iPhone

Apa sampeyan kudu seneng audio lossless apik tenan ing Apple Music

Apple bakal ngluncurake audio lossless lan dhukungan Dolby Atmos ing Apple Music wulan ngarep, lan nganyarke bakal ora ana biaya tambahan kanggo pelanggan. Nanging dheweke duwe siji caveat sing cukup penting.

Trek lossless resolusi dhuwur ora bisa dinikmati ing AirPods - malah $549 AirPods Max. Dadi apa sing bisa sampeyan nikmati? Kita bakal nerangake kabeh sing dibutuhake kanggo ngoptimalake pangowahan gedhe Apple Music.

Apple nyebutake perbaikan kasebut minangka "kemajuan paling gedhe ing kualitas swara" kanggo Apple Music. "Ngrungokake lagu ing Dolby Atmos kaya sihir," ujare Oliver Schusser, wakil presiden Apple Music lan Beats. "Apple Music kaya sing kita ngerti bakal ganti ing salawas-lawase."

Sampeyan bakal bisa nikmati sawetara sihir kasebut nganggo headphone Apple. Audio Spasial kanthi dhukungan kanggo Dolby Atmos immersive bakal kasedhiya ing kabeh AirPods lan Beats kanthi chip H1 utawa W1. Sampeyan uga bakal bisa ngrungokake liwat speaker sing dibangun ing iPhone, iPad, lan Mac.

Nanging, kanggo seneng audio lossless, sampeyan mbutuhake hardware tartamtu.

Cara ngrungokake audio lossless ing Apple Music

Audio Lossless nggunakake Apple Lossless Audio Codec (ALAC) "kanggo ngreksa saben bit saka file audio asli." Rincian cilik sing asring dicopot nalika lagu dikompres kanggo format liyane tetep utuh, dadi sampeyan krungu saben trek persis kaya sing digawe artis.

Luwih saka 75 yuta trek bakal kasedhiya ing format ALAC liwat Apple Music nalika audio lossless metu ing wulan Juni. Sampeyan bakal duwe telung résolusi kanggo milih saka: 16 bit ing 44.1 kHz, kang kualitas CD; 24 bit ing 48 kHz, lan "Hi-Resolution Lossless" saka 24 bit ing 192 kHz.

Kanggo entuk manfaat saka audio Hi-Res Lossless, sampeyan butuh "peralatan eksternal," ujare Apple. Ora kasedhiya ing AirPods - malah AirPods Max nalika disambungake menyang piranti nganggo kabel - utawa ing HomePod utawa speaker sing dibangun ing piranti Apple sampeyan.

Hardware sing bener

Sing dibutuhake kanggo audio Hi-Res Lossless yaiku sepasang headphone kabel dhuwur sing ndhukung audio digital kanthi resolusi dhuwur, utawa konverter digital-to-analog USB (DAC).

Kaya Audioengine D1, saiki regane $169 ing Amazon, bakal cukup. Disambungake menyang Mac lan speaker utawa headphone, lan ndhukung setelan kualitas paling dhuwur Apple Music 24 bit ing 192 kHz. $109.99 FiiO K3 nindakake pakaryan sing padha.

Nanging, yen sampeyan wis nggunakake AirPods Max lan sampeyan ora pengin mbuwang luwih akeh, sampeyan ora bakal kesusahan. Sambungake headphone menyang iPhone nganggo kabel lan sampeyan bakal bisa seneng audio lossless 24-bit ing 48 kHz.

Ngaktifake audio lossless ing Apple Music

Nalika audio lossless metu, sampeyan kudu ngaktifake kanthi manual kanthi tindakake langkah iki:

  1. Mbukak Setelan app ing piranti.
  2. tutul music.
  3. tutul Kualitas Audio banjur pilih salah siji saka resolusi audio lossless.

Sing luwih dhuwur kualitas audio sampeyan, luwih gedhe file audio. (Iki minangka salah sawijining sebab kenapa Hi-Res Lossless saiki ora bisa dialirake menyang headphone nirkabel liwat Bluetooth.) Elinga yen sampeyan streaming liwat sambungan data utawa sampeyan duwe kecepatan internet sing kurang saka lintang.

Kiriman iki ngemot tautan afiliasi. Kultus Mac bisa entuk komisi nalika sampeyan nggunakake link kita kanggo tuku item.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol