Wordpress

WordPress vs Drupal: Apa Platform Paling Apik kanggo Situs Web Sampeyan?

Sampeyan bakal nggawe salah sawijining keputusan sing paling penting babagan situs web sampeyan sadurunge miwiti mbangun.

Milih platform sing paling apik minangka keputusan sing bakal mengaruhi kabeh aspek proyek sampeyan. Saka desain nganti keamanan nganti biaya pangembangan, saben platform populer duwe ciri dhewe sing bakal mengaruhi cara sampeyan nyedhaki situs sampeyan.

Loro platform sing paling populer (lan sing paling didebat) yaiku WordPress lan Drupal. Ing pandhuan iki kanggo WordPress vs Drupal, kita bakal ndeleng pro lan kontra saben pilihan kanthi rinci. Sawise maca artikel iki, sampeyan kudu duwe ide sing luwih apik babagan endi sing paling cocog karo proyek sampeyan.

Pambuka kanggo WordPress

WordPress.org

WordPress minangka CMS sing paling populer kanthi kira-kira 31% kabeh situs web sing ngandelake. Salajengipun, siji tampilan ing Google Trends nuduhake sampeyan carane populer dibandhingake karo kaya Drupal:

Google Trends WordPress vs Drupal

WordPress ngemot komunitas gedhe sing nyedhiyakake dhukungan kanggo macem-macem jinis situs web sing bisa digawe. Pancen, sampeyan bisa nggunakake WordPress kanggo nggawe apa wae saka blog sing prasaja nganti situs web warta gedhe kaya CNN.

WordPress ditujokake kanggo pamirsa umum, tegese pangembang web rata-rata bisa ngatur situs web WordPress dhewe.

Penting kanggo nuduhake yen WordPress, tegese wordpress.org tinimbang wordpress.com. Kita wis nutupi bedane antarane loro ing artikel WordPress.com vs WordPress.org.

Ayo goleki sawetara pro lan kontra nggunakake WordPress:

Keuntungan saka WordPress

  • Piranti lunak gratis kanggo digunakake
  • Sampeyan bisa ngatur supaya sampeyan pengin nggunakake tema lan plugin
  • Iku luwih gampang diakses kanggo pamula
  • Sampeyan bisa nambah fitur rumit tanpa kodhe PHP rumit
  • Popularitas kasebut tegese nduweni komunitas panyengkuyung sing akeh
  • Ana sawetara fitur "metu saka kothak" kanggo sampeyan muter
  • Umume luwih murah ngembangake situs web nggunakake WordPress tinimbang platform liyane

Kekurangan WordPress

  • Sacara historis nyebabake risiko keamanan sing luwih gedhe tinimbang kompetisi
  • Sampeyan tanggung jawab kanggo keamanan lan pangopènan
  • Sanajan akeh fungsi, ora cocog karo Drupal - nanging jurang kasebut ditutup kanthi signifikan
  • Gampang digunakake bisa ateges akeh situs web sing katon padha

Pengantar Drupal

Drupal

Umume dianggep minangka pilihan CMS kanggo pangembang, Drupal duwe reputasi minangka pilihan sing paling apik yen sampeyan pengin nggawe situs web sing disesuaikan.

Dibandhingake karo WordPress, Drupal ora ana sing populer. Sanajan wis suwe (wiwit 2000) tanggung jawab mung luwih saka 2% (utawa udakara 41 yuta) kabeh situs web.

Drupal, nanging, diandelake dening sawetara situs web utama kalebu The Economist lan NASA.

Keuntungan saka Drupal

  • Nawakake potensial paling gedhe kanggo ngatur situs web yen sampeyan butuh sing rumit
  • Iki dianggep luwih aman
  • Nduwe sawetara fitur sing kuat kalebu kolom khusus lan Tampilan - sanajan saiki uga bisa digunakake ing WordPress

Kekurangan Drupal

  • Luwih larang kanggo mbangun situs web khusus
  • Ana kurva learning adoh steeper
  • Nganyari situs web sampeyan menyang versi Drupal paling anyar bisa dadi ngipi elek
  • Kurang pengalaman nggawe konten sing ramah pangguna
  • Fitur Drupal sing paling fleksibel kayata lapangan khusus mbutuhake investasi sing signifikan ing wektu kanggo dileksanakake

Rega kanggo WordPress vs Drupal

Bisa uga faktor sing nemtokake nalika milih CMS sampeyan yaiku biaya. Mesthi, biaya kanggo ndownload piranti lunak apa wae penting. Nanging yen sampeyan arep mbukak situs web sing luwih rumit, mula sampeyan kudu nganggep biaya pangembangan sing ana.

Biaya WordPress

Gratis kanggo nginstal lan nggawe situs web nganggo WordPress nanging ana biaya kanggo mbangun situs web WordPress sing luwih rumit.

Nalika mayoritas plugin gratis, ana sawetara premium sing kudu sampeyan bayar kanggo entuk situs web kanthi fungsi sing dibangun. Nanging, iki umume bisa dadi $ 100- $ 200 paling akeh kanggo plugin sing luwih mbuktekake regane ing jangka panjang. Kajaba iku, yen sampeyan milih nyewa pangembang, sampeyan uga kudu nimbang biaya kasebut.

Biaya liyane sing kudu dipikirake yaiku kanggo hosting situs web sampeyan. Kabeh situs web WordPress wis dadi tuan rumah sing paling ora ateges sampeyan duwe. Kabar apik liyane yaiku sing kaya Bluehost lan WPEngine terjangkau. Yen ora ana sing bisa digunakake kanggo sampeyan, ana sawetara opsi hosting WordPress liyane sing bisa sampeyan pilih.

Biaya Drupal

Drupal uga minangka alat gratis nanging, sepisan maneh, alat gratis ora ateges pangembangan gratis. Kajaba sampeyan minangka pangembang sing berpengalaman, sampeyan mesthi kudu mbayar jumlah sing signifikan kanggo nggawe situs web amarga kerumitan Drupal.

Sampeyan bisa, mesthine, milih nggawe situs web Drupal dhewe nanging, nalika sampeyan bisa ngirit dhuwit, sampeyan bakal nandur modal wektu sing signifikan - utamane yen kawruh babagan coding khusus kurang.

Bisa uga keprigelan paling gedhe ing sekitar Drupal yaiku biaya upgrade. Situs web Drupal ora kompatibel maju, tegese mbutuhake mbangun maneh nalika versi anyar dirilis. Kuwi biaya dhuwur sing akeh pangembang milih tetep ing Drupal 7 tinimbang nganyarke menyang Drupal 8. Nalika sampeyan bisa ngirit dhuwit, sampeyan bakal duwe situs web kanthi fitur sing saya lungse.

Kaya WordPress, Drupal nawakake sawetara opsi hosting sing apik (kalebu Siteground & Cloudways) sing bakal ngurus kabeh syarat sampeyan kanthi rega terjangkau. Saben host duwe kaluwihan sing beda-beda gumantung saka jinis situs web sing sampeyan gawe, mula sampeyan kudu blanja sadurunge sampeyan mutusake.

Rega dibandhingake

Nalika nggawe situs web profesional, WordPress jelas minangka pilihan sing luwih murah. Apa sampeyan nindakake dhewe utawa ngandelake pangembang, sampeyan bakal nandur modal luwih murah babagan finansial lan babagan wektu.

Kajaba iku, nalika nganyari situs web sampeyan, WordPress bisa digunakake kanthi luwih murah. Minangka aturan, mbangun maneh ing WordPress biaya sekitar setengah saka jumlah ing Drupal.

Tema WordPress vs Drupal

Mesthine, situs web sampeyan kudu bisa digunakake kanthi apik nanging ora ateges sampeyan kudu ngilangi tampilane. Preduli saka jinis situs web sing digawe, sampeyan pengin nggawe tema sing kuat.

WordPress

Direktori Tema WordPress

Direktori Tema WordPress ngemot 3,700 opsi gratis sing menehi sampeyan macem-macem kanggo browsing lan nemokake sing cocog kanggo situs web sampeyan. Salajengipun, tema kasebut nyedhiyakake macem-macem jinis situs web supaya sampeyan mesthi bakal nemokake sing cocog karo apa sing sampeyan goleki.

Nalika WordPress.org lan pangembang independen nawakake sawetara tema WordPress gratis, sampeyan uga bisa milih sing premium. Tema premium becik yen sampeyan nggoleki pilihan kanthi fitur lan kesempatan liyane kanggo ngatur. Kajaba iku, umume bakal nganyari luwih rutin lan dhukungan sing luwih apik.

Yen sampeyan arep nandur modal ing siji, sampeyan bisa ngandelake sawetara pasar tema kayata ThemeForest kanthi rekaman trek nyedhiyakake tema sing apik lan dipercaya kanggo kabeh jinis situs web. Ing ThemeForest wae, sampeyan bisa milih saka luwih saka 11,000 tema WordPress premium.

Sampeyan bakal bisa ngatur tema kanthi gampang nggunakake Customizer WordPress. Alat WordPress mbantu sampeyan nggawe owah-owahan sing signifikan ing unsur kaca sampeyan.

Drupal

Kangge, Drupal nawakake pilihan sing luwih sithik tinimbang WordPress kanthi udakara 2,700 tema kasedhiya. Ora mung sampeyan ora duwe pilihan, nanging akeh sing bakal diwenehi kode khusus. Iki tegese sampeyan butuh pangembang kanggo mbantu nggawe situs web katon atraktif.

Nanging, yen sampeyan minangka pangembang sing berpengalaman, Drupal minangka pilihan sing apik amarga umume ora nawakake pilihan sing wis dikonfigurasi. Mula, sampeyan bisa ngontrol persis kepiye tampilan situs web sampeyan tanpa desain sing wis dipilih.

Tema dibandhingake

Kanggo macem-macem lan akeh pilihan, WordPress ngalahake Drupal tangan-mudhun. Kajaba iku, kemampuan kanggo langsung ngleksanakake desain "out of the box" lan gampang ngatur nggawe perjalanan menyang situs web sing wis rampung luwih gampang.

Nanging, yen sampeyan nggarap klien kanthi panjaluk desain khusus lan syarat teknis sing rumit, Drupal minangka pilihan sing luwih apik.

Fitur lan Fungsi Dibandhingake

Minangka aturan, Drupal biasane menang perang tartamtu iki. Nanging pangembangan anyar ing WordPress tegese nawakake akeh fitur sing nate nggawe Drupal nyengsemaken.

WordPress

Mitos umum ing debat antarane WordPress lan Drupal yaiku sampeyan ora bisa nambah level fitur sing padha ing WordPress. Nanging, pangembangan plugin ing WordPress tegese sampeyan bisa nyedhaki fungsionalitas Drupal. Ora mung iku, nanging sampeyan bisa nggunakake plugin WordPress iki kanthi aman amarga sampeyan ora perlu ndemek PHP.

Pangembangan Kustom Toolset

Info & Download

Munculake plugin kayata Toolset lan sawetara pembuat kaca tegese sampeyan saiki bisa nambah sawetara fitur sing padha sing nate menehi Drupal kauntungan ing wilayah iki. Kajaba iku, ekstensibilitas arsitektur data sing didhukung dening plugin iki tegese migrasi saka Drupal menyang WordPress luwih gampang tinimbang sing sampeyan pikirake.

Kajaba iku, WordPress nawakake ewu plugin liyane sing nyedhiyakake macem-macem fitur apa wae situs web sing sampeyan gawe. Siji ndeleng liwat repositori WordPress nuduhake sepira ekstensif kataloge. Cara liyane sing apik kanggo ngenali plugin premium sing paling apik kanggo sampeyan yaiku browsing liwat pasar kayata CodeCanyon.

Drupal

Tinimbang plugin, Drupal nggunakake modul kanggo ngluwihi fitur situs lan nambah fungsi luwih. Kanthi luwih saka 40,000 modul sing bisa dipilih, Drupal kanthi historis duweni tangan ndhuwur ing saingan babagan kemampuane kanggo mbantu nggawe situs web khusus sing cocog.

Akeh fitur sing paling dikarepake saka kolom khusus menyang taksonomi lan akses digawe nggunakake Drupal lan modul. Yen arsitektur konten sing fleksibel lan bisa diperluas yaiku sing sampeyan butuhake, Drupal wis dadi CMS paling apik kanggo diuripake.

Nanging, kanthi tingkat kerumitan kasebut, isih ana kurva sinau sing angel kanggo diatasi yen sampeyan pengin entuk sing paling apik.

Fitur lan fungsi dibandhingake

Nalika ana pemenang sing jelas ing Drupal, WordPress wis nyepetake jurang kasebut lan malah nyusul sawetara pangembang.

Akeh fitur sing diarani Drupal saiki bisa ditiru karo WordPress:

  • Jinis kiriman khusus - Yen tema WordPress sampeyan durung kalebu jinis kiriman khusus (umpamane, Total wis duwe portofolio, staf lan testimoni), banjur tambahan kaya Toolset Types bisa menehi cara "kaya Drupal" kanggo nggawe bagean kanggo situs web sampeyan ing WordPress
  • Kothak khusus - Loro ACF lan Toolset saiki menehi sampeyan kemampuan kanggo nambah informasi kanggo saben jinis kiriman kaya ing Drupal
  • Taksonomi - Sampeyan bisa nggunakake Toolset kanggo niru Vocabularies Drupal lan nggawe kategori khusus sampeyan dhewe
  • Akses - Toolset bisa mbangun 5 peran pangguna WordPress dhasar kanggo nggawe sing khusus kaya Drupal
  • Kirim hubungan - Sambungake konten sampeyan padha karo cara kerja Referensi Entitas ing Drupal

Ora mung saiki sampeyan bisa nggawe kabeh fitur kasebut ing WordPress nanging bisa uga tanpa kodhe PHP sing rumit, tegese sampeyan bakal ngirit wektu sing signifikan kanggo nambah. Padha ora bisa ngandika kanggo Drupal.

Penyunting konten Gutenberg anyar WordPress kudu nggawe luwih gampang nambah konten menyang situs web nggunakake metode blok bangunan. Nanging, Drupal Gutenberg uga saiki kasedhiya sawise pangripta ngirim editor menyang CMS.

Ya, bisa dibantah manawa Drupal isih luwih fleksibel lan nawakake fitur sing luwih kuat. Nanging ana prakara sing kudu ditindakake yen infrastruktur kompleks Drupal nawakake luwih lara tinimbang entuk bathi. Yen sampeyan ora gelem nandur modal wektu kanggo sinau babagan kode fitur khusus utawa dhuwit iki kanggo pangembang sing bisa, WordPress minangka pilihan sing luwih murah lan luwih gampang.

Kinerja lan Keamanan

Keamanan isih dadi salah sawijining wilayah ing ngendi Drupal entuk kauntungan tinimbang WordPress. Nalika inti kasebut aman, masalah kanggo WordPress dumunung ing sawetara ekstensi pihak katelu.

Pancen, miturut survey Wordfence, plugin kudu disalahake kanggo 55.9% kabeh serangan cyber. Untunge, nggunakake akal sehat bakal nyedhiyakake masalah keamanan sing paling penting ing sekitar plugin. Batesi jumlah plugin sing sampeyan instal. Gunakake mung plugin sing dianyari kanthi rutin. Lan mesthine tetep nganyari bakal nambah keamanan situs web sampeyan.

Kangge, keamanane tetep dadi salah sawijining titik jual utama Drupal. Nalika ana conto keprihatinan keamanan - serangan Drupalgeddon 2 sing anyar teka - Drupal nemoni serangan paling sithik dibandhingake karo WordPress lan Joomla wiwit taun 2005.

WordPress aman nanging amarga popularitas bakal luwih gampang diserang tinimbang Drupal. Kaloro komunitas kasebut cepet-cepet nanggapi masalah apa wae. Nanging akeh plugin lan tema ing WordPress tegese sampeyan kudu ngati-ati supaya ora ndownload apa wae sing ora dikode. Nalika sampeyan ora bakal salah karo salah siji pilihan, Drupal luwih cenderung supaya sampeyan aman saka nglanggar.

Dhukungan kanggo WordPress vs Drupal

Yen sampeyan sibuk karo tenggat wektu sing ketat kanggo miwiti proyek sampeyan, dhukungan pelanggan sing dipercaya bisa dadi penting kanggo mesthekake yen rencana sampeyan ora telat amarga masalah cilik.

Dhukungan WordPress

Popularitas WordPress ing saindenging jagad tegese ana akeh pangembang lan desainer sing siap nulungi masalah sampeyan.

Nalika sistem dhukungan pusat ora ana, sampeyan bakal bisa nemokake jawaban kanggo pitakonan sing ngganggu babagan dhukungan WordPress uga dokumentasi sing migunani. Kajaba iku, tema lan plugin premium bakal duwe tim dhukungan khusus kanggo mbantu sampeyan ngatasi masalah sing ana gandhengane.

Drupal

Kaya WordPress, Drupal uga duwe komunitas sing aktif banget uga bagean dhukungan ing ngendi para ahli bakal bisa ngomong babagan pitakonan sing isih ana. Ing kene, sampeyan uga bakal nemokake dokumentasi, ruang obrolan lan sumber daya liyane kanggo mbantu sampeyan.

Drupal's Marketplace minangka sumber daya liyane sing bisa nyambung karo layanan profesional sing nampilake riwayat masalah sing wis dirampungake. Nalika sampeyan bisa yakin sampeyan bakal nampa layanan sing paling apik, sampeyan kudu nyana mbayar luwih akeh kanggo kemewahan kasebut.

WordPress lan Drupal dibandhingake

Loro-lorone WordPress lan Drupal nyedhiyakake dhukungan khusus kanggo kabutuhan situs web sampeyan. Minangka kasus karo loro, sampeyan kudu nglampahi dicokot liyane kanggo layanan siji-kanggo-siji sing paling apik nanging umume worth iku.

WordPress vs Drupal - Platform Apa Sampeyan Kudu Pilih?

Nalika loro-lorone duwe pro lan kontra, jelas manawa kaluwihan utama sing dirasakake Drupal wis diwatesi.

Drupal minangka pilihan sing apik yen sampeyan pengin nggawe situs web khusus nanging saiki sampeyan bisa nindakake perkara sing padha karo WordPress tanpa kodhe rumit. Munculake plugin kayata Toolset lan macem-macem pembuat kaca tegese sampeyan saiki bisa mbangun situs web kanthi "cara Drupal" tanpa stres sing ana.

CMS sing sampeyan senengi? Nuduhake pikirane babagan WordPress vs Drupal ing pikirane ing ngisor iki ...

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol