuan.
  • -n: ora bakal nimpa file sing wis ana.
  • -a: arsip file.
  • -R: mung kanggo folder, nyalin kabeh file lan folder ing folder kasebut.

Komando mv

Minangka alternatif kanggo nyalin file, sampeyan bisa mindhah kanthi nggunakake file mv dhawuh. Kanggo iki, sampeyan mung nyedhiyakake sumber lan tujuan: ora ana pilihan.

mv /themes/theme1/footer.php /themes/theme2/

Iki bakal mbusak footer.php file saka theme1 lan pindhah menyang theme2. Yen sampeyan nindakake iki nganggo folder, mesthine bakal mindhah file lan folder ing direktori kasebut.

Sampeyan bisa nemokake informasi babagan printah SSH liyane ing dokumentasi SSH.

Nggunakake WP-CLI kanggo Interaksi karo Situs Sampeyan

Saliyane prentah SSH standar, WordPress uga menehi antarmuka WP-CLI, sing menehi prentah luwih akeh. Iki kalebu sesambungan karo file lan folder, opsi admin, lan database sampeyan.

kanthi Behmaster, WP-CLI dilengkapi hosting sampeyan lan sampeyan bisa langsung nggunakake. Yen panyedhiya hosting sampeyan ora menehi WP-CLI, sampeyan bisa nginstal kanthi tindakake langkah ing pandhuan iki kanggo WP-CLI.

Nguji lan Ngatasi Masalah Sambungan SSH Panjenengan

Kadhangkala sampeyan bisa nemokake manawa SSH ora tumindak kaya sing dikarepake. Salah siji sampeyan ora bisa nyambung, utawa printah sing wis digunakake ora bisa ing cara nyana.

Yen kedadeyan kasebut, coba sawetara tips ngatasi masalah iki.

Yen Sampeyan Ora Bisa Sambungake Liwat SSH

Yen sampeyan ora bisa nyambung menyang server, priksa manawa pesen kesalahan utawa pituduh sing diwenehake baris printah. Kadhangkala sampeyan kudu mangsuli pitakon ya / ora utawa ndandani kesalahan ketik ing printah sampeyan.

Yen ora bisa, priksa manawa kredensial login sing diwenehake wis bener. Sampeyan bakal bisa njaluk iki saka Info kaca kanggo situs sampeyan ing MyBehmaster. Panyedhiya hosting liyane bisa uga duwe bagean SSH ing cPanel utawa papan apa wae sing digunakake.

Yen sampeyan wis nyoba maneh lan isih ora bisa, coba reset tembung sandhi SSH sampeyan. Priksa manawa sambungan internet sampeyan bisa digunakake lan ora ana firewall sing nyegah sampeyan ngakses server. Yen ragu, tutup Terminal utawa klien SSH sampeyan lan bukak maneh.

Mlebu menyang akun hosting lan priksa manawa ora ana masalah server sing nyegah sampeyan entuk akses. Yen sampeyan karo Behmaster, bukak kaca status sistem kita kanggo mangerteni yen ana sing ora bisa digunakake.

Behmaster layar status sistem
Behmaster layar status sistem

Yen sampeyan ana ing jaringan umum, bisa uga ora ngidini akses SSH menyang port sampeyan. Coba tes karo port liyane sing sampeyan ngerti bisa digunakake.

Yen kabeh gagal, bukak tiket dhukungan karo panyedhiya hosting sing bakal bisa ngakses log lan ngerti sebabe sampeyan durung bisa nyambung.

Yen Prentah SSH Sampeyan Ora Bisa Digunakake

Masalah umum liyane yaiku supaya perintah SSH ora bisa ditindakake kanthi cara sing dikarepake. Iki biasane amarga printah sing salah diketik.

Punika conto ngendi aku ngetik is tinimbang ls :

Cara nggunakake SSH: Ngetik kesalahan ketik ing Terminal
Ngetik salah ketik ing Terminal

Ing kene, aku diwenehi peringatan kesalahan (command not found) dadi aku nyoba maneh, kanthi printah sing bener.

Kadhangkala sampeyan bisa ngetik printah kanthi bener nanging salah parameter. Yen ngono, priksa dokumentasi SSH kanggo printah SSH lan dokumentasi WP-CLI kanggo printah WP-CLI.

Yen printah SSH sampeyan ora bisa digunakake amarga sambungan ora bisa digunakake, sampeyan bakal weruh pesen kesalahan sing ngandhani iki. Baris printah terus-terusan menehi informasi babagan apa sing kedadeyan, sing minangka salah sawijining keuntungan. Nyatane, asring menehi informasi sing luwih jelas tinimbang antarmuka grafis.

Cara Nggawe Pasangan Kunci SSH Anyar kanggo Keamanan Ekstra

Ngasilake pasangan kunci SSH nambah lapisan keamanan ekstra yen dibandhingake nggunakake jeneng pangguna lan sandhi kanggo nyambung menyang SSH. Sampeyan nindakake saka ing Terminal utawa klien SSH sampeyan. Mangkene carane.

Nggawe pasangan kunci kalebu telung langkah:

  1. Gawe pasangan kunci ing Terminal utawa ing klien SSH sampeyan.
  2. Tambah pasangan tombol menyang akun hosting - ing MyBehmaster sampeyan nindakake iki liwat Setelan Anggota layar.
  3. Sambungake menyang server ing Terminal utawa klien SSH nggunakake pasangan tombol.
Nambahake kunci SSH ing MyBehmaster
Nambahake kunci SSH ing MyBehmaster

Sampeyan bisa nemokake pandhuan lengkap babagan nindakake iki ing pandhuan kita kanggo ngasilake pasangan kunci SSH kanggo macOS, Linux, lan Windows.

Pengin dadi pangembang sing luwih efisien? Sinau carane nyambung menyang situs nggunakake SSH! 🔛🔐Klik kanggo Tweet

Summary

Nggunakake SSH kanggo nyambung menyang server lan situs WordPress sampeyan bakal nggawe sampeyan luwih efisien tinimbang ngandelake antarmuka admin WordPress, FTP, lan malah phpMyAdmin.

Tindakake langkah ing ndhuwur kanggo nyambung menyang server liwat SSH lan sampeyan bakal nemokake sampeyan bisa nindakake luwih akeh ing situs sampeyan tanpa kudu ngalih ing antarane aplikasi utawa jendhela browser.

Saiki giliran sampeyan: apa prentah terminal sing sampeyan gunakake saben dina? Ayo kita ngerti ing komentar!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol