Wordpress

Pandhuan Langkah-By-Langkah Ultimate kanggo Nggawe Situs Web Direktori nganggo WordPress

Sampeyan bisa uga wis krungu babagan sawetara situs web direktori sing paling populer. eBay, Yahoo, Facebook, Bing, Foursquare, lan Yelp mung sawetara saka akeh situs web sing dhaptar produk lan layanan kanggo kita browsing. Sampeyan bisa nggawe situs web direktori kanthi gampang kanggo dhaptar meh kabeh. Pancen, sampeyan bisa nemokake conto real estate, bisnis lokal, mobil. Sampeyan jenenge, sampeyan bisa dhaptar.

Iki kok situs web direktori minangka salah sawijining jinis situs web sing paling populer kanggo nggawe lan kanggo nyoba lan nggawe dhuwit saka.

Nanging kaya proyek sing rumit, penting kanggo mesthekake yen sampeyan ngetutake dalan sing bener kanggo mesthekake yen sampeyan sukses. Ing artikel iki, kita bakal nuntun sampeyan kabeh langkah penting kanggo sampeyan kanggo nggawe situs web direktori:

Milih Niche kanggo Situs Web Direktori Panjenengan

Saiki sampeyan wis mutusake nggawe situs web kasebut, pitakonan sing paling penting yaiku:

Apa persis sing bakal sampeyan dhaptar ing situs web direktori sampeyan?

Ngenali pasar sampeyan bisa dadi bedane antarane bisnis sing nguntungake sabanjure lan sing mung bakal dadi proyek gagal liyane ing web.

Mangkene langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo ngevaluasi spesialisasi situs web direktori sampeyan.

Mikir babagan Apa Sampeyan Bakal Kasengsem Adol:

Kaping pisanan, penting kanggo mikir babagan jinis produk, industri, lan layanan apa sing sampeyan minati. Yen sampeyan miwiti kanthi tujuan iki, sampeyan bakal luwih semangat babagan proyek sampeyan lan muga-muga bakal luwih gampang. sampeyan nemokake papat utawa limang jinis industri, ceruk, utawa vertikal sing bisa digunakake minangka dhasar kanggo riset liyane.

Contone, yen sampeyan seneng metu kanggo mangan karo kanca-kanca, sampeyan bakal duwe idea apik babagan restoran paling populer ing kutha / kutha, jinis panganan sing disedhiyakake, lan apa panganan sing paling apik.

Iki menehi sampeyan jinis kawruh sing tepat sing bisa digunakake kanggo miwiti nargetake restoran tartamtu, sing sampeyan ngerti yen pancen apik, tinimbang mbuwang sumber daya kanggo wong liya.

Deleng Apa Sing Digoleki Wong:

Sawise sampeyan ngerti apa sing pengin didol, sampeyan bisa nerusake riset sing luwih jero kanggo nemokake bisnis sing paling populer ing niche sing disenengi. Salah sawijining cara sing paling efektif yaiku ndeleng apa sing digoleki wong online. Kanggo nindakake, ana akeh alat SEO sing bisa digunakake, kayata Google Keyword Planner, Ahrefs utawa Moz.

Titik kunci ing kene yaiku kanggo nemokake tembung kunci long-buntut sing tepat, sing nduweni kombinasi sihir kanthi popularitas dhuwur lan kompetisi sing relatif murah.

Mangkene maksudku: ayo bayangake sampeyan wis mutusake nggawe situs web direktori kanggo wong golek tukang lokal. Aku nggunakake Ahrefs kanggo nemokake istilah sing digoleki sing populer (luwih saka 200 telusuran saben wulan) lan ora kompetitif banget (rating kesulitan tembung kunci kurang saka 50). Punika dhaptaripun:

Kaca asil Ahrefs kanggo pitakon tartamtu
Kaca asil Ahrefs kanggo pitakon tartamtu
  • Tukang bangunan ing wilayahku
  • Tukang gawe pager ning daerahku
  • Tukang gawe omah ning daerahku
  • Tukang gawe omah sing cedhak karo aku
  • Tukang omah adat
  • Tukang gawe omah
  • Tukang gawe garasi
  • Tukang gawe preian
  • Tukang blumbang cedhak karo aku

Saka iki, sampeyan bakal bisa ndeleng tembung kunci apa sing kudu sampeyan targetake supaya situs web sampeyan luwih dhuwur. Nanging ana liyane: amarga riset iki, sampeyan bakal bisa ndeleng apa jinis tukang sing digoleki. Contone, pitakon "pembangun blumbang cedhak karo aku" minangka riset populer sing sampeyan pengin nggawe bagean khusus ing situs web direktori sampeyan.

Informasi liyane babagan ngoptimalake SEO situs web sampeyan bisa ditemokake ing Behmaster's SEO dhaftar mriksa.

Priksa manawa ana situs web sing wis nglayani niche sampeyan:

Duwe dhaptar tembung kunci long-buntut sing populer minangka salah sawijining perkara, nanging bakal kurang migunani yen wis ana situs web direktori. Sampeyan bisa nggunakake alat SEO kanggo njelajah sing peringkat luwih dhuwur kanggo panelusuran. Sampeyan uga bisa ndeleng carane kompetitif saben tembung kunci sampeyan. Yen ana kekurangan kompetisi, sampeyan wis nemokake pasar sing pas.

Terusake conto direktori pembangun, iki minangka situs web sing rangking apik kanggo "pembangun pager."

Ringkesan Serp kanggo situs web direktori
Ringkesan Ahrefs serp

Kaya sing sampeyan ngerteni, ora akeh situs web direktori pembangun. Salajengipun, sing pangkat ing 10 ndhuwur ora duwe peringkat Ahrefs sing apik tegese kita kudu bisa ngungguli yen kita pinter karo SEO kita.

Goleki Bisnis sing Bakal Kepengin Gunakake Situs Web Direktori:

Saiki sampeyan ngerti yen ana panjaluk kanggo niche sampeyan, sampeyan kudu ngomong karo bisnis kanggo ndeleng manawa dheweke bakal seneng mbayar nggunakake layanan sampeyan. Contone, yen sampeyan nggawe situs direktori real estate ing New York, apa perusahaan real estate gelem nggunakake platform sampeyan kanggo ngiklanake properti kasebut?

Sampeyan kudu ngubungi dheweke mengko yen situs web direktori sampeyan wiwit tampil apik, nanging mesthi apike yen sampeyan duwe radar supaya dheweke ngelingi sapa sampeyan nalika bali menyang dheweke.

Sapa sing ora seneng ide nggawe luwih akeh #dhuwit? 💵 Situs web direktori minangka cara sing apik kanggo mbantu sampeyan nindakake! Waca carane gampang sampeyan bisa nyiyapake dhewe! 📊Klik kanggo Tweet

Carane Monetisasi Situs Web Direktori Panjenengan

Ana rong cara gampang sampeyan bisa miwiti nggawe dhuwit liwat situs web direktori sampeyan kanthi cepet:

1. Ngisi daya kanggo Listings

Sawise sampeyan miwiti nggawa lalu lintas sing larang regane menyang situs web sampeyan, sing ndadékaké konversi kanggo dhaptar, perusahaan bakal mulai nggatekake lan pengin ngirim konten luwih akeh kanggo situs web sampeyan.

Iki nalika sampeyan bisa miwiti ngisi daya kanggo hak istimewa kasebut. Sampeyan bisa nawakake dhaptar premium sing bakal pangkat ing ndhuwur asil panelusuran (padha karo asil panelusuran Google) lan ora bakal kadaluwarsa.

Sampeyan bisa uga nyiyapake biaya saben wulan kanggo dhaptar biasa utawa pembayaran siji-wektu sing gampang kanggo wong-wong sing ora ngrencanakake ngirim konten kanthi volume gedhe.

2. Jual Spasi Iklan

Diwenehi (muga-muga) akeh pengunjung menyang situs web sampeyan, sampeyan bakal bisa luwih monetisasi kanthi nyedhiyakake iklan sing cocog.

Sampeyan bisa nggunakake alat kayata Google Analytics (sinau carane nyambungake Google Analytics menyang WordPress) kanggo mangerteni apa sing nggawa pangguna menyang situs web sampeyan lan apa ana produk sing relevan sing bisa didol. Contone, yen pangguna nggoleki situs web sampeyan kanggo nggoleki tukang bangunan kanggo kolam renang sing anyar, bisa uga ana produk liyane sing bakal dituku kayata kostum renang. Banjur sampeyan bisa sesambungan karo perusahaan lan adol babagan keuntungan saka pariwara karo sampeyan.

Cara liya sing gampang yaiku nggunakake Google Adsense lan alternatif, sing bakal bisa ngenali pariwara berkualitas tinggi sing paling relevan kanggo situs web sampeyan lan kanthi otomatis nyelehake ing kana. Waca pandhuan babagan cara nambah Google AdSense menyang situs WordPress sampeyan.

3. Keanggotaan utawa Situs Web Berbasis Langganan

Sawise situs web direktori sampeyan dadi sumber dhaptar sing bisa dipercaya ing lapangan tartamtu, sampeyan bakal bisa ngisi daya pangguna lan pangguna kanggo ngakses informasi sampeyan.

Listers bakal pengin akses menyang akeh klien potensial sing ngunjungi situs web sampeyan. Mula, dheweke bakal gelem mbayar keuntungan kayata dhaptar tanpa tanggal kadaluwarsa utawa dhaptar sing ditampilake ing ndhuwur telusuran.

Kajaba iku, pelanggan bisa uga cenderung mbayar kanggo ndeleng tawaran paling apik ing situs web sampeyan. Utawa, sampeyan bisa ngidini pangguna ndeleng kabeh dhaptar sampeyan nanging mung menehi akses menyang rincian kontak yen dheweke dadi anggota sing dibayar.

Ana sawetara plugin keanggotaan WordPress sing bisa mbantu sampeyan ngurus kabeh kabutuhan kontrol akses.

iklan

Sadurunge nyilem kanthi bener nggawe situs web sampeyan, penting kanggo ngrancang strategi merek sampeyan.

Mesthi, sampeyan bakal ngarep-arep bisa narik rong jinis pangguna: sing golek dhaptar lan sing pengin adol dhaptar. Dadi, sampeyan kudu mikir babagan apa sing bisa digunakake kanggo loro klompok kasebut.

Aspek penting merek sampeyan kudu kalebu:

Jeneng – Deleng tips iki babagan carane milih jeneng domain

Tampilan situs web sampeyan - Coba tema, warna, gaya font lan pilihan desain liyane. Kanthi WordPress, ana sawetara tema gratis lan mbayar sing bisa dipilih.

Gaya blog sampeyan – Apa isi bakal bisa kanggo sampeyan? Apa nada sampeyan? Kepiye carane sampeyan komunikasi karo sing maca? Deloken Behmastertips blogging kanggo informasi luwih lengkap babagan kabeh iki lan liyane.

Cara liya sampeyan bakal promosi situs web sampeyan - Saliyane SEO apik, ana cara liya kanggo ngarahake lalu lintas menyang situs web sampeyan. Kanggo pariwara sing dibayar, coba goleki GoogleAds kanggo ndeleng iklan sing paling efektif kanggo situs web sampeyan. Kajaba iku, media sosial kayata Facebook minangka rute liyane sing jelas kanggo sukses. Tindakake pandhuan kita kanggo nggunakake Facebook kanggo sukses marketing kanggo informasi luwih lengkap.

Setel Situs Web Direktori Panjenengan

Sadurunge miwiti nambahake fitur lan konten menyang situs web direktori, ana papat unsur sing kudu disiyapake.

1. Milih Platform Situs Web Panjenengan

Ana sawetara platform gratis kayata WordPress.com sing bisa uga katon apik yen sampeyan ngarepake nyuda biaya. Nanging yen sampeyan pengin situs web direktori maju sing bisa monetisasi, mula sampeyan butuh sing luwih kuat.

Solusi sing paling apik yaiku WordPress.org sing menehi kebebasan lengkap kanggo ngatur situs direktori sampeyan lan bakal bisa ndhukung ewonan (muga-muga!) pengunjung menyang situs sampeyan. Deleng bedane antarane WordPress.com lan WordPress.org kanggo informasi luwih lengkap.

Mangkene sawetara alasan kenapa milih WordPress.org cocog kanggo situs web direktori sampeyan:

  • Kira-kira siji ing saben telung situs web didhukung dening WordPress
  • Sawetara situs web sing paling populer kalebu CNN nggunakake WordPress
  • Thanks kanggo popularitas, sampeyan bisa ngandelake salah sawijining komunitas Open Source paling gedhe saka pangembang, desainer, editor lan panulis konten.
  • Luwih murah nggawe situs web ing WordPress tinimbang kaya Drupal
  • WordPress nawakake ewonan tema lan plugin kanggo ngatur situs web direktori sampeyan
  • Sampeyan bisa nambah fitur-fitur rumit tanpa kodhe PHP (kita bakal ngerti sawetara iki)

2. Pilih Host Web sing Bisa Dipercaya

Amarga sampeyan lagi mbukak situs web direktori sing dikarepake kanggo monetisasi lan bakal ngalami pertumbuhan lalu lintas sing konsisten, sampeyan butuh host web sing dipercaya kanggo katentreman atine.

Hosting web kaya omah nyata sing dituju situs web sampeyan. Ing "omah" iki, host web sampeyan bakal nahan kabeh file situs web sampeyan.

Nalika sampeyan milih host kanggo situs web direktori, sampeyan bakal pengin pilihan sing bisa ngatasi lonjakan lalu lintas, ningkatake kinerja situs lan nduweni rekaman linuwih nalika ngindhari gangguan.

Pilihan sing paling apik kanggo situs web direktori sampeyan yaiku Behmaster sing bakal menehi keamanan sing dibutuhake kanggo bisnis sing akeh. Saliyane kaluwihan ing ndhuwur, Behmaster metu saka kompetisi amarga sawetara fitur liyane:

  • Fitur lan alat khusus WordPress sing ora diwenehake dening host liyane kayata MyBehmaster
MyBehmaster dashboard
MyBehmaster dashboard
  • Dhukungan pelanggan 24/7 kanthi rata-rata wektu nanggepi tiket kurang saka limang menit
  • Wektu mbukak kaca luwih cepet
Behmaster wektu mbukak comparison
Behmaster wektu mbukak comparison
  • Sawetara langkah keamanan kanggo nyegah kode ala utawa ndeteksi serangan DDoS

3. Kustomisasi tampilan situs web sampeyan kanthi tema sing apik

Sawise sampeyan nginstal situs web WordPress sampeyan saiki kudu mutusake kepiye tampilane. Langkah sing paling penting yaiku milih tema situs web sampeyan.

WordPress nawakake sawetara opsi gratis lan mbayar sing apik, akeh sing bakal nyedhiyakake situs web direktori. Saliyane tampilan tema sampeyan, ana sawetara pitakonan liyane sing kudu ditakoni sadurunge sampeyan milih sing paling apik kanggo sampeyan:

  • Sepira kerepe tema kasebut dijaga?
  • Apa review kaya?
  • Apa tata letak responsif kanggo ukuran layar sing beda-beda?
  • Apa multibasa wis siap?
  • Apa bakal mbantu sampeyan katon ing ndhuwur asil panelusuran Google?
  • Apa bakal ndhukung plugin sampeyan?
Situs web direktori plugin WordPress
Kaca utama direktori plugin WordPress

4. Milih Plugin kanggo Mbangun Website Direktori Panjenengan

Panelusuran cepet kanggo plugin direktori bakal nggawa akeh pilihan. Nanging endi sing paling apik? Plugin apa wae sing sampeyan pilih kudu bisa mbantu nggawe fitur sing sampeyan butuhake kanthi cepet lan gampang kanggo mbantu situs web sampeyan katon.

Aku nggunakake Direktori Toolset kanggo nggawe situs web direktori kanggo mobil klasik sing bakal digunakake minangka conto kanggo artikel liyane. Aku nggunakake Astra minangka tema.

Conto situs web direktori sing dibangun ing WordPress
Conto situs web direktori sing dibangun ing WordPress

Aku nggunakake Toolset amarga:

  • Iki nyedhiyakake kabeh fitur sing dibutuhake kanggo situs web direktori tanpa nggunakake plugin liyane
  • Ora perlu nggunakake PHP kanggo nambah fitur kasebut
  • Iki kompatibel karo plugin liyane kayata WooCommerce, Elementor, lan WPML
  • Kerjane karo tema utama

Sadurunge miwiti fitur kasebut, priksa manawa sampeyan tindakake pandhuan kanggo nginstal plugin Toolset kanggo nggawe situs web direktori.

Nggawe Fitur kanggo Situs Web Direktori

Iki minangka fitur sing bakal daklakoni kanggo situs web direktori mobil klasik:

  • Jinis kiriman khusus
  • kothak Custom
  • Taksonomi khusus
  • Cithakan kanggo nampilake saben item sampeyan (mobil klasik ing kasus kita)
  • Panelusuran kanggo pangguna kanggo nelusur mobil kita
  • Formulir ngarep kanggo pangguna ngirim dhaptar

Ana fitur liyane sing bisa ditambahake menyang situs web direktori nanging, miturut pangembang liyane sing wis dakkandhakake, iki minangka sing paling penting supaya sampeyan bisa mlaku.

Ayo mulih!

Disaranake maca: Advanced Custom Fields Tutorial: Pandhuan Ultimate Panjenengan

Nggawe Custom Post Types

Jinis kiriman khusus ngidini sampeyan nggawe bagean sing beda kanggo situs web sampeyan. WordPress dilengkapi rong bagean standar - kiriman lan kaca. Mesthi wae, kita butuh bagean kanggo nyimpen mobil klasik sing bakal ditambahake saiki.

Aku nambahake jinis kiriman khusus sing diarani Listings ing ngendi aku nampilake kabeh mobil klasikku.

Jinis kiriman khusus ing Toolset
Jinis kiriman khusus ing Toolset

1. Ing admin WordPress sampeyan, pindhah menyang Toolset dashboard lan klik Tambah jinis kiriman anyar.

2. Ketik ing ngisor iki ing Jeneng lan Katrangan bagean:

Nambahake jinis kiriman anyar ing setelan WorPress Toolset
Nambahake jinis kiriman anyar ing Toolset

3. klik Simpen Tipe Kiriman lan jinis kiriman sampeyan wis siyap.

Nggawe Custom Fields

Kita nggunakake kolom khusus kanggo nyimpen saben potongan informasi babagan dhaptar kita. Ing conto mobil klasik, kita pengin menehi pangguna informasi sing pengin dingerteni babagan saben wong.

Iki kalebu ngerti taun produksi, rega, gawean, jarak tempuh lan akeh informasi liyane. Kanggo saben informasi, kita kudu nggawe lapangan khusus. Mangkono kabeh sing kudu kita lakoni yaiku ngisi saben bagean nalika kita nyunting dhaptar lan bakal katon ing ngarep (yen kita wis nggawe cithakan, mesthi bakal kita tindakake mengko).

Mangkene langkah-langkah kanggo nggawe lapangan khusus Taun produksi:

Taun produksi minangka conto lapangan khusus ing Toolset
Taun produksi minangka conto lapangan khusus ing Toolset

1. Ing Toolset dashboard, klik ing Nggawe grup lapangan jejere sampeyan Listings jinis kirim adat.

2. Ing kaca sabanjure ketik jeneng lapangan lan katrangan yen sampeyan rumangsa perlu. Aku wis jeneng mine Klompok lapangan kanggo dhaptar.

Cara nyunting grup kolom kirim ing Toolset
Cara nyunting grup kolom kirim ing Toolset

3. Klik ing Tambah Lapangan Anyar. Sampeyan saiki bisa ndeleng dhaptar macem-macem jinis lapangan sing bisa ditambahake. Contone, yen sampeyan pengin nambah situs web sampeyan bakal milih URL, kanggo alamat sing bakal sampeyan gunakake Alamat utawa kanggo nomer telpon Telpon. Taun produksi kita bakal tansah nampilake taun supaya kita pilih Panggil.

Carane nambah kolom anyar ing Toolset
Carane nambah kolom anyar ing Toolset

4. Tambah ing rincian kanggo lapangan adat kalebu Jeneng lapangan lan Slendang lapangan. Aku nelpon mine Taun produksi. Liyane saka lapangan sampeyan bisa nglirwakake kanggo tujuan lapangan iki.

Cara nambah rincian menyang kolom khusus
Cara nambah rincian menyang kolom khusus

5. klik Simpen klompok lapangan lan kolom khusus saiki bakal katon nalika sampeyan ngowahi kiriman kanggo jinis kiriman khusus sampeyan.

Carane kolom adat ditampilake ing backend
Carane kolom adat ditampilake ing backend

Nggawe Taksonomi Kustom

Kita nggunakake taksonomi khusus kanggo nggolongake konten kita. Kanggo ilustrasi, yen kita nyathet restoran, kita bisa nggunakake taksonomi kanggo misahake saben dhaptar adhedhasar masakan. Mulane, kita bisa duwe taksonomi kanggo Indian, Italia, Chinese, Hamburger lan akeh jinis restoran liyane.

Ing conto direktori mobil klasik, aku wis nggawe taksonomi kanggo macem-macem jinis mobil sing aku dhaptar. Punika kategori sing katon nalika aku nyunting salah siji saka sandi Listing postingan:

Taksonomi khusus
Taksonomi khusus

Mangkene carane aku nggawe:

1. Ing Toolset Dashboard klik ing Tambah taksonomi khusus

2. Ketik jeneng taksonomi ing Jeneng lan katrangan:

Carane nambah taksonomi khusus
Carane nambah taksonomi khusus

3. Ing bagean sabanjure disebut Tipe taksonomi pilih arep a Hierarkis or flat taksonomi. Taksonomi hierarki bakal ngemot taksonomi induk (kayata panganan Italia) lan seri taksonomi anak sing ana gandhengane (kayata pizza, pasta, es krim). Kangge, taksonomi Flat mung minangka set kategori.

4. Pilih kanggo jinis kirim sing arep kanggo nemtokake taksonomi iki. Ing conto, aku wis diutus menyang Listings jinis kirim adat.

Setelan taksonomi
Setelan taksonomi

5. klik Simpen taksonomi

6. Bali menyang Panjenengan Listings jinis kirim lan nalika sampeyan ngowahi salah siji saka jinis kirim utawa nggawe anyar, sampeyan bisa miwiti kanggo nambah istilah taksonomi Panjenengan.

7. Ing ngisor [Jeneng taksonomi] kategori klik ing Tambah kategori [Jeneng Taksonomi] Anyar.

8. Ketik jeneng kategori anyar. Ing kene sampeyan uga bisa milih manawa sampeyan pengin dadi kategori induk yen taksonomi sampeyan hierarkis.

Istilah taksonomi sing ditugasake kanggo listing
Istilah taksonomi sing ditugasake kanggo listing

Sampeyan saiki bisa nggunakake kothak centhang kanggo nemtokake istilah taksonomi kanggo saben listing sampeyan.

Cithakan kanggo Nampilake Saben Barang Kita

Saiki kita wis nambahake jinis khusus, pitakonan sabanjure yaiku kepiye carane nampilake ing ngarep? Kanggo nindakake iki, kita bisa nggawe cithakan kanggo saben listing kita.

Mangkene carane cithakanku katon ing ngarep kanggo saben dhaptar mobil klasikku:

Contoh template daftar situs web
Contoh template daftar situs web

1. Bukak Toolset Dashboard lan klik Gawe template ing jejere jinis kiriman khusus sampeyan. Iki bakal mbukak Toolset Layouts seret lan selehake editor ngendi kita bisa ngatur ngendi kita arep kanggo nampilake isi.

Sadurunge kita nerusake, aside cepet kanggo nerangake carane Layouts bisa lan apa sawetara saka sel kita kudu nggunakake.

Toolset Layout adhedhasar kothak Bootstrap sing nampilake kaca sampeyan ing baris 12 kolom. Iki tegese, contone, yen sampeyan pengin nampilake gambar ing sisih kiwa kaca sampeyan bakal milih enem kolom pisanan ing sisih kiwa kanggo mbukak.

Carane nyiyapake tata letak
Carane nyiyapake tata letak

Sampeyan bisa nggunakake tombol + kanggo nambah baris liyane menyang cithakan.

Perlu hosting sing kuat lan dipercaya kanggo adol luwih akeh liwat situs web direktori sampeyan? Behmaster nyedhiyakake kaca lan arsitektur sing dioptimalake kinerja. Priksa rencana kita

Nalika sampeyan milih sel sing pengin ditampilake konten, ana rong jinis sel sing cocog kanggo tugas tartamtu iki.

  • Editor visual - Kanggo nambah teks anyar utawa masang shortcode kanggo kothak khusus lan taksonomi kita. Iki sing bakal digunakake kanggo nglebokake jinis khusus sing wis digawe.
  • Isi postingan - Kanggo nambah konten apa wae sing asale saka awak kiriman sampeyan. Contone, ing jinis kirim kanggo mobil klasik, aku bakal masang sel iki kanggo nampilake katrangan saben mobil sing wis daklebokake ing kaca suntingan.
Tipe sel tata letak
Tipe sel tata letak

Saiki kita bisa nerusake. Ayo dadi nerusake dening nuduhake carane aku ditampilake kolom adat kanggo Taun produksi sing bisa dideleng ing gambar ing ngisor iki cithakanku:

Cara nampilake kolom khusus nganggo Editor Visual
Cara nampilake kolom khusus nganggo Editor Visual

2. Pilih nomer kolom sing pengin sel kanggo njupuk munggah - ing cilik aku milih papat.

3. Saiki sampeyan bakal weruh dhaptar jinis sel Layout sing wis sampeyan kenal. Pilih ing Penyunting visual.

4. Klik ing Fields lan Views ngendi sampeyan bakal dijupuk menyang dhaftar shortcodes kita bisa nambah. Gulung nganti sampeyan nemokake jeneng dhaptar kolom khusus (ing kasusku, grup lapangan kanggo dhaptar) banjur pilih Taun produksi.

Kolom lan tampilan shortcode
Kolom lan tampilan shortcode

5. klik Lebokake shortcode.

6. Saiki kita bisa ndeleng shortcode ing sel editor kita. Iki tegese pangguna saiki bakal ndeleng taun produksi kanggo mobil sing dipilih. Nanging saiki kita kudu nambah judhul ing jejere supaya pangguna ngerti apa tegese taun. Aku ngetik Taun produksi lan sethitik HTML kanggo noto. Aku wis sijine shortcode ing kothak ing gambar ing ngisor iki supaya sampeyan bisa ndeleng carane katon:

Taun produksi ditambahake karo shortcode lan sawetara HTML
Taun produksi ditambahake karo shortcode lan sawetara HTML

7. klik aplikasi lan sel wis rampung.

Mangkene carane kolom khusus katon ing ngarep sawise sawetara gaya CSS:

Carane kolom adat ditampilake ing frontend
Carane kolom adat ditampilake ing frontend

Tambah Panelusuran

Kita bisa nggawe alat telusuran kanthi macem-macem saringan sing ngidini pangguna nemokake dhaptar sing tepat sing dikarepake.

Iki telusuran sing ditambahake menyang situs web direktori mobil klasik. Aku duwe enem saringan sing bisa dideleng ing sisih ndhuwur ing garis telusuran:

Fitur telusuran kanthi saringan
Fitur telusuran kanthi saringan

Kaping pisanan, sampeyan pengin nggoleki telusuran khusus menyang ngendi? Sampeyan bisa nampilake ing homepage, ing kaca dhewe, ing widget utawa ing arsip.

Aku nambahake telusuran khusus menyang homepage. Mangkene carane aku nindakake:

1. Ing ngisor Toolset > Tata letak nggawe cithakan anyar banjur klik kanggo nambah sel.

2. Pilih View sel

Tata letak kaca asil panelusuran
Tata letak kaca asil panelusuran

3. Ing kaca sabanjure, pilih Tampilake asil minangka telusuran khusus pilihan banjur klik Gawe.

4. Ing ngisor Pilihan konten, pilih konten sing arep digoleki. Ing conto, aku bakal milih Listings jinis kirim.

5. Ing ngisor Setelan Panelusuran Custom, pilih carane panelusuran sampeyan nganyari asil. Contone, sampeyan bisa milih nganyari AJAX (nganyari asil tanpa ngisi maneh kaca) ing antarane opsi liyane.

Setelan telusuran khusus
Setelan telusuran khusus

6. Ing ngisor Panelusuran lan Pagination, sampeyan bisa nambah saringan kanggo telusuran sing bakal digunakake pangguna kanggo mbatesi asile. Iki bisa kalebu kothak khusus, taksonomi lan hubungan kirim. Contone, aku nggunakake sandi price lapangan adat kanggo nambah a Rega paling sithik lan Rega maksimal nyaring kanggo nggoleki sandi. Klik ing Filter anyar lan nelusuri kolom khusus sing pengin disaring (ing kasusku yaiku Price).

Tambah saringan telusuran khusus anyar minangka kode cekak
Tambah saringan telusuran khusus anyar minangka kode cekak

7. Ing kaca sabanjuré ngganti, opsi kanggo maca kaya gambar ing ngisor iki banjur klik Lebokake shortcode. Mangkene carane Panelusuran lan Pagination katon sawise aku wis ditambahake ing saringan. Filter-filter kasebut katon apik nanging aku nambahake HTML lan CSS sethithik kanggo gaya.

Telusuri lan pagination kanthi saringan lan HTML
Telusuri lan pagination kanthi saringan lan HTML

8. klik Tombol kirim kanggo nambah tombol pangguna bakal klik kanggo ndeleng asil.

9. klik Tombol Reset kanggo nambah tombol kanggo ngidini pangguna ngreset saringan.

Panelusuran kita saiki wis siyap. Kabeh sing kudu ditindakake saiki yaiku ngrancang asile.

Desain Asil Panelusuran

Kita bisa uga wis ngrancang telusuran khusus nanging isih kudu mutusake kepiye asil bakal ditampilake. Kita bisa nindakake iki ing kaca sing padha ing ngendi kita nggawe panelusuran kita.

Ing ngisor Panelusuran lan Pagination, kita bisa nemokake bagean liyane disebut Editor Loop ngendi kita bisa ngrancang output saka asil.

Editor loop
Editor loop

1. klik Loop Wisaya lan pilih carane sampeyan pengin nampilake daur ulang. Kanggo situs web direktori mobil klasik, aku nggunakake Kothak Bootstrap karo papat kolom kanggo asil.

Jendhela wizard loop
Jendhela wizard loop

2. Ing kaca sabanjure, kita bisa nambah saringan sing bakal ditampilake minangka bagéan saka asil. Ing ngisor iki ana saringan sing ditambahake kanggo situs web direktori mobil klasik.

Nyetel saringan kanggo asil panelusuran
Nyetel saringan kanggo asil panelusuran

3. klik Rampung. Sampeyan saiki kudu ndeleng lapangan ing Editor Loop.

Carane editor loop katon karo lapangan
Carane editor loop katon karo lapangan

4. klik Simpen Tampilan ing ngisor kaca.

5. klik Simpen ing Layout lan saiki wis siyap kanggo ngarep-mburi.

Mangkene tampilanku:

Telusuri conto tata letak
Telusuri conto tata letak

Nggawe Formulir Front-End

Formulir ngarep minangka cara sing apik kanggo pangguna sampeyan nambah dhaptar kanthi gaya lan format sing dikarepake. Kabeh sing kudu ditindakake yaiku ngisi lan ngirim formulir kasebut lan bisa ditampilake ing ngarep.

Iki minangka conto formulir sing digawe kanggo situs web direktori mobil klasik:

Tuladha wangun ngarep
Tuladha wangun ngarep

Sawise pangguna ngisi, kaya iki dhaptar bakal katon ing ngarep:

Contoh template daftar mobil
Contoh template daftar mobil

Mangkene carane aku nggawe:

1. Bukak Toolset > Kirim Formulir lan klik Tambah New.

2. Wisaya Toolset katon. Klik terus lan ketik judhul kanggo formulir sampeyan.

3. Ing Setelan bagean isi rincian sing bisa kanggo wangun. Ing kene sampeyan bisa mutusake apa sing dideleng pangguna nalika ngirim formulir kasebut, apa dhaptar kasebut langsung diterbitake utawa minangka draf lan manawa kiriman kasebut kadaluwarsa. Punika ingkang kula atur kangge kula:

Opsi tampilan kanggo formulir ngarep sampeyan
Opsi tampilan kanggo formulir ngarep sampeyan

4. Gunakake editor seret lan selehake formulir Toolset kanggo mutusake kolom sing pengin diisi pangguna. Sampeyan uga bisa nambah unsur lan gaya nggunakake CSS. Mangkene tampilanku:

Bidang editor formulir
Bidang editor formulir

5. Langkah pungkasan ngidini sampeyan ngowahi kabar email pangguna lan manajer situs web direktori sing ditampa nalika formulir dikirim. Ing ngisor iki minangka conto sing digawe sing bakal menehi katrangan marang panyedhiya nalika ngirim wis dideleng lan urip.

Kaca setelan kabar email
Kaca setelan kabar email

Mesthi, sampeyan bisa nambah email tambahan kanggo wong liya yen perlu.

6. Saiki iku wektu kanggo nampilake formulir ing ngarep-mburi. Kaya karo isi liyane, aku bakal nambah minangka sel ing salah siji saka Layouts sandi. Kepala menyang Toolset > Tata letak, nggawe Layout anyar lan klik kanggo masang sel.

7. Klik ing Formulir Posting sel banjur klik kanggo Nggawe Cell.

Simpen Layout sampeyan lan saiki sampeyan bisa ndeleng formulir sampeyan ing ngarep.

Summary

Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, ana luwih akeh fitur kayata peta, bagean anggota, lan dhaptar sing gegandhengan sing bisa ditambahake menyang situs web direktori. Nanging iki minangka inti sing sampeyan butuhake kanggo miwiti kanthi sethithik.

Apa tips kanggo nggawe situs web direktori? Tweet ing @Behmaster lan kita bakal nuduhake wawasan sing paling apik! Utawa nyelehake ing ngisor iki ing komentar.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol