Wordpress

Pengin Dadi Pangembang Laravel? Punika Kabeh Sampeyan Perlu Ngerti

Laravel wis dadi populer ing saindenging jagad wiwit 2011. Saiki, luwih saka 1.3 yuta situs web nggunakake kerangka Laravel, kalebu 284,000+ situs web sing di-host ing Amerika Serikat.

Laravel minangka kerangka kerja sing apik kanggo aplikasi web, amarga mbantu pangembang mbangun proyek kanthi cepet lan gampang. Mesthine, panjaluk pangembang Laravel mung bakal tuwuh sajrone sawetara taun sabanjure.

Ing pandhuan iki, sampeyan bakal sinau kabeh sing sampeyan kudu ngerti kanggo dadi ahli pangembang Laravel. Iki kalebu pangembangan Laravel, cara kerjane, lan katrampilan sing dibutuhake nalika dadi pangembang.

Kita uga bakal nutupi apa sing kudu digoleki nalika nyewa pangembang Laravel kanggo nggawa katrampilan iki ing omah.

Apa Laravel?

Sadurunge njelajah pangembangan Laravel minangka karir, sampeyan kudu ngerti dhasar Laravel.

Laravel minangka kerangka pangembangan sing digunakake kanggo nggawe situs web lan aplikasi web. Pangripta Laravel Taylor Otwell ngrilis versi Beta tanggal 9 Juni 2011. Wiwit iku, ana wolung versi Laravel, kalebu:

  • Laravel 2 = dirilis ing September 2011
  • Laravel 3 = dirilis ing 2012
  • Laravel 4 = dirilis ing Mei 2013 (wong uga nyebut Laravel 4 'Illuminate')
  • Laravel 5 = dirilis ing Februari 2015
  • Laravel 6 = dirilis ing September 2019
  • Laravel 7 = dirilis ing Maret 2020
  • Laravel 8 = dirilis ing September 2020

Sampeyan uga kudu eling yen Laravel 9 dijadwalake bakal dirilis ing Januari 2022.

Sampeyan ora perlu ngerti bedane antarane versi Laravel sing beda kanggo dadi pangembang Laravel sing apik. Nanging, sampeyan kudu ngerti fitur Laravel 8, sing bakal dibahas ing 'Fitur Laravel bagean.

Framework Laravel
Framework Laravel.

Dina iki, Laravel dadi tuan rumah ing GitHub, sing nduwe 65,900 stargazer lan wis diunduh kaping 144 yuta. MIT lisènsi iku.

Apa sampeyan ngerti manawa luwih saka 1.3 yuta situs web nggunakake kerangka Laravel, kalebu 284,000+ situs web sing di-host ing Amerika Serikat? 🚀 Deleng apa karir ing pangembangan Laravel cocog kanggo sampeyan nganggo pandhuan iki ⬇️Klik kanggo Tweet

Carane Laravel Works

Laravel minangka kerangka kerja PHP (Hypertext Preprocessor) open-source sing digunakake pangembang kanggo mbangun situs web. Framework PHP menehi pangembang perpustakaan modul sing wis diprogram sing bisa digunakake kanggo nggawe aplikasi web kanthi cepet.

Nalika akeh wong sing nuduh PHP minangka "mati," pangembang ing saindenging jagad isih nggunakake. Statistik nuduhake yen meh 78.9% kabeh situs web kanthi basa pemrograman sisih server sing dikenal nggunakake PHP.

Sampeyan kudu ngerti rong fakta dhasar kanggo ngerti cara kerja Laravel.

Kaping pisanan, penting kanggo dicathet yen Laravel nggunakake PHP, basa skrip, dudu basa pamrograman.

Nalika skrip lan basa pamrograman padha, basa skrip khusus platform lan kompilasi nalika runtime, dene basa pamrograman ora spesifik platform lan kompilasi sajrone kompilasi.

Nalika saben pangembang duwe kabiasaan kerja sing unik, akeh sing nemokake kerangka kerja kaya Laravel luwih cepet digunakake.

Kapindho, sampeyan kudu ngerti manawa Laravel nggunakake Arsitektur MVC (Model View Controller). MVC minangka pola arsitektur sing nggunakake telung komponen.

Iki kalebu:

  • model: Komponen tengah sing nemtokake data lan aturan ing sawijining proyek
  • Ndeleng: Ekspresi data lan logika sing ditemtokake dening model
  • controller: Bagean sing ngontrol fungsi, ngowahi menyang format sing bisa digunakake, lan ngirim data menyang tampilan lan komponen model.

Sampeyan bisa ndeleng interaksi antarane model, tampilan, lan controller ing gambar ing ngisor iki.

Diagram MVC
Diagram MVC. (Source: Wikipedia)

Fitur Laravel

Sabanjure, kita kudu nutupi fitur Laravel.

Fitur paling populer Laravel kalebu:

  • Sistem otentikasi lengkap: Mbantu pangembang bisa kanthi aman
  • Pemetaan obyek-relasional (ORM): Mbantu pangembang nggunakake tabel kanthi luwih efisien
  • Pustaka modul: Pangembang nggunakake aplikasi kasebut kanggo nggawe aplikasi tanpa nulis kode
  • Antarmuka baris perintah (CLI) kanthi prentah sing wis dibangun: Pangembang nggunakake aplikasi kasebut kanggo mbangun, ndandani, lan nguji aplikasi
  • Tes otomatis: Mbantu pangembang nyepetake proses tes
  • Lingkungan pangembangan virtual: Nyedhiyakake pangembang omah lan kabeh alat sing dibutuhake kanggo nggawe aplikasi

Napa Ngembangake Kanthi Laravel?

Ing 2021, ana akeh kerangka PHP populer sing kasedhiya. Dadi apa sing nggawe wong milih Laravel? Laravel nawakake akeh keuntungan kanggo bisnis lan pangembang, sing paling apik sing wis kita dhaptar ing ngisor iki.

Keuntungan pangembang

  • Laravel responsif lan gampang digunakake.
  • Laravel nyedhiyakake pangembang karo perpustakaan pribadi sing nyuda jumlah coding sing kudu ditindakake.
  • Laravel gampang sinau.
  • Laravel ngidini pangembang fokus ing desain, arsitektur, lan fungsi aplikasi web.
  • Laravel duwe fitur tes lan keamanan sing dibangun.

Manfaat Perusahaan

  • Aplikasi Laravel pindhah saka desain kanggo diluncurake kanthi cepet.
  • Laravel nggabungake karo layanan surat.
  • Laravel terintegrasi karo alat backend cache kaya Redis lan Memcached.
  • Laravel duwe fitur keamanan inbuilt sing nglindhungi situs web Laravel saka injeksi SQL, skrip lintas situs, lan pemalsuan.

Mesthine, sinau nggunakake Laravel minangka investasi sing apik kanggo karir sampeyan.

Apa Pengembang Laravel?

Pangembang Laravel khusus ngembangake proyek nggunakake kerangka Laravel. Yen sing muni menarik kanggo sampeyan, maca ing. Bagean iki bakal njlentrehake kabeh sing dibutuhake kanggo dadi programmer Laravel.

Nanging pisanan, ayo miwiti karo pitakonan saben pangembang anyar.

Apa sing ditindakake pangembang Laravel ing karya?

Apa sing ditindakake Pangembang Laravel?

Pangembang Laravel nglampahi dina kerja kanggo mbangun aplikasi web anyar lan njaga nggunakake Laravel.

Pangembang Laravel makarya kanthi individu lan ing lingkungan tim.

Yen sampeyan kerja dhewe, sampeyan bakal mbuwang wektu kanggo ndandani kesalahan, mbangun app sampeyan kanthi potongan, ngetrapake langkah-langkah keamanan, nganakake tes, lan nulis kode.

Nalika sampeyan kerja ing tim, sampeyan bakal nglampahi wektu kanggo ngrancang arsitektur aplikasi, konsultasi karo pangguna, lan ngevaluasi karya saben liyane.

Mesthi wae, tanggung jawab pangembang Laravel maneka warna. Ayo kita nutupi sing saiki.

Apa Tanggung Jawab Pangembang Laravel?

Minangka pangembang Laravel, sampeyan bakal nindakake macem-macem fungsi proyek sing mbutuhake katrampilan beda. Tanggung jawab kasebut kalebu:

Nggawe Aplikasi Web Anyar Nggunakake Laravel

Pangembang Laravel nggunakake kerangka kanggo mbangun aplikasi web anyar kanggo perusahaan utawa klien. Minangka programmer Laravel, sampeyan bakal nggawe macem-macem aplikasi, kalebu statis, single-page (SPA), multi-page (MPA), dinamis, lan aplikasi web portal.

Njaga Aplikasi Web Saiki Kanthi Laravel

Pangembang Laravel ora mung nggawe aplikasi anyar; padha njaga lawas uga. Amarga aplikasi web mbutuhake pangopènan sing kerep, pangembang Laravel nglampahi dina kerja kanggo nggawe nganyari keamanan, ndandani bug, lan nganyari fitur aplikasi supaya luwih cocog karo kabutuhan pangguna.

Debugging lan Ndandani Masalah Kode

Pangembang Laravel kerep ndandani masalah sing dicathet dening pangguna, pangembang liyane, lan manajemen. Minangka pangembang Laravel, majikan sampeyan bakal ngarepake sampeyan nemokake masalah kasebut, diagnosa masalah sing ndasari, lan nggawe solusi sing bisa ngrampungake masalah kasebut.

Nindakake UI Testing

Pangembang Laravel nganakake tes antarmuka pangguna nalika ngluncurake aplikasi anyar utawa ngrancang ulang aplikasi lawas. Nalika akeh pangembang nggunakake alat testing UI kaya Parasoft Selenic, Katalon, Mabl, lan TestCraft kanggo nyoba app, sampeyan uga kudu nindakake testing manual minangka bagéan saka tugas.

Produksi Dokumentasi

Pangembang Laravel nggawe dokumentasi kanggo mbantu pangguna nginstal, nggunakake, lan navigasi aplikasi. Dheweke uga ngasilake dokumentasi pangembangan piranti lunak kanggo mbantu pangembang liyane nggarap aplikasi kasebut.

Pemetaan Arsitektur Saben Aplikasi Web

Pangembang Laravel nggawe peta arsitektur app sadurunge lan sajrone proses pangembangan.

Kode Tulisan

Sanajan pangembang mbangun aplikasi web nggunakake modul Laravel sing wis dirancang, nanging uga kudu nambah kode kasebut. Mesthi wae, sampeyan bakal nglampahi sawetara wektu kanggo nggawe skrip, nguji, lan ngeksekusi kode minangka pangembang.

Ngrancang Database

Pangembang Laravel kudu ngrancang, mbangun, lan njaga basis data aplikasi. Nalika sampeyan ora perlu dadi pakar database, sampeyan bakal sok-sok nggarap SQL minangka pangembang Laravel.

Pira Apa Pengembang Laravel?

Amarga pangembang Laravel kudu nganggo akeh topi nalika kerja, dadi pangembang Laravel bisa entuk bathi banget. Miturut Salary.com, pangembang Laravel rata-rata ing Amerika Serikat ngasilake $78,584 saben taun (28 Juni 2021).

Amarga angka kasebut mung rata-rata, majikan bisa menehi gaji sing beda. Nalika wawancara kanggo proyek Laravel, elinga yen kisaran gaji khas kanggo pangembang Laravel full-time yaiku antarane $71,230 nganti $87,189.

Penyimpangan ing gaji Laravel amarga sawetara faktor. Iki kalebu pendhidhikan pangembang, pengalaman pirang-pirang taun, ukuran (lan bathi) majikane, apa dheweke nampa bonus, tanggung jawab manajemen, lembur, lan lokasi.

Yen sampeyan pengin ngerti kisaran lengkap gaji Laravel ing Amerika Serikat, sampeyan bisa ndeleng ing grafik kurva lonceng ing ngisor iki.

Grafik kurva lonceng sing nuduhake kisaran gaji pangembang Laravel
Gaji pangembang Laravel. (Source: gaji.com)

Katrampilan Apa sing Dibutuhake kanggo Dadi Pangembang Laravel?

Nalika panjaluk saben proyek Laravel beda-beda, saben pangembang Laravel kudu nguwasani sawetara katrampilan penting. Iki kalebu:

Katrampilan Pangembangan Web

Pangembang Laravel kudu duwe kawruh lan pengalaman kanggo nggawe aplikasi web. Nalika sampeyan bisa nggawe kode khusus ing Laravel, sampeyan uga kudu ngerti lan nggunakake:

  • CSS (Cascading Style Sheets): Pangembang Laravel nggunakake CSS kanggo ngontrol tampilan unsur HTML ing aplikasi web - sampeyan butuh CSS kanggo desain sing apik.
  • Javascript: Pangembang Laravel nggunakake Javascript kanggo ngontrol cara aplikasi web nanggapi nalika pangguna sesambungan - sampeyan butuh Javascript kanggo nggawe pengalaman pangguna sing apik.
  • HTML (Hypertext Markup Language): Pangembang Laravel nggunakake HTML kanggo mbedakake antarane bagean situs web (kaya judhul, teks awak, subjudul, lan sapiturute) - sampeyan butuh HTML kanggo mbangun situs web.

Skills Manajemen Database

Pangembang Laravel kudu ngerti carane mbangun lan ngatur database. Sampeyan uga kudu ngerti nggunakake sistem database kaya MySQL, Microsoft SQL, lan Oracle 12c.

Ketrampilan Kerangka Manajemen Proyek

Pangembang Laravel kudu ngerti proses pangembangan situs web kanthi lengkap. Iki kalebu pangerten babagan carane nindakake proyek pangembangan Agile lan Waterfall. Sanajan sampeyan ora kerja minangka manajer proyek, ngerti proses kasebut bakal mbantu sampeyan ngatur beban kerja lan nggayuh target karo tim sampeyan.

PHP Pengalaman

Amarga Laravel nggunakake kerangka PHP, sampeyan kudu ngerti carane nggunakake PHP dadi kerangka Laravel sing apik. Saenipun, sampeyan uga kudu ngerti cara nggarap versi PHP sing beda amarga akeh proyek sing nganggo versi lawas.

Contone, situs web WordPress sing di-host karo Behmaster tanggal 27 Januari 2021, 72.1% nganggo PHP 7.3, 27.8% nganggo PHP 7.4, lan ing ngisor 0.1% nganggo PHP 8.0.

Bagan pai sing nuduhake versi PHP saka Behmaster-situs tuan rumah
versi PHP saka Behmaster-situs tuan rumah.

Katrampilan Desain Situs Web

Pangembang Laravel nglampahi dina kerja kanggo mbangun situs web lan aplikasi basis web.

Mesthi wae, sampeyan kudu ngerti prinsip desain web sing apik, kalebu:

  • Cara nggunakake hierarki visual kanggo nyorot bagean penting ing situs web sampeyan
  • Cara nggawe proporsi situs web supaya tetep apik (petunjuk: sampeyan kudu ngerti Rasio Emas lan urutan Fibonacci lan cara nggunakake ing desain web)
  • Carane nggawe situs web sampeyan gampang navigasi
  • Cara nggunakake papan putih kanthi efektif

Kawruh Keamanan Web

Pangembang Laravel kudu ngerti carane nggawe aplikasi web sing tahan serangan cyber. Tegese sampeyan kudu ngerti cara serangan kaya DoS (Penolakan Layanan), serangan SQL Injection, serangan skrip lintas situs, serangan malware, lan serangan man-in-the-middle (MITM). Nalika sampeyan ora perlu dadi pakar cybersecurity, sampeyan kudu ngerti carane ngrancang aplikasi web kanggo nyilikake risiko serangan kasebut.

Kawruh Arsitektur MVC

Amarga Laravel adhedhasar arsitektur MVC, sampeyan kudu ngerti cara kerja MVC lan digunakake kanggo mbangun aplikasi web.

Carane Dadi Pangembang Laravel

Upamane sampeyan minangka pangembang berpengalaman sing golek ganti karir. Yen ngono, sampeyan bisa uga duwe akeh katrampilan sing ana ing bagean "katrampilan apa sing dibutuhake kanggo dadi pangembang Laravel".

Nanging, yen sampeyan anyar ing jagad pangembangan, sampeyan kudu mbangun katrampilan wiwit wiwitan.

Kanthi mekaten, ayo nutupi carane dadi ahli Laravel.

Langkah 1. Sinau PHP

Pisanan, sampeyan kudu sinau carane nggawe aplikasi web nganggo PHP. Kanggo sinau PHP, disaranake miwiti tutorial PHP. Tutorial minangka cara sing apik kanggo sinau PHP, amarga bakal menehi gambaran lengkap babagan PHP lan cara kerjane.

Perlu hosting sing cepet, dipercaya, lan aman kanggo situs web e-commerce sampeyan? Behmaster nyedhiyakake kabeh iki lan dhukungan kelas donya 24/7 saka ahli WooCommerce. Priksa rencana kita

Sawise sampeyan ngrampungake tutorial PHP, sampeyan kudu maca dokumentasi resmi sing ditulis dening pangripta PHP. Dokumentasi iki bakal mbantu sampeyan nginstal PHP lan nguwasani sintaks dhasar.

Manual kasebut uga nyakup keamanan PHP, fitur, lan akeh pitakonan sing kerep ditakoni, dadi sumber daya sing pengin sampeyan lakoni sajrone karir.

Gambar saka manual PHP
PHP manual.

Pungkasan, sampeyan kudu ngundhuh editor PHP supaya sampeyan bisa nggawe proyek PHP.

Langkah 2. Sinau Dasar Laravel Kanthi Tutorial Online

Sabanjure, sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan Laravel liwat tutorial online. Amarga Laravel minangka kerangka kerja sing populer, ana akeh situs web, video, lan podcast sing bisa sampeyan sinau.

Sampeyan uga kudu maca pandhuan dokumentasi Laravel resmi sajrone tahap sinau iki.

Pandhuan iki bakal nuntun sampeyan nginstal Laravel ing komputer lan carane ngatur. Kaya manual PHP, sampeyan kudu menehi tetenger pandhuan Laravel kanggo ngrujuk mengko.

Gambar saka manual Laravel
Laravel manual.

Langkah 3. Gabung karo Komunitas Laravel kanggo Sinau Saka Peers Panjenengan

Sawise sampeyan miwiti sinau babagan PHP lan Laravel, sampeyan pengin melu komunitas Laravel. Melu karo pangguna liyane ing komunitas bakal mbantu mbangun katrampilan lan kawruh kanthi maca kiriman saka anggota komunitas liyane.

Komunitas Laravel uga minangka papan sing apik kanggo sinau mikir kaya pangembang. Nonton carane pangembang liyane nyedhaki masalah bakal mbantu mbangun katrampilan ngrampungake masalah sampeyan.

Ana akeh cara kanggo melu komunitas Laravel. Sampeyan bisa ngetutake guru kaya Taylor Otwell ing media sosial utawa gabung karo forum lan subreddit Laravel sing paling populer.

Iki kalebu:

  • Forum Laracasts, sing kebak pitakonan saka pangembang Laravel
  • Laravel.io, sing mbantu pangembang ngatasi masalah lan nuduhake kawruh
  • Tag 'Laravel' ing StackOverflow, sing ngidini pangembang kanggo ngatasi masalah
  • r/laravel, kang kalebu warta Laravel, pitakonan, diskusi, lan tutorial

Gambar saka subreddit Laravel
Laravel subreddit.

Langkah 4. Laku Katrampilan Sampeyan Liwat Mbangun Aplikasi Web

Sabanjure, sampeyan pengin miwiti mbangun katrampilan pangembangan Laravel kanthi nggawe aplikasi Laravel skala cilik. Nalika sampeyan bisa sinau akeh informasi sing apik kanthi nonton tutorial, trial-and-error minangka cara paling apik kanggo ngasah katrampilan pangembangan sampeyan.

Iku bakal mbantu yen sampeyan uga miwiti portofolio ing tahap iki. Portofolio minangka investasi sing apik banget ing wektu sampeyan, amarga sampeyan bisa nggunakake portofolio kanggo nduduhake katrampilan Laravel menyang majikan potensial.

Portofolio pangembang paling apik langsung lan ngemot bagean "babagan aku", dhaptar katrampilan sampeyan, lan nganti telung proyek paling apik sampeyan.

Kanggo saben proyek sing dilebokake, priksa manawa sampeyan nambahake katrangan, sawetara gambar proses pangembangan, lan link langsung menyang proyek kasebut. Iki bakal mbantu majikan mbesuk ndeleng proses pangembangan sampeyan.

Langkah 5. Mbangun Resume lan Aplikasi kanggo Dadi Pangembang Laravel

Yen sampeyan wis ngembangake katrampilan Laravel lan nggawe portofolio, sampeyan wis siyap golek kerja minangka pangembang Laravel. Sampeyan kudu ngrancang maneh resume kanggo nggambarake katrampilan anyar sajrone tahap iki.

Nalika kita nutupi bagean 'katrampilan apa sing dibutuhake kanggo dadi pangembang Laravel', sampeyan pengin kalebu katrampilan ing ngisor iki:

  • pembangunan
  • Manajemen database
  • Manajemen Proyek
  • Pengalaman PHP
  • Desain situs web
  • Kawruh pangembangan aplikasi Laravel
  • Kawruh keamanan web
  • kawruh arsitektur MVC

Sampeyan uga kudu nambah katrampilan alus sing ana ing resume.

Katrampilan alus yaiku katrampilan intrapersonal lan interpersonal sing mbantu sampeyan pas ing pakaryan. Akeh pangembang Laravel duwe katrampilan alus kaya komunikasi, manajemen wektu sing apik, kerja tim, lan pemecahan masalah.

Sawise nggawe resume, wektune kanggo nglamar kerja. Perusahaan sing nggoleki pangembang Laravel nggunakake papan kerja kaya Indeed, Glassdoor, CareerBuilder, Monster, lan papan kerja khusus Laravel kaya LaraJobs.

Gambar saka papan Larajobs
Papan Larajobs.

penting

Aja lali nyakup proyek pangembang Laravel sing adoh ing panelusuran proyek sampeyan!

Langkah 6. Fokusake Terus Ngapikake Katrampilan Laravel

Pungkasan, aja lali terus-terusan mbangun katrampilan sampeyan sajrone dadi pangembang Laravel sing darmabakti. Supaya katrampilan sampeyan terus berkembang, priksa manawa sampeyan tansah njaluk umpan balik saka kanca-kanca, njupuk proyek anyar lan tantangan, lan tetep anyar karo versi anyar Laravel.

Apa sing kudu digoleki nalika nyewa pangembang Laravel

Nganti saiki, artikel iki wis fokus marang pangembang Laravel. Nanging kepiye para majikan? Yen sampeyan pengin nyewa pangembang Laravel khusus, ana sawetara atribut penting sing kudu sampeyan goleki. Ayo kita nutupi sing saiki.

1. Wong sing Bisa Kerja ing Tim

Pangembangan Laravel mbutuhake kerja sama tim, mula pangembang sing paling apik yaiku master babagan nuduhake pikirane, brainstorming minangka grup, menehi umpan balik, lan ngatur proyek karo kolega. Nalika nyewa pangembang, goleki wong sing duwe pengalaman sadurunge kerja ing lingkungan tim sing cedhak.

2. Wong Kanthi Keahlian Teknis

Amarga pangembangan Laravel minangka proyek IT, sampeyan butuh keahlian teknis sing kuwat. Nalika nyewa pangembang, goleki wong sing ngerti PHP, MVC, keamanan web, Laravel, carane mbangun lan ngatur database, lan carane ngatur proyek kanthi metode Agile lan Waterfall.

3. Wong Sing Bisa Ngatur Dhewe

Nalika pangembang Laravel ngrampungake akeh tugas saben dinane kanthi individu, pangembangan Laravel mbutuhake katrampilan manajemen diri sing apik. Nalika nyewa pangembang Laravel, goleki profesional sing berpengalaman sing bisa ngatur wektu kanthi efisien kanthi sithik pengawasan.

4. Wong sing dadi Pemecah Masalah

Pangembang Laravel ora mung nggawe aplikasi web anyar. Padha ndandani, nganyari, ngrancang lan debug aplikasi lawas. Nalika nyewa pangembang Laravel, sampeyan bakal pengin golek wong sing bisa nduduhake katrampilan ngrampungake masalah lan kemampuan kanggo nggunakake umpan balik kanggo menehi informasi babagan keputusan desain.

5. Wong Sing Bakal Terus Sinau

Wiwit Laravel diluncurake Beta awal ing 2011, pangembange wis ngrilis versi anyar Laravel kira-kira saben 6 nganti 12 wulan. Nalika nyewa pangembang anyar, goleki wong sing bisa adaptasi karo versi paling anyar saka Laravel. Saenipun, sampeyan uga pengin wong sing duwe dorongan kanggo nantang awake dhewe lan nambah katrampilan Laravel supaya bisa terus berkembang ing jangka panjang.

Sinau kabeh sing sampeyan kudu ngerti kanggo dadi pangembang Laravel kanthi bantuan saka pandhuan iki… banjur siyap kanggo miwiti karir anyar! 🚀Klik kanggo Tweet

Summary

Pangembangan Laravel minangka pilihan karir sing apik kanggo sapa wae sing seneng nggawe aplikasi web lan pengin nggarap kerangka kerja sing kuat.

Yen sampeyan duwe latar mburi PHP utawa saiki kerja minangka pangembang, sampeyan bisa pindhah menyang peran Laravel kanthi sinau nggunakake Laravel lan nambah resume nganggo portofolio anyar.

Yen sampeyan anyar kanggo pangembangan, priksa manawa sampeyan sinau PHP lan mbangun katrampilan Laravel liwat tutorial lan proyek uji coba.

Pungkasane, sampeyan kudu ngembangake PHP, manajemen database, kerja tim, lan katrampilan pangembangan supaya bisa sukses minangka pangembang Laravel sing berpengalaman.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol