Media sosial

Napa Sampeyan Ora Kudu Kirim menyang Kabeh Saluran Media Sosial Sekaligus (Lan Apa Sing Ditindakake)

Sampeyan lagi sibuk. Ngatur macem-macem jaringan sosial merek sampeyan bisa dadi tantangan. We njaluk iku. Dadi bisa uga sampeyan ngirim menyang kabeh media sosial bebarengan kanggo nggedhekake efisiensi.

Nanging iki: ana cara sing bener kanggo ngirim menyang kabeh jaringan media sosial bebarengan lan cara sing kurang bener. Nyatane, strategi media sosial sing canggih ora kudu njupuk akeh wektu ekstra.

Yen sampeyan pengin ngerti cara ngirim menyang kabeh media sosial bebarengan - lan nindakake kanthi bener - ana sawetara sing kudu dieling-eling. Ing kene, sampeyan bakal sinau:

  • Alasan sampeyan kudune ora kirim menyang kabeh media sosial bebarengan.
  • Cara nggunakake Hootsuite, aplikasi sing ngirim ing kabeh media sosial bebarengan.
  • Cara ngirim menyang kabeh media sosial bebarengan cara sing bener, lan aja katon spam.

Waca tips kanggo njupuk strategi penjadwalan media sosial menyang tingkat sabanjure.

bonus: Download template tanggalan media sosial gratis sing bisa disesuaikan supaya gampang ngrancang lan gawe jadwal kabeh isi sampeyan luwih dhisik.

4 alasan supaya ora ngirim menyang kabeh saluran media sosial sekaligus

1. Pemirsa aktif ing saluran sing beda-beda ing wektu sing beda

Yen sampeyan nuduhake konten kanggo pamirsa Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn lan Pinterest ing wektu sing padha, mesthine sampeyan ora bisa nggayuh kabeh pengikut merek sampeyan.

Iku amarga wektu sampeyan paling kamungkinan kanggo nggayuh pandherekipun Facebook ora kudu padha karo pandherekipun Twitter sampeyan online. Nyatane, ana wektu sing cocog kanggo ngirim ing saben saluran sosial.

Contone, wektu paling apik kanggo merek B2B ngirim konten menyang Facebook yaiku antarane 9 am lan 2 pm EST:

Wektu paling apik kanggo ngirim ing Facebook kanggo merek B2B

Sumber: Hootsuite

Lan jendhela wektu optimal luwih cendhek kanggo Twitter, antarane jam 11 am lan 1 pm EST:

Wektu paling apik kanggo tweet kanggo merek B2B

Sumber: Hootsuite

Supaya konten sampeyan bisa tekan akeh pengikut sosial sampeyan, sampeyan pengin ngirim ing wektu sing paling dhuwur. Yen sampeyan ngirim menyang kabeh media sosial bebarengan, sampeyan bakal kelangan paling ora siji wektu puncak saluran. Lan tegese ora bisa melu karo sawetara pengikut setia merek sampeyan.

2. Sampeyan lagi ngirim kanggo pamirsa beda

Alasan liyane yen merek sampeyan ora ngirim ngirim ing kabeh media sosial bebarengan amarga, ing saben platform sosial, sampeyan bisa uga ngomong karo demografi sing beda.

Contone, para pengikut LinkedIn sampeyan luwih cenderung dadi wong lanang umur 25 nganti 34:

Profil pamirsa iklan LinkedIn

Sumber: Hootsuite

Nanging pandherekipun Snapchat sampeyan luwih cenderung wanita lan 34 taun utawa luwih enom:

Profil pamirsa iklan Snapchat

Sumber: Hootsuite

Dadi, pangguna sing ngetutake merek sampeyan ing Snapchat bisa uga beda banget karo pangguna sing ngetutake sampeyan ing LinkedIn.

Kanthi nyetel wektu kirim, dina kirim lan olahpesen, sampeyan ngomong langsung menyang pamirsa saluran sosial kasebut.

3. Sampeyan bakal supaya isi kesel

Sing dikandhakake, merek sampeyan bisa uga duwe sawetara pengikut sing padha nyambungake karo konten merek sampeyan ing pirang-pirang platform media sosial. Ing kasus iki, yen sampeyan ngirim menyang kabeh media sosial bebarengan lan kanthi olahpesen sing padha, sampeyan bakal menehi risiko yen pamirsa ndeleng konten sing diulang. Paling apik, iki nggawe merek sampeyan katon kesed, lan sing paling awon, ngganggu para pengikut sampeyan, sing wis ngalami banjir konten ing internet. Bisa uga nyebabake unfollow.

Nanging, nyampur isi sampeyan rada. Contone, iki sing dikirim Nike menyang Twitter:

Tweets dening Nike

Ora persis kaya sing dikirim menyang Instagram:

Profil Instagram Nike

4. Iku katon ora profesional

Nalika sampeyan ngirim menyang kabeh media sosial bebarengan, ana kemungkinan luwih gedhe yen merek sampeyan nggawe kesalahan media sosial.

Isi ora mesthi katon kaya sing dikarepake

Saben platform sosial beroperasi kanthi beda. Contone, saben saluran duwe syarat dimensi sing beda kanggo gambar lan video. Twitter nutupi olahpesen kanthi 280 karakter. Reels Instagram yaiku 15 nganti 30 detik, dene video TikTok mung siji menit.

Dadi yen sampeyan ngirim massal, bisa uga tegese gambar dipotong kanthi cara sing aneh kanggo platform sing beda. Video sampeyan bisa uga ora diputer. Utawa konten sing pengin dituduhake ing Twitter ora ditampilake kanthi lengkap.

Ngatur konten kanggo saben platform mesthekake yen konten sing sampeyan gunakake katon apik ing saben platform.

Strategi hashtag sampeyan bisa tiba

Jumlah hashtags sing sampeyan gunakake ing kiriman uga beda-beda saka platform menyang platform.

Contone, kalebu maksimal 30 hashtags ing kirim Instagram mung bakal katon aneh ing Facebook. Lan ora bakal bisa digunakake ing Twitter, sing duwe watesan 280 karakter.

Merek sampeyan mbokmenawa durung nggawe rencana pemasaran media sosial

Mbuwang wektu kanggo nggawe rencana pemasaran media sosial menehi ide sing apik babagan pamirsa sampeyan lan kepiye pamirsa beda ing saben saluran media sosial.

Iku uga migunani amarga:

  • Sampeyan bisa nggawe kampanye sosial sing terkoordinasi lan kohesif.
  • Lan yen sampeyan wis ngrancang, merek sampeyan uga bisa ngrancang promosi konten sosial.
  • Sampeyan bisa ngrancang tanggalan konten sosial supaya pamirsa bisa nyana konten ing wektu tartamtu. Sing bisa mbantu sampeyan entuk pengikut sing setia.

Cara ngirim menyang sawetara akun media sosial bebarengan (cara sing bener)

Nanging bisa uga dikirim menyang kabeh media sosial sekaligus lan bisa digunakake kanggo merek sampeyan. Yen sampeyan nggunakake aplikasi kanggo ngirim menyang kabeh media sosial bebarengan, sampeyan bisa ngowahi kiriman kanggo saben platform sosial.

Mangkene carane nggunakake Hootsuite kanggo ngirim pesen menyang macem-macem platform sosial.

Langkah 1: Sambungake saluran sosial menyang Hootsuite.

Sambungake saluran sing digunakake merek sampeyan menyang Hootsuite utawa alat manajemen media sosial sing disenengi (mesthi bias). Saiki, sampeyan bisa nyambungake akun Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube lan Pinterest merek menyang dasbor Hootsuite.

Kanggo nyambungake profil:

Klik Tambah jaringan sosial.

Tambah jaringan sosial ing dashboard Hootsuite

Pilih saluran sing arep ditambahake.

Pilih saluran sing arep ditambahake ing dasbor Hootsuite

Lan tindakake pituduh. Sampeyan bakal dijaluk menehi wewenang akun kasebut yen sampeyan nyambungake profil Instagram utawa Facebook Business.

Hootsuite uga bakal takon yen sampeyan pengin nyambungake profil liyane. Tambah terus nganti kabeh saluran merek sampeyan terintegrasi karo platform kasebut.

Langkah 2: Ing Planner, pilih yen sampeyan pengin ngirim ing kabeh media sosial.

Klik tanggal lan wektu sampeyan pengin konten sampeyan diterbitake.

Pilih nalika ngirim menyang kabeh media sosial ing planner Hootsuite

Banjur, klik Nggawe Kirim.

Nggawe kiriman ing penerbit Hootsuite

Langkah 3: Pilih profil sing sampeyan pengin kirim kanggo nerbitake.

Ing kothak pisanan, pilih akun ing ngendi sampeyan pengin pesen kasebut diterbitake.

Supaya kabeh gampang ing kene, kita ngirim menyang rong saluran sosial. Nanging gumantung saka rencana Hootsuite sampeyan, sampeyan bisa nerbitake konten nganti 35 profil.

Pilih profil kanggo nerbitake pesen

Langkah 4: Ketik teks lan gambar.

Hootsuite bakal nuduhake watesan karakter nalika sampeyan ngetik. Sampeyan bakal diwenehi tandha yen pesen sampeyan dawa banget kanggo Twitter, contone:

Ketik teks lan gambar ing Hootsuite

Sampeyan uga bakal weruh pratinjau konten sing bakal dikirim ing kabeh media sosial bebarengan ing pigura sing bener.

Pratinjau kabeh konten sing bakal diterbitake bebarengan

Langkah 5: Pilih tanggal lan wektu penerbitan sampeyan.

Pilih tanggal lan wektu penerbitan ing Hootsuite Planner

Langkah 6: Lan tekan jadwal.

Sampeyan bakal weruh kiriman sing dijadwalake ing Planner sampeyan.

Pencet jadwal kanggo ndeleng kiriman sing dijadwalake ing Planner

Langkah 7: Aja lali kanggo ngatur kanggo saben platform!

Malah nalika nggunakake aplikasi sing ngirim menyang kabeh media sosial bebarengan, iku penting kanggo njupuk wektu kanggo ngowahi isi kanggo platform sosial tartamtu.

Tegese nimbang babagan ukuran gambar, panggunaan hashtag, basa, lan jinis caption sing sampeyan tulis. Sampeyan bakal nemokake rincian liyane babagan iki ing bagean sabanjure ing ngisor iki.

Lan priksa manawa saben kiriman nduweni pesen sing rada beda. (Kita nerangake kenapa kirim silang tembung-kanggo-tembung ora cocog ing kene.)

Kanggo nggawe saluran sosial tartamtu, klik kiriman kasebut. Banjur, klik sunting.

Nganyari pesen utawa gambar. Ing kene, kiriman kanggo Twitter disesuaikan kanthi nyuda dawa caption lan nambahake hashtags liyane.

Ngatur kiriman kanggo saben platform

Lan pesen LinkedIn bakal disesuaikan kanthi nyunting CTA sing njaluk para pengikut "retweet."

Pesen LinkedIn sing disesuaikan kanthi mbusak CTA

6 perkara sing kudu dipriksa sadurunge nerbitake menyang pirang-pirang akun media sosial

Sanajan nggunakake aplikasi sing dikirim menyang kabeh media sosial bebarengan, aja nggawe kesalahan kasebut.

Priksa maneh dawa caption lan jumlah karakter

Ana dawa kirim sing cocog kanggo saben platform media sosial. Ngirim caption sing dawa lan ditulis kanthi apik ing Instagram:

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening The New York Times (@nytimes)

Nanging bisa uga katon banget tembung ing Facebook. Lan bakal dipotong ing Twitter, amarga ngluwihi watesan 280 karakter. Owahi kiriman kanggo mesthekake caption sing ditulis minangka dawa sing cocog kanggo narik perhatian pamirsa.

Tetenger iki: Kita nggawe pandhuan referensi babagan nulis caption lan dawa kiriman sing cocog kanggo saben platform media sosial.

Priksa manawa foto sampeyan ukurane bener

Ngindhari foto piksel. Priksa manawa sampeyan ngerti ukuran sing tepat kanggo gambar sampeyan kanggo saben platform sosial supaya konten sampeyan katon profesional lan narik kawigaten.

Tetenger iki: Kita nggawe postingan referensi iki sing nggabungake kabeh ukuran gambar sing cocog kanggo saben platform media sosial.

Pro tip: Pelanggan Hootsuite bisa nggunakake editor foto ing dashboard kanggo nyetel ukuran gambar sadurunge nerbitake.


Kirim konten sing cocog karo pamirsa saben platform

Mesthi, Tantangan Dolly Parton minangka tantangan Instagram sing nyenengake ing wiwitan taun 2020…

...nanging apa sing ana ing saluran siji bisa uga ora ana gunane ing saluran liyane.

Bisa uga nimbang maneh yen sampeyan mikir ngirim posting menyang kabeh media sosial bebarengan, utamane yen sampeyan melu tren tartamtu.

Gunakake basa sing spesifik kanggo saben saluran sosial

Aja ngirim menyang Twitter ngundang pengikut sampeyan kanggo Pin konten. Utawa njaluk pandherekipun Facebook kanggo Retweet. Nanging, sunting saben kiriman kanggo mesthekake yen basa sing sampeyan gunakake minangka basa sing cocog kanggo platform kasebut.

Contone, Lush Cosmetics ngirim pesen iki menyang Facebook:

Lush Newbie: Pambuka 💜✔️ Uga dikenal minangka "soon-to-be-Lushie"✔️ Nalika lagi kepengin banget karo I Want A…

Dikirim dening Lush Cosmetics North America ana, 21 November 2020

Nanging ngatur kanggo Instagram kanthi ngarahake para pengikut menyang link ing bio.

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening Lush Cosmetics North America (@lushcosmetics)

Coba jumlah hashtag sing sampeyan gunakake

Nerbitake menyang kabeh saluran sosial tanpa mriksa kaping pindho hashtag sampeyan bisa ateges kiriman sampeyan kebak hashtags. Utawa bisa uga ateges sampeyan kalah ing keterlibatan amarga ora nggunakake cukup!

Tetenger iki: Kiriman iki kalebu rincian babagan jumlah hashtag sing optimal kanggo saben saluran sosial lan tips kanggo nyakup.

Priksa maneh gagang lan tag

Yen sampeyan nyebutake merek liya ing sawijining kiriman, nanging uga nerbitake kiriman sing padha menyang saluran sosial liyane, elinga manawa gagang merek kasebut bisa diganti kanggo platform sing beda-beda.

Lali nyunting gagang lan tag tegese sampeyan ora bisa nyambung menyang pangguna lan bakal kelangan jangkauan konten sampeyan. Utawa bisa uga ateges sampeyan ora sengaja menehi tag wong sing beda banget!

Kanthi tips iki, merek sampeyan bakal bisa nggawe postingan media sosial ing macem-macem platform kanthi efisien lan efektif!

Ngirit wektu ngatur ngarsane media sosial karo Hootsuite. Saka dasbor siji sampeyan bisa nerbitake lan gawe jadwal kiriman ing kabeh jaringan, nemokake konversi sing cocog, melu pamirsa, ngukur asil, lan liya-liyane. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Ngatur kabeh media sosial kanthi gampang ing sak panggonan lan irit wektu karo Hootsuite.

Coba gratis

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol