iPhone

Verizon nglacak meh kabeh sing sampeyan tindakake ing iPhone. Mangkene carane mungkasi.

Yen sampeyan nggunakake iPhone ing Verizon, kemungkinan operator sampeyan wis nglacak kabeh sing ditindakake nalika sampeyan nyambung menyang jaringan seluler. Iki kalebu situs web sing dibukak, aplikasi sing sampeyan gunakake, lokasi sampeyan lan liya-liyane.

Iku kabeh bagean saka Verizon kang "Custom Experience" lan "Custom Experience Plus" program, kang dirancang kanggo "pribadi" komunikasi operator karo sawijining pelanggan. Kanthi tembung liyane, iku kanggo nggawe profil babagan sampeyan supaya Verizon bisa luwih apik kanggo nglayani iklan sing ditargetake. (Miturut situs web typo-riddled Verizon, "Program Pengalaman Kustom mbantu kita nggawe komunikasi, rekomendasi [sic] lan nawakake supaya luwih relevan karo sampeyan."

Ora ana apa-apa sing bisa ditindakake Apple kanggo mungkasi iki - sanajan proteksi privasi anyar digawe ing iOS - amarga pelacakan kasebut ora mbutuhake aplikasi sing diinstal ing iPhone. Nanging ana sing bisa ditindakake kanggo nyegah. Kita bakal nuduhake sampeyan carane.

Verizon tetep ngawasi kabiasaan browsing sampeyan

Ora umum kanggo operator lan panyedhiya layanan internet nglacak situs web lan layanan sing digunakake pelanggan nalika lagi online. Nyatane, meh saben wong nindakake. Nanging ana sing ora surem babagan taktik Verizon.

Inc. nerangake manawa Verizon nglacak kabeh pangguna smartphone minangka standar, tanpa entuk ijin dhisik. "Ora mung Verizon ora takon, nanging mung nguripake [tracking] kanthi standar kanggo kabeh pelanggan," waca laporan kasebut.

Babagan program Pengalaman Kustom Verizon

Kaya sing dikarepake, program Custom Experience Plus katon paling invasif. Info ing ngisor iki asale saka situs web Verizon (maneh, abaikan kesalahan ketik):

"Verizon Custom Experience Plus mbantu kita nggawe pribadi komunikasi karo sampeyan, menehi saran produk lan layanan sing luwih relevan, lan ngembangake rencana, layanan lan tawaran lan luwih nyenengake sampeyan. Program iki nggunakake informasi babagan situs web sing dibukak lan aplikasi sing digunakake ing piranti seluler, layanan Verizon Fios, lokasi piranti lan Customer Proprietary Network Informationn (CPNI), kalebu nomer telpon sing sampeyan nelpon lan sing nelpon sampeyan, kanggo mbantu kita ngerti kapentingan sampeyan. , kaya "penyayang spot" utawa "gamer". Kita nglindhungi informasi sampeyan, kaya sing dibutuhake dening hukum federal, lan mung digunakake kanggo tujuan Verizon; kita ora ngedol informasi sing digunakake ing program kanggo wong liya kanggo nggunakake kanggo iklan dhewe.

Kita ora nggunakake informasi sampeyan kanggo Custom Experience Plus kajaba sampeyan milih melu. Sampeyan bisa ngganti pilihan sampeyan kapan wae.

Nalika Verizon miwiti nelusuri iPhone?

As verge nyathet, bisa uga mung ndhaptar program ganjaran Verizon Up bisa milih sampeyan menyang siji utawa loro program kasebut.

Nanging, operator kasebut ora kudu nerangake manawa kedadeyan kasebut. Inc.'Jason Aten nglaporake manawa dheweke nampa pesen teks saka Verizon, ngajak dheweke milih metu saka Pengalaman Adat, nanging ora jelas. Iku maca:

Pesen VZ: Ngenalake Pengalaman Kustom Verizon. Konten & tawaran VZ luwih cocog nggunakake browsing web & info panggunaan aplikasi. Kanggo informasi utawa milih metu: go.vwz.com/ce

"Iku apik, kajaba sing jenis pesen sing biasane nglirwakake, lan sampeyan mesthi ora klik ing link," wrote Aten. "Kabeh babagan pesen teks katon kaya penipuan." Iku uga teka saka "nomer acak".

Nanging, pesen teks kasebut asli, lan ngetutake tautan kasebut bakal ngidini sampeyan milih metu saka program Pengalaman Kustom Verizon.

Inc. takon Verizon kok ora nggawe program Custom Experience fitur milih, nanging ora nampa respon. "Aku rumangsa ngerti sebabe, lan iki masalahe. Milih kabeh wong apik kanggo bisnis, "tulis Aten.

Cara milih metu saka pelacakan Verizon

Untunge, dudu siji-sijine cara kanggo nyegah Verizon nglacak meh kabeh sing ditindakake ing iPhone (utawa smartphone liyane). Yen sampeyan pengin milih metu, tindakake langkah ing ngisor iki ing situs web Verizon utawa ing app My Verizon.

Ing situs web Verizon:

  1. Bukak situs web Verizon ing browser sampeyan lan mlebu menyang akun sampeyan.
  2. pilih akun, banjur Setelan akun.
  3. pilih Setelan Privacy.
  4. Goleki Pengalaman Custom lan Custom Experience Plus bagean, banjur mateni kabeh opsi.
  5. Kanggo mbusak kabeh informasi sing diklumpukake Verizon babagan sampeyan liwat program kasebut, klik tombol kasebut Atur Setelan link ing bagean Custom Experience lan Custom Experience Plus. Banjur klik ing Reset tombol.

Ing aplikasi My Verizon:

  1. Bukak aplikasi My Verizon lan mlebu menyang akun kanthi ngeklik lambang gear ing pojok tengen ndhuwur layar.
  2. Gulung mudhun menyang Gawe bagean, banjur tutul Ngatur setelan privasi.
  3. Yen sampeyan duwe sawetara baris ing akun, pilih baris. Setelan Privacy.
  4. Goleki Pengalaman Custom lan Custom Experience Plus bagean, lan mateni.
  5. Kanggo mbusak kabeh informasi sing diklumpukake Verizon babagan sampeyan liwat program kasebut, tutul Setelan Pengalaman Kustom, banjur tutul Reset tombol.

Ora ana sing bisa ditindakake Apple

Maneh, amarga iki kedadeyan ing tingkat operator, ora ana sing bisa ditindakake Apple kanggo nyegah - kedadeyan ing njaba iPhone. Dadi, sanajan sampeyan takon app My Verizon dhewe supaya ora nglacak sampeyan, Verizon isih bisa njupuk informasi nalika sampeyan nggunakake jaringan.

Sayange, kaya sing wis kasebut sadurunge, Verizon meh mesthi ora mung operator sing nindakake iki. Yen sampeyan nglawan, sampeyan bisa uga pengin mlebu menyang akun operator lan mriksa setelan privasi kanggo pilihan sing padha.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol