Wordpress

Apa FTP/SFTP? Pandhuan kanggo Pangguna WordPress

WordPress cukup ramah pangguna kanggo wong sing ora duwe pengalaman teknis, utamane kanthi bantuan saka plugin sing bener. Sing jarene, ana sawetara tugas sing ora bisa dibantu plugin, kayata ngatasi masalah kesalahan utawa ngetrapake kustomisasi lanjut.

Ing kahanan kasebut, bisa migunani kanggo ngerti File Transfer Protocol (FTP) lan Secure File Transfer Protocol (SFTP). Iki bakal ngidini sampeyan ngakses lan sesambungan karo file situs sampeyan kanthi langsung supaya bisa ngganti lan nambah.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake dhasar FTP lan SFTP lan ngrembug kenapa bisa migunani. Banjur kita bakal mulang sampeyan carane nglakokake telung panggunaan umum saka teknologi kasebut, nggunakake fitur WebFTP kanggo pelanggan DreamHost. Ayo dadi miwiti!

Ngerti FTP lan SFTP (Lan Nalika Gunakake)

FTP yaiku cara kanggo komunikasi langsung karo server remot, kayata sing dadi hosting situs WordPress sampeyan. Umume digunakake kanggo ngatur file sing disimpen ing server kasebut. Iki penting amarga sawetara tugas manajemen file ora bisa ditindakake ing mburi mburi WordPress.

Kelemahane nggunakake FTP yaiku ora kudu nganggep risiko keamanan internet. SFTP, versi luwih maju saka teknologi sing padha, ngidini sampeyan ngatur file ing server kaya FTP. Nanging, iku nggunakake sadurunge-diadegaké Sambungan Secure Shell (SSH). kanggo njaga keamanan file lan situs sampeyan kanthi sakabehe.

Ana sawetara tugas sing migunani kanggo FTP lan SFTP, kalebu upload file akeh, nginstal plugin lan tema kanthi manual, nyunting file, ngrampungake masalah kompatibilitas, lan ngganti ijin file. Tanpa akses langsung menyang file situs sampeyan, fungsi kasebut dadi luwih angel, utawa ing sawetara kasus, ora mungkin.

Pambuka kanggo WebFTP

Kanggo nyambung menyang server situs lan ngatur file, sampeyan butuh klien FTP. Biasane, istilah 'klien FTP' digunakake yen sampeyan ngakses situs liwat FTP utawa SFTP. Ana macem-macem klien FTP pihak katelu kasedhiya kanggo diundhuh, nanging yen sampeyan lagi bejo, host web sampeyan bakal menehi sampeyan.

Kanggo pelanggan DreamHost, kita duwe klien FTP khusus: WebFTP. Iki ngidini sampeyan nyambungake menyang server kanthi cepet, tanpa repot mlebu menyang klien pihak katelu. Banjur, sampeyan bisa ngatur file kanthi efisien nggunakake skema navigasi sing prasaja.

WebFTP kasedhiya kanggo pelanggan DreamHost apa wae situs kanthi tuan rumah, kalebu sing nggunakake DreamPress, kita ngatur layanan hosting WordPress. Yen sampeyan kalebu sampeyan, mula sampeyan bisa langsung nggunakake!

Entuk Liyane karo DreamPress

Pangguna DreamPress Plus lan Pro entuk akses menyang Jetpack Professional (lan 200+ tema premium) tanpa biaya tambahan!

Priksa metu Plans

3 Tugas Utama Sampeyan Bisa Rampung Nggunakake WebFTP

Penting kanggo elinga yen sampeyan nggunakake FTP utawa SFTP, ana is sawetara resiko melu. Kesalahan bisa gampang ditindakake, lan sawetara owah-owahan bisa ngrusak situs sampeyan. Sadurunge miwiti ngatur file nganggo FTP utawa SFTP, mula sampeyan pengin gawe serep situs sampeyan mung ing kasus. Mangkono, sampeyan bisa mulihake yen ana masalah.

Yen sampeyan pangguna DreamPress, sampeyan bisa ngaso kanthi gampang! Kita nggawe serep situs web sampeyan kanthi otomatis saben dina. Kajaba iku, pelanggan DreamPress saiki bisa nggawe serep ing dikarepake liwat panel kontrol sing.

Anggere sampeyan njupuk pancegahan sing bener, FTP lan SFTP bisa nambah situs sampeyan kanthi ngidini sampeyan ngatur file kanthi cara sing ora kasedhiya ing mburi WordPress. Tanpa basa-basi, ayo deleng sawetara tugas utama sing bisa ditindakake kanthi nggunakake WebFTP kanggo ngakses server situs sampeyan.

1. Upload File menyang Situs Panjenengan

Salah sawijining panggunaan FTP / SFTP yaiku nginstal WordPress kanthi manual ing server host sampeyan. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi ngundhuh WordPress, miwiti sambungan karo WebFTP, banjur upload file WordPress menyang server sampeyan. Kanthi nggunakake proses sing padha, sampeyan uga bisa nginstal plugin lan tema kanthi manual.

Cathetan: Yen sampeyan dadi pelanggan DreamHost, sampeyan bakal duwe opsi nginstal siji-klik kanggo WordPress. Iki tegese sampeyan bisa mbukak lan mbukak situs sampeyan mung sawetara menit - ora ana FTP/SFTP sing dibutuhake. Disaranake instalasi siji-klik kanggo pelanggan; nggawe situs luwih gampang lan ngidini kita nganyari piranti lunak WordPress kanthi otomatis nalika versi anyar diluncurake.

Amarga WordPress nduweni ukuran file unggahan maksimal, bisa uga angel nambah file sing gedhe banget menyang situs sampeyan liwat antarmuka admin. Iki uga ngalangi sampeyan ngunggahake akeh file bebarengan, sing bisa ateges sampeyan kudu ngunggah siji-sijine. Yen sampeyan pengin ngunggah file gedhe utawa ngirit wektu kanthi nambahake sawetara file sekaligus, sampeyan kudu nggunakake FTP/SFTP.

Kanggo ngunggah file menyang situs sampeyan, miwiti kanthi mlebu akun DreamHost sampeyan. Banjur, saka domain menu gulung mudhun ing sidebar, pilih Ngatur Domain.

Ngakses WebFTP ing akun DreamHost.

Ing saben domain sampeyan duwe sing wis kebak tuan rumah karo DreamHost, sampeyan bakal weruh a WebFTP pilihan, sing bisa sampeyan klik kanggo miwiti klien FTP kita.

Sabanjure, pilih lambang unggahan ing toolbar ngisor. Jendhela bakal muncul lan ngidini sampeyan milih file sing bakal diunggah.

Ngunggah file liwat FTP/SFTP.

Yen sampeyan nginstal WordPress, ing kene sampeyan bakal milih file WordPress sing wis didownload. Yen sampeyan nginstal premium plugin utawa tema, sampeyan bisa ngunggah folder menyang plugin utawa direktori tema ing wp-isi folder.

Kanggo file media, sampeyan bisa miwiti kanthi nambahake menyang file media unggahan direktori ing wp-isi. Banjur, sampeyan kudu ndhaptar nganggo plugin kayata Tambah saka Server supaya bisa diakses ing Pustaka Media.

2. Sunting File WordPress

Kadhangkala cara paling apik kanggo ngatur unsur tema tartamtu lan setelan lanjut yaiku kanthi nyunting file langsung ing server sampeyan. Iku penting kanggo dicathet, karo sawetara pangecualian, ora dianjurake kanggo ngowahi file inti WordPress.

Siji pangecualian yaiku ing wp-config file, sing nyimpen informasi babagan basis data situs sampeyan. Sampeyan bisa ngowahi file iki kanggo mateni nganyari otomatis, ngganti ater-ater database, lan nindakake tugas-tugas canggih liyane.

Kanggo ngowahi file ing situs sampeyan, pilih saka dhaptar ing WebFTP, banjur klik ing Sunting kanggo mbukak antarmuka editor.

Ngowahi file WordPress ing WebFTP.

Ing kene, sampeyan bakal bisa nggawe pangaturan sing dibutuhake kanggo file kasebut. Yen sampeyan pengin ngganti tema sampeyan, sampeyan pengin ngowahi style.css file, sing dumunung ing direktori tema sampeyan ing wp-isi folder.

File style.css WordPress.

Praktek umum yaiku nyathet kabeh sing sampeyan ganti ing file nalika nindakake saben suntingan. Kanthi cara iki, yen ana kesalahan sawise sampeyan rampung nyunting, sampeyan bisa kanthi cepet nggoleki kesalahan ing owah-owahan sing digawe.

Yen wis rampung nyunting, klik Simpen kanggo ngleksanakake owah-owahan sampeyan. Banjur, sampeyan bisa mriksa situs sampeyan ing ngarep kanggo mesthekake yen wis sukses.

3. Ganti Idin File

Ijin file nemtokake sapa sing bisa ngakses lan ngowahi file lan folder tartamtu ing situs web sampeyan. Yen ana luwih saka siji wong sing nduweni akses menyang mburi situs sampeyan, sampeyan bisa uga pengin matesi ijin kanggo pangguna individu, kanggo mesthekake yen materi sing sensitif ora dirusak.

Ngganti ijin file uga bisa digunakake kanggo ngatasi kesalahan WordPress tartamtu, kalebu "403 Dilarang – Akses Ditolak” kesalahan. Masalah iki bisa disebabake dening file sing rusak utawa plugin keamanan sing ora dikonfigurasi, lan nolak sampeyan ngakses kaca tartamtu (kadhangkala uga kalebu kaca wp-admin).

Kanggo ngganti ijin file nganggo WebFTP, pilih file sing pengin ditrapake banjur klik CHMOD, utawa gunakake lambang tombol ing toolbar ngisor.

Ngakses ijin file ing WebFTP.

Ing jendhela pop-up asil, sampeyan bisa ngganti ijin file kanggo macem-macem jinis pangguna kanthi milih lan mbatalake kothak.

Nyunting ijin file kanggo pangguna WordPress.

Umumé, strategi paling apik yaiku menehi saben pangguna mung ijin minimal sing dibutuhake kanggo nindakake tugase. Minangka pemilik, mesthine sampeyan pengin njaga ijin maksimal kanggo sampeyan dhewe. Yen sampeyan wis rampung nggawe pangowahan ing kene, klik OK kanggo nyimpen setelan ijin sampeyan.

File Iki Away

FTP lan SFTP bisa uga katon medeni ing permukaan, nanging yen sampeyan miwiti nggunakake, sampeyan bakal nemokake minangka alat sing migunani kanggo nggawe situs WordPress sampeyan kanthi apik. WebFTP anyar kita fitur kanggo pelanggan DreamHost nggawe proses luwih lancar kanthi navigasi sing gampang kanggo ngrampungake kabeh tugas sing gegandhengan karo file sing paling umum.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan FTP, SFTP, utawa WebFTP? Gabung ing Komunitas DreamHost lan ayo padha rembugan!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol