Content Marketing

Apa skema Pengungkapan Iklan Google bakal entuk?

Google ngumumake sawetara nganyari babagan carane rencana menehi informasi marang pangguna babagan iklan sing dideleng, kalebu skema jinis anyar, uga paling anyar babagan proposal Sandbox Privasi kanggo ngatur penayangan iklan, pangukuran lan liya-liyane tanpa cookie pihak katelu lan lintas situs. nelusuri ana.

Skema Pengungkapan Iklan. Google nguji alat Sorotan Transparansi Iklan sing gumantung marang apa sing diarani skema Pengungkapan Iklan kanggo nuduhake informasi marang pangguna babagan iklan sing disedhiyakake ing kaca web.

Alat Sorotan Transparansi Iklan saiki kasedhiya minangka ekstensi Chrome ing tahap alfa. (Sampeyan uga bisa ngaktifake ing browser Microsoft Edge yen sampeyan ngidini ekstensi saka toko liyane.)

Ing titik iki alat kasebut mung nuduhake data babagan iklan sing dituku liwat Google Ads sing wis ngetrapake skema Pengungkapan Data. Google ngarep-arep manawa skema kasebut bakal cocog karo penjual iklan liyane. Deleng kaca Github iki kanggo jinis data sing bisa didhukung.

Tujuane supaya pangguna bisa ndeleng "informasi rinci babagan kabeh iklan sing dideleng ing web," nanging kudu entuk tuku lan implementasi skema Pengungkapan Iklan supaya bisa teka.

Nalika ekstensi ora bisa ndeteksi iklan ing kaca, sampeyan bakal weruh pesen iki: "Saiki mung bisa nuduhake informasi babagan iklan tampilan sing dituku liwat Google Ads. Iklan kasebut wis ngetrapake Skema Pengungkapan Iklan anyar. Nalika wong liya ngetrapake Skema Pengungkapan Iklan menyang HTML iklan, dheweke uga bakal katon ing kene.

Yen ndeteksi iklan, ing titik iki mung dhaptar jumlah iklan sing dideteksi lan platform sing digunakake kanggo tuku - saiki mung Google. Ide iki kanggo nambah informasi babagan ngapa iklan disedhiyakake. lan kalebu kontrol liyane ing alat.

Tab Entitas nampilake kabeh perusahaan lan layanan sing ana ing kaca - jaringan pangiriman konten utawa panyedhiya analytics, lsp.

Babagan iklan iki. Tampilan anyar kanggo pambocoran iklan sing dituduhake menyang pangguna bakal diarani "Babagan iklan iki." Iki isih bakal terus nampilake bagean "Kenapa iklan iki" lan "Babagan pengiklan". Informasi pengiklan sing wis diverifikasi ditarik saka akun Ads sampeyan minangka bagean saka program verifikasi pengiklan sing dienalake Google kanggo kabeh pengiklan ing wulan April.

Pengalaman iklan Babagan iki, sing ditampilake ing ngisor iki, bakal miwiti ditampilake ing iklan tampilan sing dituku liwat Google Ads lan Display & Video 360 ing sawetara wulan sabanjure, diikuti karo format iklan liyane ing taun 2021.

Pengalaman anyar bakal diluncurake ing wulan-wulan sing bakal teka.

Google ujar kenapa iklan iki nampa luwih saka 15 yuta interaksi pangguna saben dina lan saiki kasedhiya nalika iklan Google katon ing TV sing disambungake.

Nganyari Sandbox Privasi. Kothak Sandi Privasi minangka inisiatif Chromium kanggo solusi alternatif-sentris privasi sing diusulake kanggo ngaktifake pariwara kanthi cara sing ora gumantung ing cookie pihak katelu, ID piranti utawa teknik kaya sidik jari.

"Salah sawijining API sing diusulake, kanggo token kepercayaan sing bisa nglawan penipuan iklan kanthi mbedakake antarane bot lan pangguna nyata, saiki kasedhiya kanggo diuji dening pangembang, lan luwih akeh bakal pindhah menyang uji coba langsung," tulis Mike Schulman,
wakil presiden privasi iklan lan Keamanan ing Google, ing kirim blog ana.

Safari lan Mozilla wis mbatesi cookie pihak katelu lan Chrome disetel kanggo mungkasi ing 2022. Iki duwe implikasi sing signifikan kanggo kabeh ekosistem. Ing pandhuan kanggo para pemasar sing diterbitake ing wulan iki, Google nyaranake merek fokus kanggo mbangun hubungan langsung (yaiku pihak pertama) karo pangguna lan sinau supaya fleksibel karo nargetake lan pangukuran "nalika personalisasi diwatesi."

Kanggo luwih lengkap babagan tujuan privasi iklan lan carane nyiyapake, waca:

  • Nerangake 'panjelasan' Chrome kanggo iklan tanpa cookie pihak katelu
  • Syarat SameSite kanggo cookie: Apa SEO lan pangembang kudu ngerti
  • Kahanan pelacakan lan privasi data ing 2020
  • Wektu panggunaan Data Terbatas standar Facebook rampung tanggal 1 Agustus: Cara tetep tundhuk marang CCPA

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol