Wordpress

Nggunakake Gambar lan Video karo Blog WordPress Sampeyan

Bebener universal: kiriman blog lan kaca web kanthi gambar lan video sing apik umume bakal munggah luwih dhuwur ing kaca asil mesin telusur tinimbang sing tanpa.

Visual minangka barang sing apik kanggo ditambahake menyang sampeyan situs WordPress situs web. Nanging nemokake gambar utawa video sing apik sing ora duwe masalah hak cipta bisa dadi tantangan. Mesthi sampeyan bisa mbayar gambar saka situs kaya iStockPhoto lan ShutterStock, nanging kepiye yen sampeyan duwe watesan anggaran? Lan sapa sing duwe wektu kanggo njupuk foto dhewe?

Untunge, ana situs web gedhe sing nawakake gambar gratis lan apik tenan kanthi sawetara watesan.

  • Pixabay - Luwih saka sejuta gambar, vektor, ilustrasi seni, lan video gratis.
  • Pexels - Akeh gambar lan video sing gratis kanggo panggunaan pribadi lan komersial.
  • Unsplash - Repositori gambar gratis sing diwenehake dening fotografer sing loman.
  • Gratisografi - Gambar gratis ditambahake saben minggu kanggo panggunaan pribadi lan komersial.

Gambar Ngoptimalake

The kacepetan situs web sampeyan penting banget, nanging akeh pamilik situs web anyar nggawe kesalahan kritis sing pungkasane nyuda wektu muat: ora ngoptimalake gambar.

Coba pikirake — .jpg saiki luwih gedhe tinimbang sadurunge. Malah foto sing dijupuk nganggo ponsel sampeyan bisa dadi raksasa.

Kanthi ngoptimalake gambar sampeyan, sampeyan bisa nyimpen jumlah data sing kudu didownload browser pangguna kanggo ndeleng blog lan gambar sampeyan seminimal mungkin lan ora ilang kualitas. Iki malah luwih penting kanggo piranti seluler, sing asring ndownload data liwat jaringan sing luwih alon.

Babagan pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngowahi ukuran gambar sampeyan. Gambar kanthi resolusi dhuwur butuh wektu suwe kanggo diundhuh lan ora perlu ditampilake ing layar seluler utawa monitor. Sampeyan biasane bisa nyuda resolusi gambar tanpa mengaruhi kualitas tampilan. Lan sampeyan ora perlu Adobe Photoshop kanggo nindakake. Ana sawetara alat online sing apik kanggo nindakake iki, kayata Web Resizer lan Optimizilla.

Gambar ing ndhuwur kirim iki? Sing teka saka Pexel lan nyusut 97% kanthi nyuda kualitas tampilan. Boom.

Plugins kanggo Ditimbang

Sawise sampeyan ngowahi ukuran gambar, ana sawetara plugin sing bisa sampeyan gunakake:

  • Gambar Adaptif kanggo WordPress — Ngowahi ukuran lan ngoptimalake gambar sing dikirim menyang piranti seluler kanthi cara sing transparan lan ora ngganggu kanggo nyuda wektu mbukak kanthi dramatis.
  • Lazy Load - Mung mbukak gambar ing kaca nalika katon kanggo pangguna tinimbang kudu mbukak kabeh gambar kanggo nampilake kaca.

ana cukup sawetara plugin liyane sampeyan bisa nggunakake. Nggawe gambar responsif kanggo piranti seluler lan gambar loading malas minangka rong cara paling apik kanggo nambah pangiriman gambar. Nalika nggoleki plugin sing apik, priksa papat perkara:

  • Sepira populer plugin kasebut adhedhasar jumlah unduhan sing ana gandhengane karo alternatif?
  • Apa rating kasebut relatif marang plugin liyane?
  • Suwene kepungkur iki dianyari?
  • Apa kompatibel karo rilis WordPress paling anyar?

Ngoptimalake Video

Kajaba yen video sampeyan minangka media unggulan, luwih becik ngunggah video menyang YouTube utawa Vimeo banjur masang video kasebut ing kiriman sampeyan.

Semat video YouTube iku gampang.

  1. Upload video menyang YouTube.
  2. Nyalin link embed.
  3. Lebokake link embed ing kiriman sampeyan.

Yen sampeyan pengin ngatur ukuran video, tambahake langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Ganti link embed karo format ing ngisor iki
  2. Ganti "w" kanthi jembar sing nyata, "y" kanthi dhuwur sing nyata lan youtube_url kanthi URL sing nyata.

Contone, saka link embed iki:

Ngganti menyang:

https://www.youtube.com/embed/theYouTubecode

(Kajaba nggunakake "[ ]" tinimbang "< >".)

Gambar lan Video sing dianyari? Priksa!

Saiki upgrade menyang hosting web sing cepet kilat. Kita bakal nggawe manawa situs sampeyan cepet, aman, lan tansah munggah supaya pengunjung dipercaya sampeyan.

Pilih Rencana Sampeyan

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol