"iPhone"

Archyvuokite arba ištrinkite: supraskite painiausią „iOS Mail“ nustatymą

Žinote, kaip perbraukę el. laišką „iPhone“ ar „iPad“ ir, priklausomai nuo braukimo krypties, gaunate daugybę parinkčių? Pažymėti kaip skaitytą, perkelti, archyvuoti – toks dalykas. Bet kaip pritaikyti šias parinktis? Ir kaip pasiekti juokingai gerai paslėptą archyvavimo ir (arba) trynimo parinktį?

Išsiaiškinkime.

Pašto perbraukimo parinktys iOS

„IOS 13“ pagrindinius „Mail“ programos braukimo nustatymus rasite „Nustatymų“ programoje Nustatymai > Paštas, kaip ir tikėjotės. Tačiau „Apple“ palaidojo archyvavimo ir ištrynimo nustatymus jūsų individualių pašto paskyrų nustatymuose. Prie to pasieksime akimirksniu, bet pirmiausia – pagrindiniai nustatymai.

Kai tik rasi Nustatymai > Paštas > Perbraukimo parinktys, pamatysite šį ekraną (ar kažką panašaus).

„iOS Mail“ braukimo nustatymai.
Pašto braukimo nustatymai.
Nuotrauka: Cult of Mac

Nors šie nustatymai yra gana savaime aiškūs, juos naudoti sudėtinga, nes etiketės nepasako visko. Norėdami pamatyti rezultatus, turite perjungti paštą ir nustatymų programą. Pavyzdžiui, Perbraukite kairėn parinktis aukščiau esančioje ekrano kopijoje nustatyta į Žymėti kaip skaitytas, bet jei žiūrite į tikrąjį „Mail“ perbraukimo meniu, pamatysite tai:

Supraskite pašto perbraukimo nustatymus: archyvuoti, pažymėti kaip neskaitytą ir daugiau.
Archyvuoti, pažymėti kaip neskaitytus ir daugiau.
Nuotrauka: Cult of Mac

Tai, ką šis nustatymas iš tikrųjų daro, yra pasirinkti aukščiausio lygio šio braukimo meniu parinktį. Aukščiau pateiktame pavyzdyje aš pasirinkau Žymėti kaip skaitytas. Tai rodoma „Mail“ braukimo parinkčių centre. Kitos parinktys vis dar pasiekiamos už daugiau mygtuką. Jei vietoj to pasirinkčiau Vėliava nustatymuose, tada Žymėti būtų aukščiausio lygio parinktis, o Pažymėti kaip neskaitytą būtų paslėpta už meniu Daugiau….

Taigi, tai yra meniu Perbraukimas į kairę. Perbraukimas dešinėn suteikia tas pačias parinktis, iš kurių galite pasirinkti, bet kai iš tikrųjų perbraukite dešinėn Apple Mail programoje, gausite vieną meniu elementą. Be to, negalite nustatyti tos pačios komandos abiejose pusėse. Perbraukimas į kairę ir perbraukimas dešinėn turi rodyti skirtingas parinktis.

Bet kaip dėl archyvavimo ir ištrynimo?

Tai pati painiausia dalis. Viduje konors Nustatymai > Paštas > Perbraukimo parinktys puslapyje apie ištrynimą neužsimenama. Pažiūrėk:

Pašto programos braukimo nustatymų nustatymas: kur yra parinktis Ištrinti?
Kur yra parinktis Ištrinti?
Nuotrauka: Cult of Mac

Atsakymas slypi giliai kiekvienos atskiros pašto paskyros nustatymuose. Eikite į Nustatymai > Slaptažodžiai ir paskyros, tada sąraše raskite savo el. pašto paskyrą. Bakstelėkite jį, tada – kitame ekrane – bakstelėkite pažangus. Galiausiai pamatysite skyrių pavadinimu Perkelti išmestus pranešimus į:

Čia galite pasirinkti Archyvuoti arba Ištrinti.
Čia galite pasirinkti Archyvuoti arba Ištrinti.
Nuotrauka: Cult of Mac

Čia galite pasirinkti, ar pranešimai bus ištrinti, ar archyvuojami pagal numatytuosius nustatymus. Ir čia viskas susipainioja.

Archyvas lygus ištrinti?

Jei tai nustatysite į Archyvuoti pašto dėžutę, kai pasirenkate Archyvas Pašto braukimo parinktys, tai tikrai reikš ištrinti. Nors tame ekrane vis dar rašoma Archyvas. Štai kaip atrodo tie tikslūs nustatymai:

Archyvas=Ištrinti. WTF?
Archyvuoti = ištrinti. WTF?
Nuotrauka: Cult of Mac

Jei grįšiu į išplėstinius nustatymus Nustatymai > Slaptažodžiai ir paskyrosir pereikite prie panaikinti tada toks rezultatas:

Tikrai be komentaru.
Tikrai be komentaru.
Nuotrauka: Cult of Mac

Ir tai dar ne viskas! Jei perbrauksiu kita kryptimi, gausiu parinktį ištrinti. Štai braukimas į kairę ir į dešinę su tais pačiais pašto dėžutės nustatymais:

Jei pakeisite pašto dėžutės nustatymus, tai bus priešinga.
Jei pakeisite pašto dėžutės nustatymus, ši elgsena bus priešinga.
Nuotrauka: Cult of Mac

Nors galite pabandyti tai suprasti, aš radau geriausią variantą – eksperimentuoti, kol būsite patenkinti tuo, ką turite. Praktiškai pasirenkant archyvas or panaikinti el. pašto paskyros giliame, paslėptame išplėstinių nustatymų ekrane pasikeičia tik ten, kur braukimo meniu rodomos archyvavimo ir ištrynimo parinktys.

Taigi, apsiginklavę šia informacija, jūs bent jau žinote, kaip nustatyti visas tas braukimo parinktis, net jei to „kodėl“ nėra taip aišku.

Sėkmės.

Susiję straipsniai

0 komentarai
Inline atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Atgal į viršų mygtukas