Wordpress

Pandhuan WooCommerce: Cara Miwiti Toko Online sajrone 1 Jam

Ana akeh cara kanggo nggawe dhuwit online, nanging salah siji sing paling apik kanggo miwiti toko online. Nanging yen sampeyan ora duwe pengalaman akeh nggawe situs web utawa adol produk lan layanan, sampeyan bakal miwiti saka ngendi?

Aja wedi. Begjanipun, sawetara alat sing prasaja nggawe sampeyan kaget banget supaya sikilmu teles ing jagad e-commerce. Kanthi nggunakake WordPress minangka platform situs web lan leveraging plugin WooCommerce kanggo bener mbangun toko, sampeyan bisa munggah lan mlaku ing jam - utawa babagan jumlah wektu sing dibutuhake kanggo nonton episode saka acara Netflix favorit. Proses kasebut isih mbutuhake sawetara karya ing ngarep, nanging bisa dikelola kanthi lengkap (sanajan sampeyan anyar!).

Ing pandhuan lengkap iki, kita bakal nyedhiyani sampeyan kabeh sing perlu kanggo njaluk toko online saka lemah. Kita bakal ngrembug babagan kaluwihan nggunakake WordPress lan WooCommerce lan nuntun sampeyan nyiyapake toko lan nggawe produk. Pungkasan, kita bakal menehi sawetara tips kanggo ngrancang lan promosi situs sampeyan kanthi efektif.

Sampeyan pantes DreamHost eCommerce Hosting

Adol apa wae, ing endi wae, kapan wae karo platform eCommerce paling gedhe ing donya lan DreamHost.

Deleng Rencana

Pambuka kanggo E-Commerce

Amazon mbokmenawa minangka situs web e-commerce sing paling misuwur (lan sukses).

Yen sampeyan durung tau krungu babagan e-commerce sadurunge, iku istilah kemul sing nuduhake tuku lan adol barang utawa layanan online. Dadi yen sampeyan wis tuku barang ing internet, sampeyan wis melu e-commerce.

Kita mbokmenawa ora kudu ngandhani sampeyan carane jembar lan Komplek donya e-commerce wis dadi. Sampeyan bisa tuku meh kabeh kanthi online, saka sikat untu nganti omah, lan umume barang sing ditawakake dening macem-macem penjual. Apa maneh, sampeyan uga bisa tuku produk digital, layanan, lan kabeh jinis produk non-fisik liyane.

Iki tegese yen sampeyan kepengin dadi bakul dhewe, sampeyan bakal duwe akeh saingan. Aja wedi - iku is bisa miwiti toko online dhewe lan nindakake kanthi apik. Nanging, sampeyan kudu nggawe sawetara karya dhisik. Langkah pisanan yaiku milih alat sing paling apik kanggo mbangun toko sampeyan.

Napa Sampeyan Kudu Nganggep WordPress kanggo Toko E-Commerce

WordPress minangka platform sing luar biasa kanggo mbangun toko online sampeyan.

Nalika ana opsi liyane, kayata adol produk liwat pasar sing ana kaya Amazon, umume wong miwiti e-commerce kanthi nggawe toko dhewe. Mesthine, toko online mung jinis situs web liyane. Dadi keputusan pertama sampeyan bakal milih platform kanggo mbangun situs web sampeyan.

Yen sampeyan durung adol ing platform tartamtu, disaranake WordPress. Iki gratis, Sistem Manajemen Konten sumber terbuka (CMS) iku pilihan standout kanggo situs web kabeh jinis. Iki ramah pamula nanging fleksibel lan bisa disesuaikan supaya sampeyan bisa nggawe meh kabeh situs.

WordPress diwiwiti minangka platform blogging, nanging saiki digunakake kanggo situs web bisnis, portofolio, situs warta, lan liya-liyane. Iku uga pilihan luar biasa populer karo pamilik bisnis kanggo situs e-commerce amarga sawetara alasan:

  • Komunitas WordPress wis ngembangake ewonan tema lan plugin sampeyan bisa nggunakake kanggo ngatur situs sampeyan, kalebu akeh alat kanggo e-commerce. Iki tegese sampeyan bisa ngapiki tampilan toko nganti pas lan nambah meh kabeh fitur, apa sampeyan mbukak perusahaan gedhe utawa bisnis cilik.
  • Minangka platform, WordPress aman banget. Nganyari lan patch anyar diluncurake kanthi rutin kanggo nglawan ancaman paling anyar. Kajaba iku, ana akeh cara sing bisa ditindakake ngedongkrak keamanan situs. Iki minangka masalah gedhe kanggo situs e-commerce amarga biasane ngurusi data finansial sing sensitif.
  • Ana komunitas sing akeh banget kanggo ndhukung sampeyan. Melu ing e-commerce bisa dadi angel. Ora ketompo apa pitakonan utawa masalah sing sampeyan duwe, Nanging, bakal ana akeh wong sing bisa nulungi sampeyan.

Sampeyan pancene ora bisa salah karo WordPress kanggo mbangun toko online - ora preduli sepira gedhene sing dikarepake utawa apa sing arep didol. Siji-sijine caveat yaiku, metu saka kothak, platform kasebut ora nyedhiyakake fitur e-commerce khusus. Nanging, masalah kasebut bisa dirampungake kanthi cepet kanthi nginstal plugin WordPress sing bener.

Pambuka kanggo WooCommerce

Plugin WooCommerce nambah kapabilitas e-commerce menyang situs web WordPress sampeyan.

Ana sawetara plugin sing bisa nambah kapabilitas e-commerce menyang situs WordPress sampeyan. Ora ana sing bisa saingan tenan WooCommerce. Plugin WordPress gratis iki minangka solusi sing paling populer kanggo toko online ing platform - lan kanthi alesan sing apik. Kaya WordPress dhewe, WooCommerce gampang diwiwiti lan fleksibel tanpa wates.

Nginstal plugin WooCommerce bakal langsung nambah macem-macem fungsi e-commerce sing migunani menyang situs sampeyan, kayata kaca produk, pilihan checkout, lan sistem pembayaran. Nawakake sawetara setelan lan opsi sing migunani, supaya sampeyan bisa ngapiki toko kanggo nyukupi kabutuhan sampeyan.

WooCommerce bisa digunakake kanggo adol barang fisik, produk digital, utawa loro-lorone. Apa sampeyan miwiti toko cilik kanggo adol sawetara download utawa ngarep-arep bisa mindhah atusan produk saben dina, WooCommerce wis dijamin.

Fitur Key

  • Mbisakake sampeyan nggawe kaca khusus sing bisa disesuaikan kanggo saben produk utawa layanan.
  • Nambahake fitur checkout menyang situs sampeyan supaya pengunjung bisa tuku langsung.
  • Kalebu macem-macem opsi kanggo cara pembayaran lan pengiriman.

Reregan

WooCommerce minangka plugin gratis lan, ing pirang-pirang kasus, cocog dhewe. Yen sampeyan pengin nggedhekake kemampuane, ana toko ekstensi nawakake kabeh jinis fitur tambahan.

Apa Apa Sadurunge Nggawe Toko Online Panjenengan

Hosting khusus WooCommerce minangka cara paling apik kanggo miwiti toko sampeyan ing sisih tengen.

Ing wayahe, kita bakal nuntun sampeyan carane nyiyapake toko online nggunakake WordPress lan WooCommerce. Nanging, ana rong perkara sing kudu sampeyan lakoni dhisik. Supaya toko sampeyan kasedhiya online, sampeyan butuh jeneng domain lan rencana hosting WordPress.

Jeneng domain sampeyan minangka bagean saka URL situs sampeyan sawise www - contone, situs jeneng. Tuku domain iku prasaja. Sampeyan kudu mbayar biaya ngarep, banjur ragad nganyari maneh saben taun, nanging biasane cukup terjangkau.

Sampeyan bisa mikir domain sampeyan kaya alamat. Iki minangka salah sawijining cara utama wong bakal nemokake sampeyan, mula penting banget nggawe pilihan kanthi teliti. Coba pilih sing prasaja lan jelas nanging uga bisa dieling-eling. Luangake wektu saiki kanggo nemokake apa sing sampeyan seneng, supaya sampeyan ora kudu repot ngganti domain mengko.

Yen domain sampeyan minangka alamat situs sampeyan, hosting sampeyan "urip". Panyedhiya host web sampeyan bakal nyimpen file situs sampeyan ing server, supaya sapa wae sing duwe sambungan internet bisa ngakses. Ana akeh opsi host web, akeh sing cukup murah. Nanging, luwih becik ora cepet-cepet nggawe keputusan iki. Sawise kabeh, host web sampeyan bakal mengaruhi kinerja situs sampeyan, keamanan, optimasi, lan liya-liyane.

Yen sampeyan pengin mbukak toko sing sukses, unsur kasebut penting banget. Kajaba iku, sampeyan pengin golek host kanthi reputasi sing solid, opsi dhukungan sing apik, lan - saenipun - fitur khusus WordPress. Iku uga paling apik kanggo milih siji karo layanan domain ngalangi amarga luwih gampang ngatur hosting lan domain ing sak panggonan.



Amarga sampeyan bakal nyiyapake toko WooCommerce, sampeyan kudu mriksa hosting WooCommerce kita. Rencana iki dioptimalake kanggo WordPress lan dilengkapi karo WooCommerce sing wis diinstal (bebarengan karo sawetara alat sing migunani). Sampeyan bakal entuk akeh pilihan ukuran panyimpenan lan sumber daya supaya bisa tuwuh toko, lan akeh dhukungan kanggo wektu nalika sampeyan butuh pitulung. Kajaba iku, iku banget terjangkau.

Sadurunge nerusake, ayo ngomong babagan keamanan. Kaya sing wis kasebut, njaga toko online sampeyan aman saka peretas lan malware iku penting. Salah siji cara pinter kanggo nindakake iki liwat panggunaan HTTPS, yaiku versi HTTP sing luwih aman sing sampeyan deleng ing wiwitan akeh URL. Yen sampeyan pengin situs sampeyan mbukak ing HTTPS, sampeyan butuh a Sertifikat Secure Sockets Layer (SSL)..

We sebutno iki saiki amarga, nalika sampeyan bisa entuk sertifikat SSL liwat sumber eksternal, paling gampang dipikolehi minangka bagean saka hosting sampeyan. Contone, rencana hosting WooCommerce kita kalebu gratis, wis diinstal Ayo Enkripsi sertifikat SSL. Kanthi cara iki, toko sampeyan bakal luwih aman wiwit wiwitan. Sertifikat SSL penting kanggo umume situs saiki, nanging kudu diduweni kanggo toko e-commerce.

Carane Miwiti Toko Online ing 1 Jam

Sawise sampeyan duwe rencana hosting sing dipilih lan domain kasedhiya, sampeyan siyap miwiti mbangun toko online! Ayo mlaku liwat proses, langkah demi langkah. Ora pangembang dibutuhake.

1. Instal WordPress (5 Menit)

Babagan pisanan sing kudu sampeyan lakoni kanggo nggawe situs web anyar sampeyan yaiku nginstal WordPress. Cara nindakake iki bakal beda-beda, gumantung saka host sing dipilih. Ing sawetara kasus, sampeyan bisa uga bisa ngliwati langkah iki kabeh. Contone, yen sampeyan milih hosting WooCommerce (utawa rencana DreamPress biasa kita), WordPress bakal wis diinstal supaya sampeyan ora perlu kuwatir.

Yen sampeyan duwe host utawa jinis rencana sing beda, sampeyan kudu mlebu menyang akun hosting, golek tombol instalasi utawa link, lan tindakake pituduh sing diasilake. Yen sampeyan begja, host sampeyan bakal nyederhanakake proses kasebut sanajan WordPress durung diinstal sadurunge.

Contone, ing sawetara rencana hosting kita luwih dhasar, kita nawakake pilihan nginstal siji-klik. Sampeyan mung kudu ngunjungi panel Dreamhost sampeyan lan navigasi WordPress > Instal Siji Klik.

pilih WordPress ing layar sabanjuré, lan sampeyan bakal diwenehi sawetara kothak kanggo isi metu. Sampeyan bisa milih domain kanggo nggunakake ing Instal menyang.

Biasane sampeyan bisa ninggalake lapangan liyane amarga ngemot pilihan sing luwih maju. Priksa Pasang Deluxe tombol yen sampeyan pengin situs teka karo sawetara tema praktis lan plugins wis diinstal, banjur pilih Instal kanggo kula saiki! Sawise iku, sampeyan bakal dikirim email ing alamat sing ana gandhengane karo akun DreamHost sampeyan. Bakal ngemot jeneng pangguna lan link menyang situs anyar sampeyan.

Pungkasan, ing sawetara kasus, sampeyan bisa uga kudu nginstal WordPress kanthi manual. Iki luwih sithik, mbutuhake sawetara alat tambahan, nanging isih bisa rampung sajrone kurang saka limang menit. Yen sampeyan nemokake dhewe ing kahanan kasebut, disaranake tindakake Tutorial instalasi praktis WordPress dhewe.

2. Instal lan Konfigurasi WooCommerce (10 Menit)

Sabanjure, kita duwe langkah liyane sing bisa dilewati kabeh. Sawise kabeh, hosting WooCommerce kita dilengkapi karo plugin sing wis diinstal lan wis dikonfigurasi. Kanthi cara iki, sampeyan wis siyap miwiti mbangun toko online wiwit sampeyan pisanan ngunjungi situs anyar.

Isih, ayo lumaku liwat proses saka nginstal WooCommerce kanthi manual lan nyetel, yen sampeyan duwe rencana liyane. Pisanan sampeyan kudu ngunjungi situs WordPress, navigasi menyang Plugins tab, banjur pilih tab Tambah New tombol ing sisih ndhuwur layar.

Ketik "WooCommerce" menyang kolom telusuran lan plugin kasebut kudu langsung muncul. Klik ing Instal Saiki, lan ngenteni sawetara wektu. A tombol anyar kudu katon, disebut Aktifake, sing kudu sampeyan klik.

Iku kabeh sing perlu kanggo nambah plugin menyang situs. Saiki wis siyap digunakake lan bakal kanthi otomatis nyiyapake kaca penting sing dibutuhake kanggo toko sampeyan (kayata kranjang blanja lan kaca checkout). Nanging, disaranake lumaku liwat tuntunan persiyapan singkat kanggo ngatur sawetara opsi tombol.

Wisaya iki kudu katon sawise sampeyan nginstal plugin. Ing kaca pisanan, sampeyan bakal ngetik sawetara rincian penting babagan toko sampeyan. Iki kalebu ing ngendi papan kasebut, mata uang apa sing bakal digunakake, lan jinis produk apa sing arep didol.

Elinga yen sampeyan bisa bali lan ngganti setelan iki mengko. Sabanjure, sampeyan bakal milih opsi pembayaran sing bakal kasedhiya kanggo pelanggan.

Kanthi gawan, sampeyan bisa milih kombinasi Stripe, PayPal, lan pembayaran offline. Yen opsi kasebut ora cukup, sampeyan bisa tansah nambah liyane liwat ekstensi.

Klik ing terus, lan sampeyan bakal bisa ngatur tarif pengiriman standar. Sampeyan bisa milih saka salah siji gratis ongkos kirim utawa biaya flat (maneh, opsi liyane kasedhiya ing toko ekstensi).

Loro layar sabanjure nawakake sawetara alat ekstra, sing saiki bisa dilewati kanthi aman. Terus obah liwat nganti tekan ing Siap! langkah.

Iki ngidini sampeyan ngerti yen sampeyan wis rampung karo tuntunan persiyapan. Ana sawetara pranala praktis ing kene, kayata kanggo nggawe produk pisanan sampeyan. Sedhela kita bakal ngerti. Nanging, pisanan, kita pengin ngoptimalake WooCommerce kanthi luwih lengkap, mula pilih Bali menyang dashboard sampeyan kanggo ngganti.

3. Ngoptimalake Setelan WooCommerce (15 Menit)

Wisaya WooCommerce bakal mbukak lan mbukak toko sampeyan. Nanging, ana luwih akeh setelan ing plugin sing kudu dikonfigurasi. Kanggo nyiyapake toko unik sing cocog karo kabutuhan sampeyan, sampeyan bisa uga kudu nglampahi sawetara wektu tambahan kanggo ngapiki.

Kanggo miwiti, bukak WooCommerce> Setelan ing panel admin sampeyan.

Ana akeh pilihan ing kene. Kita ora bakal ngliwati kabeh saka wong-wong mau, nanging kita bakal tutul ing sawetara saka highlights.

Contone, ing ngisor Umum tab, sampeyan bisa milih negara apa sampeyan gelem ngedol lan ngirim lan mutusaké apa kanggo ngaktifake pajak. Sing terakhir biasane dadi ide sing cerdas amarga nglirwakake ngumpulake pajak saka pelanggan sampeyan bisa nyebabake tagihan sing akeh banget ing pungkasan taun. Yen sampeyan anyar ing donya pajak dodolan, nawakake dokumentasi WooCommerce guide Handy kanggo mangerteni.

ing Products tab, sampeyan bakal weruh unit pangukuran sing padha sing wis disetel ing tuntunan WooCommerce. Nanging, sampeyan uga bakal nemokake sawetara opsi sing ana gandhengane karo review.

Sampeyan bisa ngidini pelanggan ninggalake review babagan produk, lan malah menehi rating bintang. Iki bisa nyengkuyung pengunjung anyar kanggo tuku - anggere ulasan positif! Sub-tab liyane ing kene mbantu sampeyan ngatur carane produk bakal ditampilake, lan nemtokake cara inventaris bakal dikelola.

The Shipping tab ngidini sampeyan nambah zona pengiriman liyane, yen sampeyan pengin, kanggo luwih ngatur cara lan tarif. Sampeyan uga bisa ngatur carane kapal dianggo ing Pilihan pengiriman sub-tab.

Ngalih, ing ngisor Bayaran, sampeyan bakal nemokake macem-macem setelan. Sampeyan bisa miwiti kanthi mutusake carane nampa pembayaran saka pelanggan, kalebu liwat transaksi pribadi kayata transfer bank, cek, lan awis. Sampeyan uga bisa ngatur gateway pembayaran standar kayata PayPal.

Kanthi milih sub-tab tartamtu, sampeyan bisa navigasi menyang layar sing ngemot setelan sing unik kanggo saben jinis pembayaran. Ing kana, sampeyan bisa ngatur saben jinis pembayaran luwih lanjut.

Kita wis meh rampung! Tab sabanjure, akun, ngijini sampeyan nyiyapake carane akun pelanggan bakal bisa digunakake. Contone, sampeyan bisa nemtokake ing ngendi dheweke bakal ndhaptar ing situs sampeyan lan carane akun bakal digawe.

ing Email, sampeyan bisa ngatur jinis kabar apa sing bakal dikirim menyang alamat email. Ing sisih ngisor kaca, sampeyan uga bakal duwe sawetara opsi kanggo nggawe pribadhi kaya apa email sing dikirim saka toko menyang pelanggan.

Tab pungkasan, API, ngemot sawetara setelan teknis liyane kanggo pangguna sing luwih maju lan saiki bisa diabaikan kanthi aman. Kanthi mangkono, sampeyan wis ngliwati kabeh kaca setelan WooCommerce! Sampeyan bisa tansah bali kene lan gawe owah-owahan kapan wae sampeyan pengin, nalika sampeyan miwiti mbangun toko lan ngrasakake carane sampeyan pengin bisa digunakake.

4. Tambah Produk Pertama (30 Menit)

Kanthi toko sampeyan wis siyap, pungkasane wektune kanggo miwiti nambah produk! Untunge, WooCommerce nggawe proses kasebut gampang banget. Kanggo nambah item pisanan sampeyan, navigasi menyang Produk > Tambah Anyar ing dashboard sampeyan.

Yen sampeyan wis tau nggawe situs web WordPress sadurunge, layar iki kudu katon akrab banget. Akeh cara, padha karo Editor Klasik (sing bubar diganti dening Editor Blok). Mesthi, ana sawetara opsi lan setelan anyar.

Miwiti kanthi nggulung mudhun menyang Data produk bagean. Ing kene, sampeyan bisa milih jinis barang apa produk iki, apa bisa didownload, lan regane.

Ing tab sabanjure, Inventory, sampeyan bisa nggawe SKU (utawa pengenal unik) kanggo prodhuk lan ngatur sawetara opsi konco-the-scenes liyane. Banjur ing ngisor Shipping, sampeyan bisa ngetik bobot lan dimensi produk lan milih kelas pengiriman yen ana.

The sisa pilihan ing bagean iki cukup opsional, sanajan disaranake mriksa metu Produk sing Disambung tab. Ing kene, sampeyan bisa nemtokake jinis produk sing gegandhengan sing bakal dipromosikan menyang pengunjung, yaiku cara sing cerdas kanggo nambah dodolan.

Ing sisih ngisor kaca, sampeyan bakal nemokake Deskripsi singkat produk bagean.

Ing kene sampeyan bisa ngetik ringkesan item, sing bakal katon ing kaca dhaptar produk sampeyan. Tansah ringkes lan fokus ing titik jual utama. Kanthi tembung liyane, kepiye produk iki ngrampungake masalah sing penting utawa nggawe urip pelanggan luwih gampang?

Nggulung munggah, editor utama ngendi sampeyan bisa ngetik gambaran lengkap produk. Dadi kanthi lengkap ing kene, nyorot fitur-fitur penting lan nyedhiyakake kabeh informasi sing dibutuhake pelanggan kanggo nggawe pilihan sing tepat. Sing paling penting, aja lali nggunakake Tambah Media tombol kanggo nyakup gambar produk, saenipun saka macem-macem perspektif. Pelanggan potensial sing luwih apik bisa nggambarake barang kasebut, luwih akeh kemungkinan kanggo mbukak dompet.

Kanggo ngetik utama, gambar Bintang kanggo item, sampeyan bisa nggunakake Gambar produk bagean ing kolom sisih tengen. Ing ngisor iki, ana pilihan kanggo nggawe a Galeri produk, yaiku ide sing apik yen barang sampeyan kasedhiya ing pirang-pirang gaya utawa warna. Uga ing kolom iki, sampeyan bisa nambah kategori lan tag menyang produk sampeyan.

Iki dianjurake kanggo sawetara alasan. Pisanan, mbantu sampeyan supaya kabeh diatur. Kapindho, luwih gampang kanggo pelanggan potensial lan bot mesin telusur kanggo nemokake produk sampeyan lan ngerti apa iku.

Yen sampeyan wis nyetel kabeh kanthi cara sing dikarepake, klik wae nerbitaké kanggo nggawe produk sampeyan urip! Banjur sampeyan bisa mbaleni proses kanggo saben item tambahan. Sampeyan bisa tansah bali lan ngowahi kaca produk sing wis ana yen informasi utawa gambar kudu dianyari.

5. Pilih Tema sing Kompatibel karo WooCommerce (Opsional)

Storefront minangka tema WooCommerce resmi lan minangka pilihan sing kuat kanggo umume toko.

Toko sampeyan saiki wis siyap, lan sampeyan siyap miwiti adol produk. Nanging, ayo nimbang siji langkah opsional liyane. Salah sawijining perkara sing apik babagan nggunakake WordPress kanggo nggawe toko online yaiku sampeyan bisa nggunakake tema apa wae sampeyan pengin ngatur tampilan.

Nanging, sampeyan bisa uga pengin nyoba tema sing dirancang khusus kanggo WooCommerce. Kanthi cara iki, tema sampeyan bakal dioptimalake supaya bisa digunakake bebarengan karo fitur unik plugin kasebut lan cocog karo gayane. Kajaba iku, sampeyan bakal kerep entuk akses menyang jinis konten lan fungsi sing migunani sing bakal mbantu sampeyan ngapiki toko sampeyan.

Kanggo umume wong, pilihan sing paling apik ing kene yaiku Storefront tema. Iki minangka tema resmi WooCommerce lan dibangun saka wiwitan kanggo nggabungake karo plugin kasebut. Nawakake pilihan desain lan tampilan sing fleksibel, lan sampeyan bisa ngatur supaya cocog karo merek sampeyan. Storefront gratis, sanajan ana ekstensi sing bisa digunakake kanggo nambah opsi liyane.

Bonus liyane? Yen sampeyan ndhaptar DreamHost Rencana hosting WooCommerce, sampeyan bakal duwe Storefront wis diinstal.

Yen sampeyan ora seneng karo tampilan Storefront, ana akeh tema liyane sing bisa digunakake. ThemeForest, contone, nawakake sawetara tema premium dirancang kanggo plugin. Ora preduli ing ngendi sampeyan entuk tema WooCommerce, priksa manawa sampeyan butuh wektu lan milih kanthi teliti. Tema kualitas bisa nindakake akeh kanggo nambah kemungkinan sukses toko.

Tip kanggo Ngapikake Desain Toko WooCommerce

A desain prasaja, uga-branded bakal mbantu toko WooCommerce sampeyan katon.

Sadurunge mbungkus pandhuan iki, kita pengin ngatasi rong unsur sing luwih penting. Pisanan, ayo ngomong babagan desain toko sampeyan. Kanthi WooCommerce lan tema kaya Storefront diinstal, mesthine katon apik banget. Nalika sampeyan lagi mbangun toko lan ngapiki tampilane, ana sawetara tips sing kudu dielingi:

  • Nggabungake merek sampeyan ing saindhenging toko, lan nggunakake unsur sawijining terus-terusan. Iki kalebu logo, tagline, skema warna, typography, lan sapanunggalane. Yen sampeyan durung ngembangake merek apa wae, saiki wektu kanggo miwiti.
  • Priksa manawa toko sampeyan gampang dilayari lan nggoleki. Yen wong ora bisa nemokake produk sing dibutuhake kanthi cepet, mesthine bakal pindhah menyang toko liyane. Iki tegese kalebu bar telusuran sing penting lan ngatur item sampeyan liwat kategori hierarkis.
  • Kalebu akeh gambar kabeh ing situs sampeyan, ora mung ing kaca produk sampeyan. Luwih Jahwéh, ma manawa kabeh gambar sing digunakake kualitas dhuwur lan optimized kanggo mamerake item sampeyan tanpa alon-alon kaca sampeyan.
  • Coba nyingkiri keruwetan. Tetep fokus ing apa sing sampeyan adol lan aja mbingungake pengunjung kanthi informasi sing akeh banget. Desain minimalis bisa mlaku adoh kanggo bisnis e-commerce.

Promosi Toko WooCommerce Sampeyan

WordPress nawakake akeh alat, kayata plugin OptinMonster, kanggo mbantu sampeyan pasar toko.

Pungkasan, kita bakal lali ora nyebutake pentinge promosi toko online sampeyan. Mung ngarep-arep wong bakal kesandhung ing mesin telusuran ora cukup - sampeyan kudu metu lan nindakake marketing.

Maneh, iki minangka topik sing cukup rumit, lan ora ana pendekatan sing cocog kanggo saben toko. Dadi ayo goleki sawetara cara sing paling apik promosi situs e-commerce sampeyan lan nyedhiyakake sawetara sumber sing bisa digunakake kanggo sinau luwih akeh babagan saben:

  • Iklan Pay-Per-Click (PPC) — Strategi iki gampang banget. Sampeyan mbayar situs web kaya Google kanggo duwe toko sampeyan katon ing telusuran sing cocog. Luwih apik, sampeyan mung mbayar nalika ana wong sing ngeklik salah sawijining iklan sampeyan.
  • Email marketing - Nggawe dhaptar email punika strategi ageng populer. Sampeyan bisa njupuk email saka pihak sing kasengsem, banjur ngirim pesen lan promosi sing ditargetake. Kajaba iku, sampeyan bisa nindakake iki saka situs WordPress sampeyan, nggunakake plugin kayata OptinMonster.
  • Pemasaran media sosial - Saben uwong saiki wis nyambung menyang media sosial, mula iki minangka papan sing cocog kanggo golek pelanggan potensial. Sampeyan mung perlu milih platform sing bener kanggo fokus ing, banjur nggunakake sawetara Sastranegara dhasar kanggo entuk kabar babagan toko sampeyan.
  • Promosi lan diskon - Adol produk utawa promosi khusus iku cara pinter drum munggah kapentingan lan gawe uwong yakin wong kanggo menehi cobi. WooCommerce nawakake fitur dhewe kanggo mbantu sampeyan nindakake iki, lan sampeyan uga bisa nggabungake pendekatan iki karo email lan marketing media sosial.

Promosi situs e-commerce sampeyan butuh gaweyan. Elinga yen luwih akeh saluran sing sampeyan gunakake, luwih akeh kemungkinan sampeyan bisa ndeleng produk utawa layanan sampeyan. Karya promosi minangka prekara sing kudu ditindakake sadurunge, sajrone, lan sawise Bukak nyata toko online.

Siap Mbangun Toko Online Sampeyan?

Apa sampeyan butuh bantuan kanggo milih platform, ngerti hosting WordPress, utawa nulis deskripsi produk pembunuh, kita bisa nulungi! Langganan ringkesan saben wulan supaya sampeyan ora bakal kantun artikel.

Mlebu Aku

Jual, sade, ilang

Miwiti e-commerce ora tau dadi luwih gampang, amarga kabeh alat lan solusi khusus sing saiki kasedhiya. Nanging, butuh sawetara karya kanggo mesthekake yen sampeyan metu saka wong akeh. Ngerteni carane mbangun, nyampurnakake, lan promosi toko online sadurunge iku penting kanggo sukses.

Nalika milih platform sing tepat kanggo toko e-commerce sampeyan, sampeyan ora bisa salah WordPress lan WooCommerce. Pisanan, sampeyan kudu pilih domain banjur pilih rencana hosting.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan platform utawa carane nggawe toko WooCommerce sampeyan? Gabung ing Komunitas DreamHost dina iki lan takon apa wae!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol