E-commerce

Apa sing kudu dingerteni sadurunge adol bisnis cilik

Nemtokake apa arep adol bisnis cilik minangka proses rumit sing ora mung mengaruhi urip profesional, nanging uga bisa uga urip pribadi. Sawise kabeh, sampeyan wis nyedhiyakake wektu, gaweyan, lan sumber daya kanggo mbangun, ngembangake, lan ningkatake bisnis sampeyan.

Nalika kita ora bisa nawakake siji dhaptar kritéria kanggo mbantu saben wong mutusake kapan kudu adol utawa kapan kudu terus, kita bisa nuntun sampeyan babagan kabeh perkara kritis sing kudu ditimbang nalika mutusake arep ngedol bisnis sampeyan.

apa sing kudu dingerteni sadurunge sampeyan ngedol bisnis cilik - etalase bisnis cilik

Ing kirim iki, kita bakal nliti kabeh proses adol bisnis cilik, menehi perhatian khusus babagan faktor apa sing nggawe kesempatan sing apik lan apa tegese adol minangka langkah sing ala. Punika ingkang badhe kita bahas:

  • Carane posisi dhewe kanggo Advertisement sampurna
  • Alasan umum kanggo nyekel lan adol bisnis cilik
  • Pitakonan kanggo takon nalika mutusake arep ngedol utawa terus
  • Pros lan cons saka sade bisnis ing macem-macem skenario
  • Apa sing kudu ditindakake nalika sampeyan siyap adol bisnis sampeyan

Pungkasane, sampeyan bakal dilengkapi kanggo ngevaluasi bisnis cilik sampeyan nglawan kesempatan dodolan potensial, menehi kekuwatan kanggo nggawe keputusan sing paling apik.

Pertimbangan kanggo adol bisnis cilik sampeyan

Sadurunge sampeyan nyoba mutusake apa arep nahan utawa adol bisnis cilik, sampeyan kudu nggawe manawa pilihan kasebut bener-bener pilihan kanggo sampeyan. Ing tembung liyane, yen sampeyan arep ngedol, apa bisnis sampeyan bisa didol?

Adol bisnis adoh saka proses sing cepet lan gampang. Perlu sawetara wulan utawa malah taun kanggo nyiapake bisnis sampeyan kanggo adol, layar panuku potensial, lan ngrampungake kabeh proses hukum sing dibutuhake kanggo mindhah kepemilikan.

Kaya sing bisa dideleng saka bagan iki dening MidStreet Mergers & Acquisitions, bisnis sing regane luwih kerep adol.

apa sing kudu dingerteni sadurunge sampeyan ngedol bisnis cilik - grafik sing nuduhake manawa rega adol luwih dhuwur, luwih suwe kanggo adol

Sumber gambar

Supaya gampang adol bisnis sampeyan kanthi cepet, nyiapake adol sing paling apik sakcepete. Mangkene sawetara perkara sing bisa ditindakake kanthi rutin kanggo nyiapake adol potensial.

Njaga cathetan perusahaan sampeyan

Wiwit dina pisanan, simpen cathetan sing rinci lan teratur kanggo saben dokumen penting. Iki kalebu kabeh saka dokumen registrasi bisnis nganti laporan arus kas paling anyar.

Njaga cathetan sampeyan ngirit akeh wektu nalika sampeyan siyap nransfer kepemilikan bisnis. Sampeyan bakal duwe sistem sing jelas kanggo nyedhiyakake pemilik anyar kabeh sing dibutuhake.

Ngira nilai bisnis sampeyan

Sawise sampeyan mutusake kanggo ngedol bisnis sampeyan, sampeyan kudu duwe taksiran bisnis resmi. Nanging ing sauntara iku, iku apike kanggo ngitung dhewe. Kanthi mangerteni kira-kira nilai bisnis sampeyan, sampeyan bakal bisa ndeleng kapan wektune pas kanggo entuk rega sing cukup saka panuku.

apa sing kudu dingerteni sadurunge sampeyan ngedol bisnis cilik-chart of company valuation methodologies

Evaluasi resmi rumit, nanging sampeyan bisa nggawe perkiraan. (Sumber gambar)

Ana sawetara cara sampeyan bisa ngira regane bisnis sampeyan. Umumé, sampeyan pengin nimbang ing ngisor iki:

  • Aset lan kewajiban perusahaan sampeyan
  • Aliran revenue saiki lan bathi sing diproyeksikan
  • Tren pasar lan proyeksi ekonomi

Nalika ngurmati bisnis sampeyan, penting kanggo ngetrapake kawruh ing donya nyata kanggo angka sing sampeyan krikil. Yen sampeyan ngerti yen aset utawa aliran revenue tartamtu bakal diganti, nanging durung katon ing dokumen sampeyan, mula nggawe asumsi kasebut dhewe kanggo taksiran nilai bisnis sing paling akurat.

Ngawasi tren ekonomi lan industri

Penjualan bisnis cilik ora kedadeyan ing vakum. Ana puluhan faktor eksternal sing bisa nyebabake keputusan sampeyan adol utawa nyekel bisnis.

Tansah mripat ing loro industri lan ekonomi tren sing bisa positif utawa negatif mengaruhi sampeyan. Iki bisa uga muncule pesaing anyar, owah-owahan kabijakan sing mengaruhi industri sampeyan, utawa acara nasional lan global sing mengaruhi bisnis.

Kanggo cara sing gampang kanggo ngawasi tren telusuran, utamane yen sampeyan pengin adol bisnis adhedhasar web, sampeyan bisa nggunakake alat kaya Google Trends. Ing conto iki, sampeyan bisa ndeleng kepiye kapentingan ing istilah "AI" terus saya tambah sajrone limang taun kepungkur.

apa sing kudu dingerteni sadurunge sampeyan ngedol bisnis cilik - asil tren google

Sumber gambar

Yen sampeyan duwe bisnis sing gegandhengan karo AI, sampeyan bisa ndeleng manawa industri sampeyan saya mundhak, sing bisa nyebabake keputusan sampeyan adol utawa ditahan. Latihan dhewe kanggo nggatekake owah-owahan kasebut bakal luwih gampang sampeyan nemokake wektu sing pas kanggo adol.

Alasan umum kanggo nyekel utawa ngedol bisnis sampeyan

Upaminipun sampeyan ajeg posisi dhewe kanggo duweni potensi adol bisnis miturut langkah ing ndhuwur. Sampeyan siyap ngadhepi meh kabeh owah-owahan kahanan sing bisa nyebabake keputusan kasebut.

Nanging apa kahanan kasebut? Kanggo ngilangi, kita bakal nggunakake conto bisnis afiliasi sing nduwe rangking program keperawatan paling apik ing Amerika Serikat.

apa sing kudu dingerteni sadurunge sampeyan adol bisnis cilik-afiliasi homepage bisnis sing rangking ing Google

Sumber gambar

Minangka bisnis basis web cilik, situs iki minangka conto sing apik banget babagan bisnis sing biasa dituku lan didol. Iku kamungkinan ora Staff gedhe utawa akeh biaya overhead, lan uga mbutuhake pangopènan minimal.

Alasan kanggo terus bisnis cilik

Kanggo bisnis kaya situs afiliasi program perawat ing ndhuwur, bisa uga ana gunane kanggo nahan perusahaan kanggo sawetara wektu. Mangkene sawetara alasan umum kenapa sampeyan pengin nundha adol:

  • Kanggo njaga aliran penghasilan sing tetep.
  • Kanggo ngidini wektu bisnis kanggo nambah dodolan utawa revenue.
  • Supaya industri utawa ekonomi tren muter metu.
  • Kanggo ngenteni panuku qualified.

Ing kasus situs web afiliasi kita, nyekel bisnis kasebut pancen ana gunane yen sampeyan duwe aliran pendapatan sing tetep sing gampang dijaga.

Sawise bisnis ora nguntungake utawa mbutuhake pangopènan luwih akeh supaya bisa ngetutake tren industri, bisa uga wektune nimbang adol.

apa sing kudu dingerteni sadurunge sampeyan ngedol bisnis cilik - grafik pro lan kontra

Alasan kanggo ngedol bisnis cilik

Ayo goleki sawetara alasan umum kenapa sampeyan cenderung adol bisnis sampeyan.

  • Kanggo nyuda resiko ing keuangan sampeyan.
  • Kanggo entuk mbayari dijamin kanggo bisnis tinimbang Gamble ing untung terus.
  • Kanggo nandur modal maneh bathi ing usaha bisnis anyar.
  • Kanggo pensiun utawa mbusak dhewe saka operasi bisnis
  • Kanggo ngatasi masalah arus kas utawa risiko finansial liyane.
  • Ana pesaing anyar utawa ngganti tren sing ora bisa utawa ora gelem.

Motivasi sing tepat kanggo adol duwe pengaruh sing signifikan ing wektu adol.

Umpamane, yen sampeyan pengin entuk rega sing paling dhuwur supaya sampeyan bisa nglebokake dhuwit kasebut kanggo tujuan liyane, luwih becik njaga kahanan pasar lan asil bisnis sing tepat kanggo entuk hasil sing apik.

Nanging yen bisnis sampeyan kelangan dhuwit utawa ing posisi precarious financial, sade luwih cepet bisa dadi lifesaver. Aja cepet-cepet adol nalika ana masalah, amarga akeh masalah finansial ing bisnis duwe solusi kreatif liyane.

Contone, yen sampeyan nganggep adol bisnis kanggo ndandani masalah arus kas, sampeyan bisa nyoba ngubungi investor kanggo ngumpulake dana.

Kaya conto ing ngisor iki, email penggalangan dana sing dibantah kanthi apik kadhangkala bisa dadi dalan sing luwih cepet lan luwih aman kanggo bisnis sampeyan tinimbang langsung adol.

apa sing kudu dingerteni sadurunge adol bisnis cilik-umpamane email penggalangan dana

Sumber gambar

Penting kanggo nimbang kabeh pilihan sampeyan sadurunge nggawe adol bisnis cilik. Iku ora kaputusan gampang kanggo batalaken.

Pitakonan sing kudu ditakoni nalika mutusake arep nahan utawa ngedol bisnis sampeyan

Saiki sampeyan ngerti alasan umum kanggo adol utawa nyekel bisnis, sampeyan bakal bisa ngenali faktor kasebut ing proses nggawe keputusan.

Kanggo mbantu sampeyan ngira-ngira kahanan bisnis sampeyan lan apa sampeyan bisa ngedol utawa ngedol finansial lan bisnis, kita wis nggawe dhaptar pitakonan sing bisa digunakake kanggo nuntun keputusan sampeyan.

1. Apa margin bathi sampeyan saiki lan diproyeksikan? Apa padha nambah utawa nyuda?

Yen bathi mundhak nalika input karya tetep padha, aja ngedol. Njaga wutah bisnis lan nyoba kanggo antisipasi owah-owahan industri. Banjur sampeyan bakal bisa adol bisnis ing utawa cedhak puncak.

Yen bathi mudhun, nemtokake apa sampeyan bisa nindakake kanggo nguripake. Apa bisnis sampeyan kudu nambah upaya marketing, ngowahi produk lan layanan sing wis ana, utawa ngembangake logo lan branding bisnis anyar kanggo ngupayakake transformasi digital?

Sawise sampeyan nemtokake kesempatan kanggo owah-owahan, mutusake yen sampeyan pengin nandur modal wektu lan dhuwit kanggo ngetrapake. Yen sampeyan durung siyap nindakake pakaryan, bisa uga wektune kanggo ngedol menyang wong liya.

2. Apa sampeyan ndeleng papan kanggo tuwuh ing model industri / bisnis sampeyan saiki?

Coba kepiye carane masa depan industri sampeyan katon. Apa isih akeh wutah lan inovasi, utawa apa sing dadi stagnant?

apa sing kudu dingerteni sadurunge sampeyan ngedol grafik ramalan penjualan bisnis cilik

Sumber gambar

Yen isih ana akeh ruang kanggo tuwuh, iki ora mesthi dadi tandha sing kudu sampeyan lakoni. Sampeyan bisa uga ora gelem utawa ora bisa nandur modal sumber daya sing dibutuhake kanggo ngetutake tren. Nanging terus setaun utawa rong taun nalika industri terus berkembang bisa tegese rega jual sing luwih dhuwur.

Apa sampeyan isih rumangsa nandur modal ing bisnis sampeyan?

Iki mbok menawa pitakonan paling kritis kanggo nimbang. Mlaku bisnis bisa dadi investasi sing akeh, lan pungkasane kapentingan sampeyan duwe pengaruh gedhe kanggo sukses utawa gagal.

Yen sampeyan wis ora manut bisnis lan karya sing ditindakake, bisa uga wektune kanggo ngedol lan nerusake. Sampeyan bisa njupuk wektu kanggo golek panuku qualified sing dipercaya kanggo nerusake karya sing wis sijine ing.

Nanging, yen sampeyan isih peduli babagan pakaryan sing ditindakake ing bisnis cilik, aja kepeksa adol amarga kahanan pasar katon apik.

Yen ngono, terus bisnis nganti bisa nyukupi kabutuhan lan tujuan profesional sampeyan.

Pitakonan liyane sing kudu dipikirake babagan adol bisnis sampeyan

Mangkene sawetara pitakonan liyane kanggo takon dhewe nalika mutusake arep adol utawa nyekel bisnis sampeyan::

  • Kepiye bisnis sampeyan dibandhingake karo pesaing? Apa sampeyan berjuang kanggo ngetutake wong-wong mau, utawa sampeyan ngalahake dheweke?
  • Apa bisnis sampeyan siap adaptasi kanggo transformasi digital? Apa tim dhukungan IT bakal dilengkapi kanggo nangani owah-owahan?
  • Apa sampeyan duwe karyawan sing bakal kena pengaruh penjualan bisnis sampeyan?
  • Apa sampeyan nggoleki cara kanggo mbebasake wektu utawa dhuwit kanggo entuk kesempatan bisnis liyane?
  • Apa kahanan bisnis sampeyan saiki cocog karo katrampilan, minat, lan tujuan sampeyan?
  • Apa model bisnis lan industri sampeyan cepet sinau dening wong anyar utawa buruh sing kurang pengalaman?
  • Apa sampeyan pengin tetep melu operasi bisnis sawise adol? Yen mangkono, suwene suwene?
  • Apa sampeyan wis siyap kanggo proses dodolan sing dawa utawa larang?

Mikir pitakonan iki lan kemungkinan skenario kudu mbantu sampeyan ngenali faktor sing paling penting nalika sampeyan mutusake arep adol utawa terus.

Pros lan cons saka sade bisnis cilik

Ayo njupuk sawetara skenario hipotetis kanggo conto bisnis situs web afiliasi sing kita rembugan ing ndhuwur. Sawise nerangake skenario, kita bakal nganalisa pro lan kontra saka adol bisnis kanggo saben bisnis.

Skenario # 1: Penghasilan stabil, kerja minimal

Situs web afiliasi sampeyan ing ceruk pendidikan wis entuk lalu lintas lan penghasilan saben wulan sing tetep sajrone rong taun kepungkur.

Minangka pemilik bisnis, sampeyan nglampahi kira-kira limang jam saben minggu kanggo njaga lan marketing bisnis, nanging sampeyan ora kasengsem ing karya.

Kanthi kemungkinan pangapunten utangan siswa ing cakrawala, sampeyan ngarepake paningkatan revenue ing sawetara taun sabanjure, nanging sampeyan kudu nambah komitmen wektu kanggo bisnis kasebut.

Sawetara pro adol bisnis sampeyan ing skenario iki yaiku:

  • Luwih akeh wektu luang kanggo nggunakake kesempatan liyane.
  • A mbayari awis sampeyan bisa nggunakake reinvest utawa njupuk wektu mati.
  • Kemungkinan rega jual sing luwih dhuwur amarga owah-owahan tren industri.

Sawetara kontra saka adol ing skenario iki yaiku:

  • Mundhut aliran penghasilan sing dipercaya.
  • Potensi biaya transaksi sing dhuwur lan biaya adol.
  • Kemungkinan perjanjian non-saingan sing mengaruhi prospek sampeyan.

Skenario #2: Nambah penghasilan, nambah karya

Situs web afiliasi sampeyan wis entuk bathi gedhe ing taun kepungkur, amarga investasi wektu lan sumber daya sing signifikan.

Pungkasan wulan ngasilake bathi paling dhuwur nalika niche terus berkembang, nanging sampeyan wiwit krasa kebakar lan ora nandur modal maneh ing bisnis kasebut.

Sawetara pro adol bisnis sampeyan ing skenario iki yaiku:

  • Kemungkinan gedhe kanggo entuk rega sing apik kanggo bisnis sampeyan, amarga komitmen lan kinerja saiki.
  • Aset cair sing bisa digunakake kanggo istirahat utawa golek kesempatan anyar.
  • Gampang nemokake panuku sing mumpuni amarga bisnis sampeyan ana ing posisi sing menarik.

Sawetara kontra kanggo adol bisnis sampeyan ing skenario iki yaiku:

  • Ilang metu ing potensial wutah revenue mangsa amarga sampeyan adol banget awal.
  • Kelangan kesempatan kanggo ndeleng bisnis sampeyan nganti puncak.

Skenario #3: Ngurangi revenue, pesaing sing muncul

Situs web afiliasi sampeyan tetep stabil ing peringkat mesin telusur, nanging nyuda kapentingan ing niche nyebabake lalu lintas lan revenue sing luwih murah saben wulan.

Pesaing sing kuat terus berkembang, lan sampeyan ora yakin yen sampeyan pengin golek investor kanggo ngedongkrak situs web utawa panuku kanggo njupuk saka tangan sampeyan.

apa sing kudu dingerteni sadurunge adol bisnis cilik - conto dhaptar SERP

Sawetara pro adol bisnis sampeyan ing skenario iki yaiku:

  • Minimal kuwatir babagan masa depan bisnis sampeyan.
  • Pembayaran dijamin kanggo kontribusi sampeyan menyang perusahaan.
  • Kesempatan kanggo tetep melu ing operasi bisnis tanpa tanggung jawab sakabehe kanggo suksese.
  • Kemungkinan bisnis sampeyan entuk dorongan sing dibutuhake supaya bisa bersaing karo pesaing.

Sawetara kontra kanggo adol bisnis sampeyan ing skenario iki yaiku:

  • Pembayaran sing luwih murah tinimbang yen situs sampeyan performa ing puncak.
  • Ora mesthi utawa kahanan sing ora stabil kanggo karyawan sampeyan.
  • Risiko finansial pribadi yen rega adol ora dhuwur kaya sing dikarepake.

Apa sing kudu ditindakake nalika sampeyan siyap adol bisnis cilik

Sampeyan bisa uga wis mutusake manawa wektune kanggo nggoleki panuku kanggo perusahaan sampeyan. Sawise sampeyan nggawe keputusan iki, ana sawetara perkara sing kudu ditindakake.

Pisanan, coba goleki makelar bisnis. Miturut Quicksprout, "Broker bisnis mbantu sampeyan entuk rega sing paling apik lan adol bisnis sampeyan luwih cepet tinimbang sing bisa ditindakake dhewe."

Sampeyan bakal mbayar sawetara biaya makelar, nanging nimbang kaluwihan, nyewa makelar bisnis pancen larang regane.

apa sing kudu dingerteni sadurunge sampeyan adol bisnis cilik-grafik saka broker lan penjual salaman

Sumber gambar

Sabanjure, sampeyan kudu bali menyang langkah-langkah persiapan adol saka wiwitan artikel iki lan priksa manawa kabeh wis anyar.

Mangkene dhaptar cepet babagan apa sing kudu ditimbang:

  • Kompilasi lan atur kabeh dokumen bisnis lan cathetan finansial. Makarya karo akuntan kanggo mesthekake yen kabeh wis rapi.
  • Rekam kabeh aset perusahaan sampeyan. Iki bakal mbantu makelar utawa penilai nemtokake nilai bisnis sampeyan kanthi luwih cepet lan akurat. Nalika aset fisik kayata komputer asring dadi fokus utama, aja lali uga aset digital lan intangible liyane. Konten online kaya panjelasan utawa video animasi bisa dadi aset kritis, utamane yen entuk bathi.
  • Nggarap makelar sampeyan kanggo nemokake rega sing cocog. Sampeyan ora pengin njaluk kakehan utawa kakehan. Priksa manawa sampeyan lan broker sampeyan ana ing kaca sing padha babagan regane bisnis sampeyan.

Kaputusan kanggo ngedol bisnis cilik sampeyan kabeh

Siji bab sing jelas: mutusake apa arep ngedol bisnis cilik sampeyan minangka keputusan rumit sing dipengaruhi dening puluhan faktor.

Saka kinerja bisnis, kanggo faktor pasar eksternal, kanggo perasaan sampeyan marang perusahaan, ana akeh sing kudu dipikirake nalika mutusake arep adol utawa ditahan - lan kahanan kasebut kadhangkala bisa diganti kanthi cepet.

Yen sampeyan nyiapake kemungkinan adol wiwit wiwitan bisnis lan ngawasi bisnis lan industri sampeyan, sampeyan bakal luwih apik kanggo ngerteni wektu sing tepat kanggo adol nalika teka.

About penulis

Joanne Camarce minangka pakar pemasaran digital khusus ing SEO, e-commerce, lan media sosial. Dheweke seneng ketemu wong anyar lan ngrampungake tantangan. Nalika dheweke ora nganggo topi marketing dheweke, sampeyan bakal nemokake Joanne fine-tuning seni lan music skills.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol