Seo

Pentinge ngurmati pesenan laten kanggo manajemen Produk Sponsor Amazon sing sukses

Produk Sponsor minangka format iklan telusuran Amazon sing paling akeh diadopsi, lan biasane nyathet luwih saka enem kaping luwih akeh tinimbang iklan Sponsor Brands kanggo rata-rata Tinuiti (majikanku). Dadi, penting banget kanggo para pengiklan ngerti nilai lengkap sing didorong iklan kasebut.

Bagéyan saka iki yaiku mangerteni periode klik-kanggo-urutan antarane nalika pangguna ngeklik iklan lan nalika pangguna kasebut rampung ngowahi. Given carane Amazon atribut pesenan lan dodolan, iku wigati sing pengiklan duwe idea carane cepet kedhaftar ngowahi kanggo Nilai lalu lintas èfèktif ing wektu nyata.

Amazon ngubungake konversi lan dodolan menyang tanggal klik iklan pungkasan

Nalika ngevaluasi laporan kinerja kanggo Produk Sponsor, pengiklan kudu ngerti yen pesenan lan dodolan sing digandhengake karo dina tartamtu yaiku sing ana gandhengane karo klik iklan sing kedadeyan ing dina kasebut. Iki tegese, pesenan lan dodolan sing dilaporake ora mung kedadeyan ing dina tartamtu.

Pengiklan sing ndeleng konversi lan dodolan Produk Sponsor ing UI diwatesi mung kanggo ndeleng pesenan lan dodolan kasebut amarga pitung dina sawise klik iklan. Nanging, para pemasar sing narik kinerja liwat API nduweni keluwesan sing luwih gedhe lan bisa milih jendhela konversi sing beda saka siji nganti telung puluh dina, yaiku carane data sing kalebu ing postingan iki dirakit.

Ing kasus kampanye Tampilan Sponsor lan Merek Sponsor, kinerja mung bisa dideleng nggunakake jendela konversi 14 dina, ora preduli yen lagi dideleng liwat UI utawa liwat sambungan API.

Kanggo para pemasar sing pengin nggunakake jendhela konversi telung puluh dina kanggo ngukur dodolan lan konversi Produk Sponsor sing digandhengake karo iklan, iki tegese butuh telung puluh dina sawise dina sing dimaksud kanggo entuk gambaran lengkap kabeh konversi. Deleng ing pengiklan Tinuiti, 24 jam pisanan sawise klik iklan nyumbang 77% konversi lan 78% dodolan kabeh sing kedadeyan sajrone 30 dina sawise klik iklan ing Q2 2020.

Ora nggumunake, panggabungan konversi SKU sing padha sing kedadeyan ing 24 jam pisanan malah luwih dhuwur, amarga para pembeli luwih seneng nganggep produk liyane sing bakal dibusak saka klik iklan.

Kanggo rata-rata pengiklan Amazon, kita nemokake yen luwih saka 20% saka nilai sing bisa digandhengake karo iklan kedadeyan luwih saka sedina sawise klik iklan, tegese pengiklan kudu nggawe nilai sing dikarepake saka pesenan lan dodolan laten kanggo ngevaluasi kampanye paling anyar. kinerja. Math babagan nilai laten kasebut beda-beda gumantung saka pengiklan menyang pengiklan.

Faktor kaya rega mengaruhi dawa siklus pertimbangan

Wektu sing dibutuhake konsumen kanggo nimbang tuku mesthi ana hubungane karo jinis produk sing dianggep, lan rega minangka faktor gedhe. Deleng panggabungan konversi 30 dina sing kedadeyan luwih saka sedina sawise klik kanthi rata-rata nilai pesenan (AOV) pengiklan, pangsa iki mundhak nalika AOV munggah. Pengiklan kanthi AOV luwih saka $50 ndeleng 25% pesenan kedadeyan luwih saka 24 jam sawise klik iklan ing Q2 2020, dene pengiklan kanthi AOV kurang saka $50 ndeleng 22% pesenan kedadeyan luwih saka 24 jam sawise klik iklan.

Cukup, konsumen biasane njupuk wektu luwih suwe kanggo nimbang produk sing luwih larang sadurunge tuku tinimbang nimbang produk sing luwih murah, umume. Faktor liyane uga bisa mengaruhi suwene siklus klik-kanggo-order rata-rata kanggo pengiklan tartamtu.

Saliyane nilai pesenan laten sing beda-beda miturut pengiklan, bisa uga ana owah-owahan sing signifikan babagan nilai pesenan laten sajrone owah-owahan musiman ing prilaku konsumen, kayata nalika musim liburan musim dingin lan sekitar Prime Day.

Dina blanja kunci nyepetake proses konversi

Bagan ing ngisor iki nggambarake panggabungan saben dina kabeh konversi sing disebabake ing pitung dina sawise klik iklan sing kedadeyan sajrone 24 jam pisanan. Kaya sing sampeyan ngerteni, saham pesenan sedina mundhak akeh ing Black Friday lan Cyber ​​​​Monday amarga pangguna diluncurake menyang blanja liburan (lan mudhun ing dina-dina menyang Black Friday).

Sawise dina-dina penting iki, pangsa sedina bali menyang tingkat normal sadurunge mundhak ing minggu-minggu sadurunge dina Natal sadurunge puncak tanggal 21 Desember ing tingkat sing ngluwihi apa sing diamati ing Cyber ​​Monday. 21 Desember, dina pungkasan, akeh pembeli sing bisa ngrasakake manteb ing wektu kanggo nampa pesenan kanggo preian Natal, lan nuduhake carane cepet klik-kanggo-tuku path kanggo akeh pengiklan.

Mesthine, Amazon nggawe versi Juli Cyber ​​Monday dhewe ing wangun Prime Day, lan kita ndeleng tren sing padha babagan pangsa konversi sedina ing acara musim panas uga.

Dina Perdana taun iki wis ditundha, nanging laporan nuduhake manawa acara anyar kasebut bisa ditindakake ing wulan Oktober.

Nalika kita pindhah menyang Q4, pengiklan kudu ndeleng carane jendhela klik-kanggo-urutan owah-owahan ing wektu-wektu penting ing taun supaya bisa ngenali wektu sing nilai pesenan laten bisa beda-beda saka rata-rata.

kesimpulan

Kaya platform apa wae, pengiklan asring kasengsem ing kinerja anyar kanggo Amazon Ads kanggo ngerti kepiye dina tartamtu sing duwe bathi. Iki mesthi penting kanggo nemtokake owah-owahan lan kahanan ing ngendi anggaran kudu disusun maneh utawa upaya optimasi sing ditindakake, lan luwih bener saiki amarga kinerja lan urip kanthi cepet ganti kanggo akeh pengiklan uga populasi umume.

Nanging, supaya bisa ditindakake kanthi efektif, pengiklan kudu nimbang lag sing asring kedadeyan ing antarane klik iklan lan konversi. Malah kanggo platform sing dianggep minangka ing mandeg pungkasan kanggo para pembeli kayata Amazon, luwih saka 20% saka konversi 30 dina kedadeyan sawise 24 jam pisanan klik, lan bagean iki bisa luwih dhuwur kanggo pengiklan sing adol produk kanthi siklus pertimbangan sing luwih dawa.

Salajengipun, para pengiklan kudu ndeleng kinerja bersejarah ing sekitar dina-dina penting kaya Cyber ​​Monday lan Prime Day kanggo mangerteni carane perkiraan kasebut bisa owah. Gumantung ing kategori produk, preian liyane kaya dina Valentine utawa Dina Ibu bisa uga nyebabake owah-owahan ing nilai pesenan laten.

Ora kabeh pengiklan kudu ngurmati kabeh pesenan sing digandhengake karo iklan sajrone jendela atribusi suwene sasi (utawa malah seminggu) kanthi padha, lan utamane kanggo produk kanthi siklus tuku cepet banget, bisa uga ana gunane nggunakake jendela sing luwih cendhek. Sing jarene, akeh pengiklan nemokake nilai tambahan saka pesenan sing kedadeyan dina utawa minggu sing dicopot saka klik iklan, lan mikir babagan carane dodolan kasebut kudu dihargai bakal mbantu njamin program Amazon sampeyan dioptimalake nggunakake metrik kinerja sing paling migunani.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol