Wordpress

Napa lan Cara Nggawe Situs Web Statis nganggo WordPress

Apa sampeyan ora bisa mbangun karo WordPress? Sampeyan bisa mbangun kabeh jinis situs web wiwit saka blog cilik nganti situs web e-commerce gedhe.

Iki minangka alesan kenapa WordPress minangka platform pilihan kanggo mayuta-yuta bisnis ing ndonya, kalebu merek gedhe.

WordPress gampang digunakake lan dilengkapi akeh pilihan pangaturan dhewe ing tema, pembuat kaca, lan plugin.

Kajaba iku, platform kasebut seneng karo komunitas kontributor lan panyengkuyung sing akeh ing saindenging jagad. Ana akeh alasan kenapa WordPress dadi pokok, nanging kita ora bakal ngerti.

Nalika WordPress minangka kerangka aplikasi sing kuat, sampeyan ora bisa nggawe situs web statis sing gampang ing platform kasebut. Maksudku, situs web HTML + CSS + (mbok menawa JavaScript) sing prasaja, lan dudu liyane "nyetel kaca statis ing Reading Setelan” bab.

Aku ngomong babagan iki, sing dudu apa sing bakal ditindakake.

Lan iku kabeh amarga WordPress ngasilake apa sing diarani kaca web dinamis.

Yen pancen mbingungake, kancaku. Dadi, apa bedane situs web statis lan situs web dinamis? Inggih, kanggo menehi katrangan, aku bakal nerangake cara kerja WordPress lan cara kerja situs web statis. Ayo dadi miwiti karo situs web statis, Ladies lan purun.

Situs web statis nggunakake file HTML lan CSS sing prasaja, lan mbokmenawa sawetara JavaScript. File sing digawe/kode saka awal utawa nggunakake sawetara piranti lunak kayata CoffeeCup, lan liya-liyane. Duh Gusti, aku sengit karo jargon, nanging angel dihindari.

Yen aku nerangake, kita butuh kursus desain web kabeh. Yen sampeyan duwe sawetara menit, priksa pandhuan sing daksambungake ing ndhuwur kanggo informasi luwih lengkap.

Kangge: Kanggo pamula, HTML nyedhiyakake struktur lan CSS nyedhiyakake gaya. JavaScript nyedhiyakake interaktivitas. Secara pribadi, aku luwih seneng nulis kode saka awal tinimbang nggunakake CoffeeCup, amarga alat kasebut nggawe kode kembung. Aku luwih seneng njupuk kasempatan karo NotePad ++, lan mbangun kabeh saka ngeruk.

WordPress, ing tangan liyane, minangka platform sing ngasilake kaca web kanthi cepet. Sampeyan ora kode kaca saka ngeruk. Cukup mlebu menyang admin WordPress sampeyan, ketik konten sampeyan, banjur pencet tombol nerbitaké tombol.

Banjur PHP sing moho kuwoso mlebu lan njupuk konten sampeyan saka database sing nganggo MySQL utawa liya, kayata MariaDB. Ya, aku ngerti, nanging maca terus.

WordPress ngurus kabeh liyane, nggabungake macem-macem bagean kanggo mbangun kaca sing sampeyan deleng ing browser sampeyan.

Kaya sing ditindakake Microsoft Office nalika nggawe dokumen. Mung ketik isi, lan Microsoft Office nangani kabeh liyane. Sampeyan ora kode dokumen saka ngeruk.

Sing jarene, sampeyan duwe sawetara alat kanggo nggawe versi statis situs web WordPress sampeyan. Maksudku, sampeyan bisa nggunakake plugin utawa layanan berbasis awan.

Sing paling aku seneng babagan WordPress; tansah ana workaround. Sampeyan uga entuk plugin utawa layanan kanggo ngurutake sampeyan. Aku durung nemokake masalah sing ora bisa diatasi nggunakake plugin utawa layanan pihak katelu.

Nanging sadurunge kita kesasar ing kabeh iki, kenapa sampeyan nggawe versi statis situs web WordPress sampeyan? Apa keuntungane?

Napa Nggawe Situs Web Statis nganggo WordPress

Ringkesan: Saben situs web WordPress nindakake atusan tugas sadurunge nggawe kaca sing sampeyan deleng ing browser sampeyan, sing bakal nyuda kabeh.

Situs web WordPress sampeyan uga nganggo ewonan file saka inti WordPress, tema, plugin, lan integrasi pihak katelu. Ora mung kuwi; situs web WordPress sampeyan nyambung menyang pirang-pirang titik pungkasan, nggawe macem-macem bolongan keamanan kanggo peretas.

Situs web statis, ing tangan liyane, ora bisa digunakake kanthi cara sing padha. Bisa mbukak tanpa sambungan menyang database, kang ndadekake iku luwih cepet. Kajaba iku, ana sawetara titik pungkasan (yen ana) tegese sampeyan duwe keamanan sing luwih apik. Kajaba iku, sampeyan ora rentan karo kesalahan WordPress umum, kayata "kesalahan nggawe sambungan database"Kesalahan.

Saiki, maca dawa.

Mangkene sebabe situs web statis minangka solusi sing bisa ditindakake. Elingi, kita ora ngandika sampeyan rampung nuke nginstal WordPress sampeyan. Sampeyan mung nggawe versi statis supaya sampeyan bisa nikmati keuntungan ing ngisor iki.

Wektu Muat Kaca Luwih Cepet

Napa Masalah Kacepetan Kaca

Apa situs web WordPress bisa digunakake tanpa basis data? Ora. Apa WordPress bisa digunakake tanpa Apache utawa PHP? Maneh, ora. WordPress ora bisa mbukak tanpa akeh tugas ing sisih server sing ora bisa ditindakake dening situs web statis.

Luwih elek yen sampeyan ana ing hosting sing dienggo bareng, ing ngendi sumber daya nyebar tipis ing jutaan situs web. Yen sampeyan nindakake marketing kanthi bener lan miwiti narik akeh lalu lintas, situs web WP ing hosting sing dituduhake bakal nandhang sangsara.

Kanggo nggawe kaca sing sampeyan deleng ing browser sampeyan, WordPress nggawe pirang-pirang bolak-balik menyang server lan nglakokake ton perintah PHP, lan liya-liyane.

Prentah lan lelungan butuh wektu. Bisa uga milidetik, nanging yen sampeyan duwe situs web sing gedhe (lan populer), cukup penting kanggo alon-alon lan nyebabake tingkat bouncing dhuwur.

Situs web statis ora perlu ngolah kaca dinamis, ngilangi bola-bali, sing ngirit wektu mbukak kaca. Apa sing kedadeyan yaiku sampeyan entuk kacepetan mbukak kaca sing luwih cepet, sing mesthi ditampa, utamane nalika Google menehi ganjaran situs web sing luwih cepet. Kajaba iku, kaca sing luwih cepet nambah pengalaman pangguna (UX), nerjemahake menyang tingkat konversi sing luwih apik.

Pro Tip: Sampeyan bisa nyepetake situs web WordPress nggunakake layanan kaya WP Rocket, milih hosting sing luwih apik, lan ngresiki sampah ing situs sampeyan.

Keamanan sing Luwih Apik

Keamanan sing Luwih Apik

Injeksi SQL minangka ancaman sing bakal nyebabake situs sawise situs - nganti mayuta-yuta. Lan WordPress ora luput amarga mlaku ing basis data sing ora kebal karo injeksi SQL, luwih-luwih yen sampeyan ora ngalangi keamanan WordPress.

Kajaba iku, sawetara plugin WordPress bisa nyedhiyakake situs sampeyan menyang risiko keamanan (kayata serangan XSS), utamane yen sampeyan ndownload plugin saka sumber sing bisa dipertanyakan utawa gagal mbukak nganyari biasa.

Versi statis situs web sampeyan ora duwe kerentanan iki amarga ora ana plugin sing bisa diretas. Kajaba iku, ora ana kode PHP (sing dieksekusi ing server) sing mlaku. Sampeyan uga ora perlu kanggo nyambung menyang database 🙂

Kanthi kabeh cara, versi WordPress situs sampeyan isih duwe masalah keamanan iki, nanging sampeyan bisa milih kanggo ndhelikake WordPress saka panyerang nggunakake file .htaccess.

Mung ndhelikake versi WordPress ing mburi sandi .htaccess lan ngawula situs web statis ing panggonane. Banjur terus nggawe konten ing WordPress lan meksa owah-owahan menyang situs statis.

Pro Tip: Sampeyan bisa nggawe situs WordPress sampeyan ora kena risiko keamanan kanthi nindakake kebersihan situs sing luwih apik (ndeleng artikel sing disambung ing ndhuwur) lan tetep proaktif karo serep situs WordPress.

Ora perlu dikandhakake, ora ana aset digital (maca, situs web, aplikasi seluler, lan liya-liyane) sing 100% kebal marang serangan, supaya tetep waspada.

Kurang Manajemen & Pangopènan

Pangopènan Situs

Ngatur situs web dudu tugas sing gampang. Nggawe situs web WordPress sing sehat malah luwih angel. Akeh cogs sing mlaku mbutuhake oiling konstan, kaya sing kita deleng ing dhaptar pangopènan WordPress.

Kanggo wiwitan, sampeyan kudu nganyari instalasi WordPress, utawa sampeyan bakal ngusir wong ala. Kajaba iku, tema lan plugin sing luwih anyar mbutuhake versi WordPress paling anyar, tegese sampeyan ora duwe fitur sing apik.

N / B: Yen sampeyan ora ngerti, tema lan plugin sing wis lawas bakal mbukak situs sampeyan menyang panyerang, utamane yen wis ngerti kerentanan keamanan.

Kajaba iku, sampeyan kudu ngoptimalake kaca kanggo kacepetan mbukak sing luwih cepet, sing bisa nggawe sampeyan curveball nalika nyuda file utawa nggunakake plugin caching WordPress lan CDN. Yen sampeyan pamula, iku angel. Aku ngerti; Aku wis ana.

Kanthi situs web statis, sampeyan ora duwe apa-apa. Sampeyan ora perlu nganyari inti, tema, utawa plugin WordPress, tegese kurang pangopènan ing pihak sampeyan.

Kangge: Nanging sampeyan kudu terus nganyari inti, tema, lan plugin WordPress, sanajan sampeyan duwe instalasi lokal ing PC. Iku kebersihan keamanan situs sing apik.

Sampeyan uga ora perlu kuwatir babagan kacepetan mbukak kaca, sanajan sampeyan nggunakake hosting sing dienggo bareng. Kajaba iku, versi statis situs web sampeyan duwe keamanan sing luwih apik, kaya sing wis kasebut sadurunge, sing siji kurang kuwatir bab.

Pro Tip: Tansah nganyari inti, tema, lan plugin WordPress sampeyan supaya tetep ndhisiki penjahat cyber lan kanggo fungsi sing paling apik. Kanggo kacepetan kaca sing luwih apik, priksa carane nyuda wektu mbukak kaca WordPress.

Skalabilitas

Skalabilitas

Kita kabeh pengin nggawe situs web sing narik akeh pengunjung. Sawise kabeh, lalu lintas minangka nyawa saben situs web sing sukses.

Tanpa lalu lintas, situs web sampeyan meh mati. Sampeyan nggawe situs web supaya donya bisa nemokake sampeyan lan bisnis sampeyan, lan iku apik.

Saiki, WordPress minangka platform sing bisa diukur. Bisa nangani kabeh sing sampeyan lakoni, apa sampeyan dadi pemilik bisnis cilik kanthi puluhan pengunjung web utawa garis e-commerce sing gedhe kanthi jutaan tampilan saben wulan.

Nanging yen sampeyan duwe lonjakan lalu lintas lan sampeyan ana ing hosting sing dienggo bareng, umpamane, situs web WordPress sampeyan bakal ngalami masalah amarga akeh tugas sing mlaku ing latar mburi (tugas sing ora bisa ditangani paket hosting bareng).

Akeh kunjungan bebarengan menyang situs web WordPress sampeyan bisa ngilangi server utawa database amarga akeh proses sing mlaku.

Ing sisih liya, situs web statis bisa gampang diukur manawa sampeyan duwe sepuluh utawa yuta hit sekaligus. Kenging punapa? Amarga ora ana roundtrips menyang server lan database.

Ing tembung liyane, meh ora ana proses sing abot server sing mlaku, tegese akeh kunjungan sekaligus ora bakal ngilangi sampeyan. Iki bisa uga kedadeyan, nanging ora asring kaya situs web WordPress amarga - roundtrips lan pangolahan.

Apa tegese sampeyan bisa dadi host host anggaran utawa gratis ing GitHub (utawa host gratis liyane) tanpa gangguan. Situs web statis sampeyan isih bisa digunakake sanajan sampeyan entuk lonjakan lalu lintas, sing bisa ngilangi situs web WordPress sampeyan ing paket hosting sing padha.

Pro Tip: Disaranake pindhah karo perusahaan hosting WordPress sing apik wiwit wiwitan. Hosting WordPress sing ngatur lan hosting awan minangka rong pilihan sing bisa ditindakake yen sampeyan pengin skala kanthi gampang.

Iki minangka sawetara keuntungan nggawe versi statis situs web WordPress sampeyan. Saiki, ayo pindhah menyang bagean sing nyenengake; nggawe versi statis situs web WordPress sampeyan.

Aku nyoba sawetara plugin, lan kabeh gagal banget. Sawetara ora dianyari nganti pirang-pirang taun, lan liya-liyane mbutuhake kompilasi kode sumber Github, sing mesthi ora kanggo pamula. Mumet banget nganti aku nemokake StaticPress2019, lan aku bisa mesem maneh.

Cara Nggawe Situs Web Statis nganggo WordPress

Kanggo sawetara konteks, aku nggarap situs conto ing ngisor iki, yaiku salah sawijining demo sing wis siap digawe karo Tema WordPress Total:

Situs web statis karo WordPress

Situs demo WordPress urip ing: design.vistamedia.xyz.

Kita bakal nggawe situs web statis sing bakal dadi host ing sub-domain sing beda (yaiku, static.vistamedia.xyz) sing saiki katon kaya iki:

Aja kuwatir; iku mung direktori kosong ing serverku tanpa file situs web. Ing kana kita bakal nyimpen versi statis situs web WordPress kita.

N / B: Aku nggunakake sub-domain mung kanggo ilustrasi. Sampeyan bisa nggunakake domain utawa URL liyane sing disenengi.

Nanging sadurunge nerusake, ana sawetara perkara sing kudu digatekake. Kanggo wiwitan, solusi iki ora kanggo kabeh situs web WordPress.

Iku apik kanggo situs web prasaja, kayata:

  • Brosur online sing ora mbutuhake fungsi sing rumit
  • Portofolio dhasar
  • Situs web murni informasi
  • Coming Soon kaca lan kaca kebangkrutan
  • Situs sing rawan serangan, contone, situs politik lan selebriti
  • Situs web sing kudu cepet banget

Lan iku amarga ngowahi situs web WordPress dadi situs web statis ngilangi fungsi sisi server, kayata:

  • plugin e-commerce
  • Umume plugin panggeser
  • Wangun komentar WordPress standar
  • Formulir kontak sisih server
  • Kabeh plugin sing nggunakake formulir kirim
  • Plugin acara
  • Plugin anggota
  • "Paling Popular Posts" -jinis widget
  • Feed RSS
  • Lan plugin liyane sing mbutuhake server supaya bisa digunakake

Situs e-commerce sing mlaku ing WooCommerce bakal nandhang sangsara nalika sampeyan ngowahi dadi situs web statis amarga WooCommerce nggawe kaca dinamis sing mbutuhake PHP lan fungsi sisih server.

Nanging, ana akeh solusi kanggo entuk fungsi sing dibutuhake. Contone, sampeyan bisa nggunakake Disqus kanggo komentar, Algolia kanggo panelusuran, lan Snipcart kanggo e-commerce. Ana workarounds kanggo fitur liyane, nanging sampeyan kudu takon apa iku worth wektu lan gaweyan.

Mangkene… ayo ndeleng apa sing bisa ditindakake plugin StaticPress2019.

Cara Nggawe Situs Web Statis Kanthi Plugin StaticPress2019

StaticPress2019 kasedhiya ing repositori plugin WordPress, tegese kita bisa nginstal ing dashboard admin WordPress.

Mlebu menyang admin WordPress sampeyan, banjur navigasi menyang Plugins> Tambah Anyar:

nggawe situs web statis nganggo wordpress

Sabanjure, ketik StaticPress ing kothak panelusuran tembung kunci, lan yen sampeyan nemokake plugin, klik Instal Saiki:

nggawe situs web statis nganggo wordpress

Sawise iku, Aktifake plugin kasebut. Nganti saiki, sampeyan apik banget.

Sabanjure, klik Pilihan StaticPress2019 ing menu admin WordPress sampeyan, kaya sing kita sorot ing ngisor iki.

Sabanjure, ketik URL lan root document saka situs web statis lan klik ing Simpen owah-owahan tombol.

nggawe situs web statis nganggo wordpress

Ing kasusku, aku nggunakake static.vistamedia.xyz lan /home/vistxxxx/static.vistamedia.xyz, mungguh. Gunakake nilai sing ditrapake kanggo kasus sampeyan.

Sabanjure, klik StaticPress 2019:

Ing kaca sabanjure, klik ing mbangun tombol, minangka ditampilake ing screengrab ngisor.

Ngenteni proses kanggo mbukak dalan. Perlu wektu, gumantung saka ukuran situs web sampeyan.

Sawise proses rampung, sampeyan bisa pop bubbly amarga iku kabeh ana kanggo iku 🙂

Nanging ngenteni. Aja lali nyoba situs web statis kanthi sak tenane! Sampeyan bisa ndeleng situs web statis anyar ing ngarep.

Mangkene carane asil pungkasan kita ing static.vistamedia.xyz, sing katon kaya iki sadurunge ...

…katon saiki:

Situs web statis kanthi asil WordPress

Sampeyan ora bisa ngomong prabédan. Pikiran sampeyan; iku cara luwih cepet saka versi WordPress ing paket hosting padha 🙂 Lan kabeh ana, kalebu foto lan kiriman blog, desain responsif, lan ing.

Plugin StaticPress2019 apik kanggo nggawe situs web statis saka situs web WordPress anyar lan lawas.

Elingi: Yen sampeyan nganyari situs web WordPress, sampeyan kudu navigasi menyang StaticPress 2019 lan klik mbangun tombol, kaya sawetara detik kepungkur. Mengkono bakal nyurung owah-owahan menyang versi statis situs web sampeyan 🙂

Yen sampeyan nggawe situs web WordPress anyar sing pengin diowahi dadi situs web statis mengko, sampeyan bisa nimbang nggunakake layanan mbayar kayata Strattic utawa HardyPress. Layanan kasebut nawakake situs web statis lan solusi sing dibangun kanggo komentar lan formulir telusuran kanthi biaya saben wulan.

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, mesthi ana solusi kanggo fitur kasebut nalika nggunakake plugin kayata StaticPress2019. Tegese sampeyan ora kudu mbayar kanggo nggawe versi statis situs web WordPress, utamane yen gampang.

Liyane final

Nggawe situs web statis nganggo WordPress nduweni pro lan kontra. Sampeyan seneng kacepetan mbukak kaca sing luwih cepet, keamanan sing luwih apik, tugas admin sing luwih sithik lan duwe opsi hosting luwih akeh.

Bebarengan, situs web statis ora cocog kanggo kabeh situs web WordPress, kayata situs e-commerce sing gumantung banget marang WooCommerce.

Lan amarga fungsi sisih server dibuwang nalika sampeyan ngowahi situs web WordPress dadi situs web statis. Kaya formulir kontak, formulir pesenan, komentar, lan kreta ora bakal bisa digunakake.

Nalika ana solusi kanggo entuk fungsi sing dibutuhake, mesthi penting kanggo dipikirake yen sampeyan pancene butuh situs web statis. Gampang kanggo nggawe, mesthi, nanging sampeyan luwih apik karo situs web WordPress sing mlaku ing hosting lintang, umpamane?

Napa sampeyan ora njupuk StaticPress2019 lan supaya ngerti apa sing sampeyan pikirake ing bagean komentar? Sugeng nggawe lan tetep aman!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol